Consilierul județean PSD Petre Pop – mincinos dovedit Featured

Consilierul județean PSD Petre Pop – mincinos dovedit

Timp de mai bine de un an, pe rețeaua de socializare Facebook, a apărut un cont denumit Știri de Câmpia Turzii, cont de pe care erau denigrate persoanele publice din Câmpia Turzii.

Deși timp de luni întregi a fost bănuit consilierul județean PSD Petre Pop ca fiind în spatele acestui cont, a fost greu de demonstrat legătura dintre el și cont. Toate bănuielile porneau de la faptul că pe acel cont erau laudați consilierii PSD și erau distribuite postările lui Petre Pop și erau denigrați toți adversarii lui politici, iar textele erau scrise în stilul său caracteristic.

Acuzațiile despre legătura dintre Petre Pop și Știri de Câmpia Turzii au fost făcute inclusiv în ședința de consiliu local din luna februarie, dar consilierul județean a negat orice legătură.

Ziarul 21 a reușit să îl dovedească pe Petre Pop

<< Însă, ceea ce a urmat, în ședința de joi, 23 februarie a fost un fel de joia neagră, unul dintre fotografii aflați la ședință a fotografiat telefonul consilierului județean Pop Petre care cripta un document scris de mână, un document care mai apoi, coicidență sau nu, mai exact sâmbătă 25 februarie, apare pe contul de facebook Știri de Câmpia Turzii, denigrând a câta oară imaginea viceprimarului municipiului Câmpia Turzii.

Culmea tupeului, vineri, cu o zi înaintea publicării acestor “documente” pe contul fake Știri de Câmpia Turzii, Pop apare pe Facebook cu o postare în care aduce acuzații unor astfel de persoane care s-ar putea afla în spatele acestor conturi false:

Postare Petre Pop vineri, 24 februarie: “Îmi asum ce zic si ce fac!

Nu sunt adeptul explicațiilor inutile sau a justificărilor excesive, dar pentru că circulă tot felul de zvonuri si acuze că aș fi în ,,spatele'' sau în ,,fața" unor conturi de facebook, a unor ,,Știri de Câmpia Turzii", vă spun categoric că NU!

Întodeauna îmi asum ceea ce fac si declar, sunt liber în gândire si exprimare, sunt pozitiv si cultiv aspirațiile pozitive ale oricui. Nu am fost un traseist politic în funcție de interesele momentului, nici nu am înființat ,,gherile digitale" , partide Facebook pe care sa le folosesc pentru a-mi denigra si ataca adversarii politici, dupa care, pe cei care au prestat astfel de ,,munci" sa-i angajez in primarie pe post de experți si consilieri si care azi taie frunze la câini pe bani publici.

Știu că evitați sa intrați intr-un dialog direct si mi-ați interzice dreptul de a vorbi, dintr-un singur considerent (iertata-mi fie lipsa de modestie): nu faceti față.

Am totuși un sentiment, că cei care mă acuza sunt cei care se afla de fapt in spatele unor astfel de activități!

În rest să auzim numai de bine!” arată cei de la Ziarul 21.

A doua dovadă am găsit-o noi

Am studiat amănunţit postările de pe contul Ştiri de Câmpia Turzii şi evoluţia acestuia. Lăsând la o parte faptul că în campania electorală contul a redistribuit TOATE postările lui Petre Pop, în data de 19 iulie 2016, din neatenţie (prea multe conturi fake de administrat), pe contul fals a apărut o postare care ar fi trebuit să apară pe contul consilierului judeţean. Pe scurt, pe Ştiri de Câmpia Turzii a apărut un text semnat şi asumat de Petre Pop.

Şi-a promovat fosta consoartă

Fosta consoartă a lui Petre Pop, consilierul local PSD Monica Uioreanu, a fost intens promovată pe pagina Ştiri de Câmpia Turzii. Dacă la început contul se numea Te Iubesc Câmpia Turzii şi promova lucruri pozitive (în 90% din cazuri propagandă PSD), înaintea campaniei electorale din 2016 denumirea contului a fost schimbată în nume de ziar cu scopul de a induce lumea în eroare. În tot acest timp, Te Iubesc Câmpia Turzii/Ştiri de Câmpia Turzii nu a atacat niciodată un membru PSD.

L-a denigrat pe omul care l-a făcut administrator public

Fostul primar Radu Hanga a fost intens promovat în campania electorală din 2012. La fel şi USL (Uniunea Social Liberală). Cu puţin timp înainte de a fi forţat să deminisioneze din PSD, pe contul Ştiri de Câmpia Turzii au început primele denigrări la adresa lui Radu Hanga. Dacă în 2013 era considerat cel mai bun primar de municipiu din regiunea N-V, în 2016 Hanga era acuzat de moravuri comuniste şi terfelit în toate felurile.

Nu este prima dată când Petre Pop îşi atacă mişeleşte pe la spate pe omul care l-a promovat. Fostul preşedinte PSD, Marius Bordea, a avut parte de acelaşi tratament în urmă cu 4 ani, Petre Pop primind şi porecla „Brutus” (cunoscut în timpurile moderne pentru rolul său de conducător în conspirația care a avut ca scop asasinarea lui Iulius Cezar).

A denigrat preoţii din oraş

În momentul în care administraţia publică a demarat proiectul capelei din cimitirul de lângă Staţia 110, Ştiri de Câmpia Turzii a început denigrarea preoţilor ortodocşi din oraş, deşi capela va fi folosită de toate cultele religioase din oraş şi este o necesitate conform normativelor europene. Petre Pop acuză prin contul fals de Facebook că administraţia cheltuie 8 miliarde pentru construcţia unei capele de care vor beneficia absolut toţi locuitorii oraşului, în condiţiile în care administraţia din care a făcut el parte a reabilitat muzeul cu 6 miliarde, muzeu care este aproape pustiu.

Primarul Dorin Lojigan – victimă principală

La scurt timp după ce a câştigat alegerile locale din 2016, primarul Dorin Lojigan a intrat în vizorul contului fake. Ultima acuză la adresa edilului este faptul că face angajări în primărie pe criterii politice. Ce uită Petre Pop este faptul că postul de administrator public plătit cu zeci de milioane de lei vechi lunar a fost înfiinţat pentru el, că pentru iubita lui a fost înfiinţat un post la bibliotecă şi peste 80% din membri activi PSD Câmpia Turzii au fost angajaţi în Primărie, Compania de Apă sau Compania de Salubritate.

Pe lângă atacurile aproape zilnice la adresa primarului, nici viceprimarul Robert Szabo nu a scăpat. Jignirile la adresa lui Szabo au început încă de la nominalizarea acestuia, iar acuzaţiile aduse acestuia s-au dovedit a fi false de fiecare dată.

Conversaţiile private a lui Gheorghe Rece au fost făcute publice

Într-o postare din 25 august 2016 a apărut o conversaţie privată avută pe Facebook între fostul consilier judeţean Florinel Cuc şi actualul preşedinte PSD Câmpia Turzii Gheorghe Rece, în care Cuc este acuzat că a avut un limbaj vulgar. O asemenea conversaţie nu putea fi făcută publică fără să existe o legătură între Ştiri de Câmpia Turzii şi PSD Câmpia Turzii. Lămuriri în acest sens ar putea aduce chiar Gheorghe Rece.

Legătura dintre Petre Pop şi Ştiri de Câmpia Turzii a început în 2011

Am studiat atent legătura între conturile de Facebook Ştiri de Câmpia Turzii şi contul lui Petre Pop. Deşi pretinde că nu ştie despre contul fake, în 2011 apăreau primele poze cu Radu Hanga în postura de candidat al USL pe acest cont şi timp de mai bine de un an Petre Pop posta destul de des pe timeline-ul contului fake, cont ce atunci se numea Te Iubesc Câmpia Turzii.

Deşi toate legăturile duc către el, Petre Pop nu se dă bătut şi îi acuză pe jurnalişti că sunt cumpăraţi din bani publici

„Se observă cu ușurintă (cine vrea să vadă) cum, din loialitate față de finanțator, pe principiul ,, cine plătește comandă muzica" apar, sub pretextul informării cetățeanului, articole de presă care cresc vizibilitatea pozitivă a unor politicieni si cea negativă a altora. Ghici în funcție de ce?
Vorbesc în cunoștință de cauză, din experiența de a fi la ,,putere" și în opoziție, ca să folosesc termeni consacrați, când aceeași,...asupra mea și a echipei noastre, aveau o acuratețe vizuală, concentrată pe lucruri pozitive, iar astăzi, suferă de miopie în ceea ce ne privește, iar față de puterea de azi, au doar elogii (cu plata de la cetățean).

[…]

Am să închei cu o ,,zicere" românească ,, nu mor caii, când vor câinii". Peste aproximativ, trei ani în mod sigur o să reveniți la intenții bune în ceea ce ne privește.” a scris Petre Pop pe contul său de Facebook la scurt timp după ce a fost deconspirat.

Cu alte cuvinte, pe lângă faptul că a folosit un cont fals pentru a manipula şi denigra, erijându-se jurnalist local, Petre Pop jigneşte toată presa locală.

Ruşine, Petre Pop!

În numele ziarului Câmpia eXpress le cerem liderilor PSD Cluj să ia măsuri!

 

P.S.: Pentru noi chiar nu CONTEZI, nici acum şi nici peste 3 ani! J

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time