Zilele Grădiniței cu Program Prelungit ,,Pinocchio”,Câmpia Turzii

La Grădinița cu P.P.,,Pinocchio”,Câmpia Turzii au avut loc în perioada 29-31 mai 2018 o serie de activități dedicate ,,Zilelor Grădiniței”.Pe parcursul acestor zile au avut loc activități inedite,în care au fost implicați copiii și educatoarele, iar invitați au fost părinții preșcolarilor.

Această acțiune s-a finalizat cu un spectacol dedicat zilei de 1Iunie, în care copiii au dansat alături de două personaje îndrăgite Mickey și Minnie Mouse,cei mari au prezentat o paradă de costume, iar la final, toți copiii au primit ceva dulce.

Copiii s-au simțit foarte bine și pe această cale vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați în desfășurarea acestor activități minunate, în special lui ,,Nico party”pentru decorul minunat și costumațiile celor două personaje și Iuliei Mărginean-profesor de dans, fără de care acest eveniment nu era eșa cum ne-am dorit.

Director Prof.Ionela-Lucia Șeulean

Read more...

Punctul de lucru al Companiei de Apă Arieş e scos la licitaţie de Primăria Câmpia Turzii la un preţ suspect de mic!

Primăria Câmpia Turzii scoate la licitaţie publică pentru închiriere actualul punct de lucru al Companiei de Apă Arieş. Conform caietului de sarcini publicat pe site-ul primăriei, preţul începe de la 15 lei/mp/an (aproximativ 0,27 euro lunar/mp), pentru o suprafaţă de aproximativ 133 mp.

Preţul este cu mult sub media pieţei având în vedere că spaţiul se află într-o zonă centrală, unde preţurile pentru un spaţiu comercial încep de la 5-7 euro lunar/mp + TVA.

Preţul este suspect de mic având în vedere faptul că pentru 1 mp de teren pentru amplasarea de banner publicitar, în urmă cu 6-7 ani licitaţia începea de la 1 leu/mp/zi ( 6,5 euro/lunar).

Cei interesaţi pot să afle mai multe informaţii cu un click AICI!

Read more...

Palatul Cultural "Ionel Floașiu" va fi gazda piesei de teatru „Bigamul II”

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii invită toți iubitorii de comedie la spectacolul cu piesa „Bigamul II”.

Cel mai apreciat creator de comedii bulevardiere, Ray Cooney, își realizează eroii și ipostazele în care îi pune cu minuțiozitatea și precizia unui ceasornicar.

Textul excelent, talentul autentic, nonșalanța, eficacitatea, dinamismul și jocul de scenă stăpânit și condus de regizorul Cristian Ioan permit spectatorului să-și descrețească fruntea, să uite, pentru două ore, de grijile adunate peste zi și să râdă pe săturate.

Din distribuție fac parte actorii Teatrului “Aureliu Manea” Turda: Vali V. Popescu, Ovidiu Crișan, Doina Șoproni, Dorina Nemeș, Alexandra Dușa, Raluca Radu, Marian Negrescu, Cornel Miron, Călin Mihail Roajdă.

„Bigamul II” va avea loc pe scena sălii de spectacole "Mircea Mihășan", marți, 27 februarie 2018, de la ora 19.00.

Biletele se găsesc la Palatul Cultural "Ionel Floașiu", prețul fiind de 10 lei/persoană.

Read more...

Peste 3,3 milioane de lei pentru lucrări de investiții în beneficiul comunității din Câmpia Turzii

Astăzi au fost semnate două contracte de finanțare, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, al Administrației Publice și al Fondurilor Europene.

Acestea vor asigura fondurile necesare unor lucrări de investiții pe care administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii le va demara în curând.

În primul rând este vorba despre un proiect de investiții în valoare totală de 2.876.369 de lei, al cărui obiectiv este „Modernizarea străzilor Ionel Floașiu, Nicolae Titulescu – tronson II, Zaharia Stancu – tronson II, Tudor Arghezi – tronson I și Nichita Stănescu”.

Proiectul este de o importanță vitală pentru dezvoltarea urbanistică și economică a cartierului Șarât, întrucât străzile prevăzute în obiectivul de investiții sunt străzi cu construcții noi.

Astfel, din punctul de vedere al dezvoltării durabile a municipiului, amenajarea străzilor va avea efecte pozitive, în special, prin: reducerea timpului de deplasare a locuitorilor către zonele de interes, reducerea cheltuielilor cu consumul de combustibil, reducerea cheltuielilor cu trenul de rulare, reducerea noxelor poluante și a prafului, creșterea gradului de accesibilitate la procesul de învățare a elevilor, reducerea timpului de intervenție a echipajelor de urgență și atragerea investitorilor.

Al doilea proiect pentru care s-a semnat contract de finanțare, prin PNDL este cel privind realizarea obiectivului de investiții: „Lucrări de intervenție privind reabilitarea imobilului din strada 1 Decembrie 1918, nr. 4, în vederea relocării Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor”.

Având în vedere starea de degradare a  spațiului în care SPCLEP își desfăşura activitatea, dar și a sumelor pe care administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii le cheltuia, anual, cu plata chiriei, reabilitarea fostei clădiri a Finanțelor în vederea relocării serviciului era una de importanță majoră pentru dezvoltarea durabilă a Municipiului Câmpia Turzii.

Așadar, contractul semnat astăzi pentru realizarea investiției în valoare de 477.066 de lei va asigura fondurile necesare efectuării lucrărilor de reabilitare și modernizare a clădirii.

Edilul municipiului, Dorin Nicolae LOJIGAN, a declarat:” Este o mare bucurie pentru mine şi pentru echipa pe care o conduc să ducem la îndeplinire un demers început în toamna anului trecut. Iată ca eforturile depuse pentru dezvoltarea municipiului Câmpia Turzii se concretizează prin semnarea contractelor de finanțare pentru cele două proiecte de investiții. Câmpia Turzii se dezvoltă şi creşte, iar cetățenii văd acest lucru în fiecare zi”

Astfel, prin activitatea sa recentă, administrația locală din Câmpia Turzii întreprinde toate eforturile permise de lege în vederea accesării de finanțări pentru realizarea de investiții în beneficiul cetățenilor și spre binele comunității locale.

Direcția Relații cu Comunitatea

Read more...

Moş Nicolae a vizitat Secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal

Pr. Aurelian Cherecheş împreună cu Tinerii Voluntari din Câmpia Turzii, alături de prof. Simona Moldovan şi prof. Liana Cerceş, l-au ajutat pe Moş Nicolae să ducă daruri la Secția de Pediatrie a Spitalului Municipal Câmpia Turzii.

Calde mulțumiri managerului Adi Antal care a facilitat această acțiune, personalului medical, precum şi d-lui Bozdog Marcel pentru donația generoasă.

Read more...

Echipa "300 Motors" - noua echipă de fotbal fanion a oraşului?

Nu este de ascuns faptul că echipa de fotbal 300 MOTORS Câmpia Turzii, doreşte să participe în competițiile superioare ale fotbalului românesc!

Suntem un lot numeros, dornici de afirmare în fotbalul mare! Jucam din plăcere, pentru frumusețea jocului, vrem să reînviem spiritul fotbalistic local din trecut! Nebunia frumoasă a băieților de la echipă, care și-au achizițonat un microbuz pentru deplasări, i-a făcut pe oamenii de afaceri din oraș, să sprijine aceasta echipă, oferindu-le drept sponsorizare echipamente de fotbal, mingi şi alte cheltuieli aferente, pentru buna desfășurare a evenimentelor sportive!

Echipa dorește să înființeze o asociație sportivă, asociație care are scop promovarea valorilor locale, fotbalistice din Câmpia Turzii, cerând totodata sprijin din partea autorităților locale pentru susținerea echipei, cu locul de desfășurare a meciurilor, respectiv stadionul municipal!

“Grupul acesta frumos şi inimos care a format nucleul acestei echipe, format din prieteni şi mai mult de atât sunt dintre ai noştri, localnici, merită susținerea noastră. 300 MOTORS Câmpia Turzii este o echipă cu un potențial sportiv enorm, căruia îi prevedem un frumos şi interesant parcurs sportiv. Suntem alături de acest proiect! Succes băieți”! Mesajul lui Horatiu Hatos care este sponsor/suporter 300 Motors Câmpia Turzii!

Sponsorii echipei 300 Motors Câmpia Turzii: Flower Studio by Lavinia Soporan, Hatdent Clinică Stomatologică, Recordmedia Weddings, Uţu Taxi, Dan Dan Tur Auto, Euroline Motors, Tabaco,  Campia eXpress, Mc Adrian Soporan, Eventador

Read more...

Serviciul Public Comunitar Local De Evidență a Persoanelor Câmpia Turzii s-a mutat în fosta clădire a Finanțelor Publice

Începând cu data de 2 noiembrie 2017, Serviciul Public Comunitar Local De Evidență a Persoanelor Câmpia Turzii își desfășoară întreaga activitate în sediul din strada 1 Decembrie 1918 - fosta clădire a Administrației Finanțelor Publice.

Serviciile de care populația beneficiază, sunt:
- primirea și eliberarea cererilor actelor de identitate
- primirea și eliberarea cererilor de stare civilă.

Programul cu publicul este:
Luni, Marți, Vineri- 8:30-16:30
Miercuri- 8:30-18:30

Informații suplimentare:
- 0264-365818-Serviciul Public Comunitar Local De Evidență a Persoanelor
- 0264-365716 - Starea Civilă
- portal web Câmpia Turzii- www.campiaturzii.ro
- e-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

PRIMAR
Dorin Nicolae LOJIGAN

Read more...

Seară duhovnicească la Biserica Ortodoxă din Luna

Conform rânduielilor bisericeşti, priceasna (din slavonă prĕčĩstĩna - „preacurată”) este (în sens restrâns chinonic) un imn, cântare bisericească ortodoxă care acoperă intervalul din timpul Sfintei Liturghii în care preotul şi respectiv credincioşii se cuminecă (împărtăşesc) cu Sfintele Taine - Trupul şi Sângele Domnului Iisus Hristos. Această denumirea a devenit ulterior generică pentru o gamă largă de cântece aparţinând folclorului religios românesc. Pricesnele au un conţinut tematic variat, centrat în special pe comportamentul moral creştin, rugăciune de iertare şi mulţumire şi laudă la adresa lui Dumnezeu, a Preacuratei Fecioara Maria şi a sfinţilor.

La invitaţia preotului paroh Moldovan Gabriel, mai multe coruri au participat Duminică 5 noiembrie 2017 la un concert de pricesne care a avut loc la biserica ortodoxă din Luna. Coruri formate din elevi ai şcolilor din Luna şi Luncani, corul Comunităţii Rome, corul Bisericii Ortodoxe din Luna, corul Bisericii Ortodoxe nr. 3 din Câmpia Turzii şi corul Bisericii Ortodoxe din Viişoara au interpretat în faţa publicului prezent în număr mare, pricesne şi cântece religioase. Evoluţiile corurilor au fost secondate de creştinii prezenţi, prin interpretarea alături de preoţi, a unor pricesne cunoscute.

Parohia Ortodoxă din Luna alături de Primărie şi Consiliul local, au contribuit din punct de vedere financiar la organizarea evenimentului, copiii primind dulciuri iar ceilalţi participanţi palaneţe şi cozonaci tradiţionali.

Această manifestare religioasă prefaţează un alt eveniment care va avea loc la Biserica Ortodoxă din Luna, pe data de 16 noiembrie - Festivalului–Concurs de Colinde şi Obiceiuri Populare “Episcop Nicolae Ivan” zona Câmpia Turzii.

Read more...

Meteo 8-14 noiembrie 2017: Află cum va fi vremea în următorul interval

Ultima săptămână a fost caracterizată de un timp normal din punct de vedere termic pentru perioada in care ne aflam fata de normele climatologice, cu un aspect frumos si stabil al vremii. Spre finalul intervalului vremea a devenit chiar putin mai calda. La inceput maximele nu au reusit sa depaseasca 8 grade Celsius, minimele coborand pana la -3 grade. Regimul termic a cunoscut o crestere treptata la finalul intervalului, maxime ajungand chiar la 12-13 grade marti, temperaturi ce sunt putin mai ridicate fata de normalul perioadei in care ne aflam.

Instabilitatea atmosferică a fost prezenta doar vineri, inregistrandu-se un total de precipitatii de 8 l/mp pentru ultimele 7 zile. Dealtfel, luna noiembrie este o luna ploioasa, acest lucru datorandu-se unei acitiviati destul de intense ciclonice, si circulatiei aerului preponderent V, aceste miscari tinzand sa se amplifice spre finalul lunii , atunci cand miscarea devine predominant nord-vestica si clclonii devin mai stationari. Precipitatiile cazute in acest an in primele 7 zile de noiembrie au totalizat 15% din mediile multinauale. Ne aflam de 3 saptamani intr-un anticiclon stationar, care se pare ca va influenta inca cel putin 2 zile vremea pe teritoruiul Romaniei.

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 2 noiembrie când maxima a urcat la 8 grade, minima atingând -3 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 7 noiembrie când maxima a ajuns la 13 grade, minima coborând la 0 grade Celsius. Diferenta dintre maximele celor 2 zile a fost de 5 grade, iar între minima cea mai scăzută si maxima cea mai ridicată de 16 grade Celsius, ceea ce inseamna o diferenta mica si destul de usor de suportat pentru organismul uman. Comparativ cu acum o săptămână vremea nu s-a prezentat prea diferit, temperaturile fiind putin mai mici, iar precipitatiile cazute au fost mai slabe cantitativ.

În intervalul 8 - 14 noiembrie vremea va fi apropiata de normal din punct de vedere termic si in general mohorata, precipitatiile urmand sa aiba sanse mari sa apara pe toata durata intervalului. Sub aspect termic nu vor fi modificări seminificative de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 8 - 13 grade Celsius, ceea ce reprezintă o vreme apropiata de mediile celei de-a doua decade de noiembrie. Datorita faptului ca ne apropiem de sezonul rece de acum inainte vom vorbi de indicele de racire in locul celui de disconfort termic, specific anotimpului cald. Acest indice este calculat in functie de temperatura, umiditate si viteza vantului, astfel incat indicele reprezinta temperatura resimtita de corpul uman.

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni si va fi 2, măsurat în conditiile unui cer senin.

Miercuri, 8 noiembrie, va fi o zi caracterizată de un cer in general variabil, în care soarele va straluci fara sa fie deranjat de nori 3 ore, maxima oprindu-se la 13 grade Celsius, in crestere usoara fata de ziua precedenta. Vânt slab de 11 km/h din direcţia V. Sanse de precipitatii de 30%. Noaptea, termometrul va coborî până la 3 grade pe fondul unui cer senin. Ceata va aparea o data cu lasarea serii si este posibil ca ea sa persiste pana la primele ore ale zilei.

Joi, aspectul general al vremii va fi urmatorul: cer innorat si racoare. Soarele va reusi sa se iveasca de sub nori doar 2 ore. Sanse de precipitatii 80%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 10 km/h din directia V. Temperatura maximă va fi in scadere fată de ziua precedentă si va atinge 11 grade Celsius. Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 5 grade pe fondul unui cer innorat. Ceata va aparea o data cu lasarea serii si este posibil ca ea sa persiste pana la primele ore ale zilei. Indicele de racire va atince 2. Este posibil ca pe parcusrul acestei zile sa se adune un total de 15 l/mp.

Vineri, 10 noiembrie, aspectul vremii va fi următorul: cer innorat, cu probabilitate de 75% pentru precipitatii. Maxima zilei constanta fată de joi, ajungând la 11 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 12 km/h din directia N-V. Minima va coborî până la 5 grade, iar probabilitatea pentru o noapte in care sa ploua este de 70%. Soarele se va putea vedea 2 ore fără să fie stingherit de nori. Ceata va aparea o data cu lasarea serii si este posibil ca ea sa persiste pana la primele ore ale zilei. Indice de racire va fi de 2. Este posibil ca pe parcursul acestei zile sa se adune un total de 10 l/mp.

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme frumoasa: cer in general variabil 30% sanse de precipitatii. Maxima va fi constanta, atingand 11 grade Celsius, vânt slab de 11 km/h din directia N-V. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 2 grade pe fondul unui cer senin. Ceata va aparea o data cu lasarea serii si este posibil ca ea sa persiste pana la primele ore ale zilei. Indicele de racire pe parcursul noptii va fi de 0.

Duminică 12 noiembrie va fi o zi în care soarele va putea strapunge ceata doar spre orele amiezei. Sanse de precipitatii 80%, acestea urmand sa apara spre seara. Vântul va sufla slab cu viteză de 15 km/h directia V, temperatura maximă va fi in scadere fata de ziua precedentă oprindu-se la 10 grade. Noaptea minima va coborî până la 2 grade Celsius pe fondul unui cer senin. Indice de racire pe perioada zilei va fi de 5, iar noaptea acesta va atinge 0. Ceata va aparea o data cu lasarea serii si este posibil ca ea sa persiste pana la primele ore ale zilei. Este posibil ca pe parcursul acestei zile sa se adune un total de 20 l/mp.

Prima zi a săptămânii va fi o zi cu cerul innorat în care regimul termic va fi in scadere, datorita undei mase de aer mai reci venita din din V continentului si intrate duminica noapte in peisaj. Sanse de 90% pentru ploaie, maximă de 9 grade si vânt slab de 11 km/h din directia V. Soarele nu se va putea vedea pe cer din cauza norilor. Noaptea va aduce o minimă de 1 grad si un cer senin. Indicele de racire ziua va fi de 6, iar noaptea acesta va cobori la 0. Este posibil ca pe parcusrul acestei zile sa se adune un total de 25 l/mp.

Marti aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind mai mult innorat cu sanse de 95% de precipitatii, 8 grade Celsius maximă, vânt slab de 11 km/h de directie V. Este posibil ca pe parcursul acestei zile sa se adune un total de 25 l/mp. . Temperatura nocturnă va coborî până la 2 grade pe fondul unui cer variabil, cu sanse minime de precipitatii. Indicele de racire ziua va fi de 6, iar cel nocturn va atinge 0.

Câteva sfaturi si predictii

- vremea va fi urata si ploioasa asadar inarmati-va cu voie buna si rabdare

Read more...

VEZI cum se va schimba faţa oraşului în următoarea perioadă

Fiecare ciclu electoral, fiecare schimbare politică locală are o perioadă de tranziţie. În unele cazuri durează câteva luni, în altele se termină ciclul electoral şi primarul ales îşi dă seama că i se termină mandatul şi încă nu ştie de ce merge la lucru. În majoritatea cazurilor perioada de acomodare a noii echipe durează cam un an, iar acest lucru începe să fie vizibil şi la Câmpia Turzii. Lucrurile încep să se mişte, încet, dar se mişcă.

De aproape un an centrul oraşului a fost "spart": lucrări de proastă calitate stopate, alte lucrări care se desfăşurau greoi, gropi, pământ... . Toate acestea urmează să înceteze până în 1 Decembrie. Cel puţin aşa a declarat primarul Dorin Lojigan în conferinţa de presă susţinută azi. Lucrările de introducere sub pământ a cablurilor sunt pe terminate, urmând ca în perioada următoare stâlpii vechi şi cablurile să dispară, iar în zona centrală să rămână doar noii stâlpi care vor fi folosiţi pentru iluminat. Dispariţia vechilor stâlpi va obliga administraţia locală să regândească iluminatul festiv de iarnă, iar schimbarea, dacă va avea loc, va aduce un plus imaginii oraşului, cunoscut pentru iluminatul festiv.

O altă noutate e construcţia unui "Patinoar şi Skate Park". Documentaţia tehnică şi studiul de fezabilitate au fost deja scoase la licitaţie, iar conform informaţiilor publicate pe site-ul Primăriei, ansamblul va avea 2000 de mp. Skate Park-ul va avea 6 rampe şi o zonă de protecţie cu gradene pe 2 rânduri. Patinoarul, pe lângă suprafaţa de patinaj, va avea vestiar, grupuri sociale şi spaţii tehnice.

Lucrările pentru construcţia de rampe de gunoi subterane e în plină desfăşurare. Platformele subterane vor avea aproximativ 10mp şi vor fi dotate cu 4 containere de 1100l pentru colectarea selectivă a deşeurilor, iar acţionarea acestora de va face cu un sistem hidraulic. 

Oraşul evoluează, dar noi, locuitorii, evoluăm odată cu el?

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time