Social

Moş Nicolae a vizitat Secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal

Pr. Aurelian Cherecheş împreună cu Tinerii Voluntari din Câmpia Turzii, alături de prof. Simona Moldovan şi prof. Liana Cerceş, l-au ajutat pe Moş Nicolae să ducă daruri la Secția de Pediatrie a Spitalului Municipal Câmpia Turzii.

Calde mulțumiri managerului Adi Antal care a facilitat această acțiune, personalului medical, precum şi d-lui Bozdog Marcel pentru donația generoasă.

Read more...

Lansare proiect ,,Streetball la Câmpia Turzii’’

În data de 28 octombrie 2017, va avea loc inaugurarea coșului de basket încadrul proiectului,,Streetball la CâmpiaTurzii’’, în Parcul Municipal.

Prin acest proiect dorim să determinăm cât mai mulți tineri și copii din munincipiul nostru să își petreacă timpul liber într-un mod cât mai interesant și distractiv, în natură, departe de tehnologia care ne captează și controlează din ce în ce mai mult viata de zi cu zi.

S-au conturat următoarele obiective ale proiectului nostru:

  • Să montam un panou de basket pe platforma betonată din Parcul Munincipal, până la mijlocul lunii octombrie 2017.
  • Să promovăm în școlile din munincipiu, cu ajutorul profesorilor de Educație Fizică și Sport, competiția de streetball prin postere, pliante, rețele de socializare în ultumele 2 săptamâni ale lunii octombrie 2017.
  • Să organizăm competiția de streetball (înscrieri, regulament, protocol, premiere etc)

pentru tinerii  și copiii din munincipiu, în ultimul week-end din luna octombrie 2017.

  • Să diseminăm rezultatele proiectului prin articole în presa locală și un film de promovare a streetball-ului în primele 2 saptămâni ale lunii noiembrie 2017.

 

“Lidl este prezent în 30 de țări din toată lumea și operează aproximativ 10.000 de magazine și peste 140 de centre logistice în 27 de țări din Europa.

Lidl are aproximativ 215.000 de angajați, dintre care 5000 în România unde retailer-ul german are deschise peste 200 de magazine și 4 centre logistice.  Misiunea Lidl în România este aceea de a le oferi zilnic românilor, în zone din imediata lor proximitate, produse de calitate la cel mai bun preţ, direct de la producători, într-o largă varietate de sortimente.”

 

Promotor: Centrul local John Visser, Câmpia Turzii

Proiect finanțat de Lidl România

Pentru informații suplimentare vă rugăm să vă adresați echipei de proiect la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Persoană de contact: Vanessa Bianca Pop, tel.0749796256

 

Acest concurs de idei face parte din proiectul: Lideri Implicați în Dezvoltare Locală.

Scopul proiectului: practicarea streetball-ului în timpul liber de către tineri și copii.

Creat de Organizația Națională Cercetașii României  împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun.

Read more...

Locotentul Alexandru Gheorghe - cea mai stringenta problema a Armatei?

Asociatia pentru Apararea Drepturilor Militarilor Activi si in Rezerva A.D.M.A.R, denunta public abzurile grosiere precum si incercarile de intimidare la care a fost si este supus locotenentul Alexandru Gheorghe de la unitatea militara 01969 Campia Turzii.

Astfel, de circa 5 luni de zile acesta a fost supus unui lung sir de sicanari si abuzuri care au culminat cu propunerea de trecere in rezerva luata de 2 consilii de judecata dispuse de catre comandantul unitatii, comandorul Oatu Marius, acesta avand un interes direct subiectiv impotriva locotenentului Alexandru Gheorghe, care i-a depus o plangere penala la Parchetul Militar Cluj Napoca si a inaintat mai multe sesizari si rapoarte catre esloanele superioare ale Ministerului Apararii Nationale referitoare la posibile multiple infractiuni comise de catre acesta in exercitarea atributiilor de serviciu.Motivarea juridica este mai mult decat hilara : locotenentul Alexandru Gheorghe se face vinovat de acordarea unui interviu televiziunii Romania Tv , despre propria persoana.

Motivele reale : denunturile impotrivaposibilellor infractiuni comise de catre comandorului Oatu Mihai Marius dar si infiintarea asociatiei ADMAR care isi propunea sa apere si sa promoveze drepturile militarilor. Se pare ca aceasta actiune a deranjat cel mai mult, mai ales in conditiile in ADMAR a atras atentia in repetate randuri asupra diverselor incalcari ale drepturilor militarilor.

Desi propunerea de trecere in rezerva a fost inaintatata esaloanelor superioare ei nu i s-a dat curs asa cum a fost formulata, insa ministrului apararii nationale i s-a dat spe semnare si parafare un ordin prin care locotenentul Alexandru Gheorghe este retrogradat in functie si exilat la Capu Midia , judetul Constanta, desi juridic acest lucru nu ar fi fost posibil. Dar ca de obicei, acerst lucru il poate stabili doar instanta de judecata, singura si ulima reduta prin care un militar isi poate apara drepturile in Armata Romana a anului 2017, membra NATO.

Sperand sa provoace o demisie din partea locotentului Alexandru Gheorghe, mai marii Armatei nu inteleg ca unii militari sunt dispusi sa lupte pana la ultima picatura de sange pentru a-si aparea demnitatea si onoarea de militar dar si de fiinta umana impotriva celor ce au ajuns sa se considere stapanii de sclavi in unitatile militare pe carele comanda. Si cum sa nu ajungi sa te consider deasupra legilor si regulamentelor cand seful tau iti este fin de cununie? Cand finul tau trebuie sa ia masuri impotriva ta, atunci cand un militar indrazneste raporteze abuzurile pe care le comiti?

Castelul din nori se va darama !

Conducerea ADMAR

Read more...

Viişoara: Adăpost pentru animale abandonate

Sâmbătă, 17 iunie, a avut loc la Viişoara demararea lucrărilor unui adăpost pentru câinii comunitari, un centru al interacțiunii om-ani-mal, după cum l-au prezentat investitorii, respectiv asociația Amicii Dog Rescue.

Adăpostul va fi construit la standarde europene şi va ocupa o suprafaţă de 1.1 hectare, investiţia ridicându-se la aproximativ 80.000 de euro, din care deja s-au adunat, din sponsorizări, jumătate din bani. La final adăpostul va avea capacitatea de 200 de câini.

Primarul Ioan Roman a declarat că proiectul de construire, pe teritoriul comunei Viișoara, al unui centru destinat animalelor comunitare, se bucură de sprijinul autorităților locale și al său, personal. ”Acest obiectiv se construiește nu pentru trecut ci pentru prezent și, mai ales pentru viitor” a declarat Ioan Roman.
Foto: Ziarul21

Read more...

Tiberiu are nevoie de sânge!

Tiberiu Suciu, tânărul din Câmpia Turzii care se luptă cu o boală groaznică, are nevoie din nou de ajutorul nostru.

La începutul acestei săptămâni a luat o infecţie în timp ce avea imunitate zero şi a fost internat la terapie intensivă. A reuşit să treacă peste momentele critice, dar are nevoie de sânge, de aceea familia lui ne roagă să-l ajutăm!

"As avea o rugaminte cine poate merge maine sa doneze sange pentru Tiberiu in Cluj Str. Nicolae Balcescu nr.18 ne-ar ajuta foarte mult. Are nevoie mare de tombociti. Cei care doneaza trebuie sa specifice pentru Suciu Viorel Tiberiu Spitalul de Oncologie. Va multumesc " a declarat fratele lui Tiberiu.

Haideţi să ne mobilizăm!

Read more...

Mircea Crișan: Scrisoare deschisă către primarul Dorin Lojigan

Domnule primar,

Sunt cetateanul contribuabil Crisan Mircea, locuitor din Campia Turzii care in al 80-lea an de viata, inca mai cred ca exista legea “morala” pentru sprijinirea aplicarii legilor instituite intr-un stat de drept. Insusi presedintele Romaniei, sprijinit la inscaunare de catre partidul din care si dvs. faceti parte avea, intre alte sloganuri, “lege nu tocmeala”, ceea ce trebuia transmis cetatenilor ca se va intampla. Personal m-am lamurit cum este cu aplicarea sloganului amintit.

In campania electorala a alegerilor locale si dvs. ati promis ca va fi altfel decat in vremea primarului antecesor. Dupa aproape 1 an de cand ati intrunit sufragiile locuitoriilor am sentimentul ca in fond nu s-a schimbat aproape nimic. Nu dezvolt aceasta chestiune deoarece nu isi are locul aici, poate altadata.

Ma voi referi in continuare la chestiunea legata de situatia existenta in tarlaua nr. 2, privind lucrarile de cadastrare a terenurilor extravilane de acolo.

La ultima audienta (06.04.2017), am incercat si insistat sa va conving sa dispuneti luarea unor masuri de reglementare, astfel ca aplicarea prevederilor Legii nr. 7/1996 – a cadastrului si publicitatii imobiliare, republicata si reactualizata in 2017, sa fie corect aplicata. V-am solicitat sa-mi faceti o favoare in sensul ca tarlaua nr. 2 sa fie luata in lucru cu prioritate, tinand cont ca acolo sunt si niste probleme de mediu si distrugeri de terenuri, ca urmare actiunilor unui fost consilier local.

Datorita neimplicarii primariei in derularea contractului cu SRL-ul AMD TOPOGRAFIE (contract semnat de vechiul primar), s-a ajuns in situatia ca terenul meu a fost repozitionat tot la cererea primariei. Desi am fost in audiente la dvs. in iulie, august, septembrie 2016 ati procedat “spalandu-va pe maini” asemeni biblicului Pilat din Pont. Am fost nevoit sa intentez proces in instanta pentru curmarea ilegalitatii, pe care l-am castigat. Daca primaria isi facea datoria, nu trebuia sa ajung la instanta de judecata.

Domnule Primar, urmare celor aratate mai sus, eu nu doresc sa va fac sa lacrimati ca si parintele Andrei (vezi articolul din “Ziarul 21” nr. 15 (655) /10.04.2017), caruia i-ati provocat aceasta stare, dar daca tot cititi biblia sa stiti ca si in privinta relatiilor dintre cei de la putere si alegatori, sunt destule exemple asupra carora ati putea reflecta.
De la audienta din 06.04.2017, am plecat exprimandu-mi parerea de rau ca am venit degeaba si asta deoarece:
ati conchis dupa consultarea specialistului ca nu aveti nicio obligatie inscrisa in lege cu privire la actiunea de cadastrare si ca de altfel nu sunt bani pentru asta intrucat exista multe alte prioritati; v-am solicitat sa-mi dati un raspuns in scris cu privire la cele discutate in cadrul audientei dar ati refuzat.

Domnule Primar, daca cititi Legea cadastrului si a publicitatii imobiliare, veti constata ca pentru plicarea ei, in afara altor institutii statale, Unitatile administrativ teritoriale sunt nominalizate a indeplini lucrari si actiuni, pentru realizarea programului national de cadastru si carte funciara, astfel (spicuiri din lege):
Art.1 (4) - ultima fraza prevede ca “Autoritatile administratiei publice locale , sunt obligate sa acorde sprijin informational, tehnic si de alta natura, in limitele competentelor, la crearea si actualizarea sistemului de cadastru si carte funciara”. Aceasta prevedere se refera la realizarea programului national de cadastru si carte funciara.
Art. 9 (29) - “In cadrul programului national de cadastru si carte funciara se cofinanteaza si lucrarile de intregistrare sistematica demarate de unitatile administrativ-teritoriale”.
Art. 9 (30) - “Valoarea cofinantarii este in cuantum fix de 60 lei / carte funciara”.
Art. 9 (33) - “Palata prevazuta la alin. (29) si (33) se aproba de Consiliul de administratie al Agentiei Nationale, la solicitarea expresa a unitatii administrativ-teritoriale, cu mentionarea sumei care se solicita a se deconta”.
Art. 9 (341) - “in cadrul Programului national de cadastru si carte funciara se finanteaza in conditiile legii si lucrarile de inregistrare sistematica ce vor fi initiate de unitati administrativ-teritoriale, avand ca obiect sectoarele cadastrale din cadrul unitatilor administrativ teritoriale care cuprind imobile din extravilan, indiferent de calitatea titularului ….”. Se deduce ca eu nu pot initia lucrarile de cadastru.
Art. 9 (344) – Arata modalitatea de alocare a sumelor si evidentierea lor iar in alineatele (346) – (3412) se stabilesc termene si modalitati de transmitere a solicitarilor de sume, de urmarire a procedurilor in relatia cu finantatorul (Agentia Nationala respectiv oficiul teritorial) si alte detalii.

Fata de cele aratate, poate putin prea pe larg, apreciez ca veti trage concluziile ce se impun si ca solicitarea mea de a incepe cu tarlaua 2 nu m-ar favoriza numai poersonal, ci ar rezolva si situatia existenta acolo, inclusiv problema drumului vicinal. Va amintesc faptul ca in sedinta de Consiliu local din luna ianuarie ac. am aratat si ca in tarlaua respectiva, sunt distrugeri de terenuri si probleme de mediu, ceea ce comporta interventia primariei chiar daca nu este expres prevazut undeva in vreo lege.

A ajuta cetatenii urbei chiar si numai cu un sfat profesional, este o virtute pentru un primar care prin juramant s-a angajat sa faca totul spre binele locuitorilor.
In alta ordine de idei, folosesc acest prilej pentru a va propune sa analizati daca intra in sfera porioritatilor, repararea denivelarilor din strazile in care au fost introduse retele de apa-canal, deoarece pe unele dintre ele se circula ca pe traverse de cale ferata. Exemplific strazile A. Muresanu, Cuza Voda sau Dr. I Ratiu si altele.

Mircea Crisan

Read more...

Rotary Câmpia Turzii prețuiește femeia

In data de  4 martie 2017, Club Rotary CT, in colaborare cu laboratorul de citologie vaginala Histopat Invest-dr. Simona Stolnicu, a  desfasurat in cadrul proiectului "Rotary pretuieste femeia" o ampla actiune de depistare a cancerului de col uterin in muncipiul Campia Turzii.

Echipa care a contribuit la buna desfasurare a acestui screening gratuit a fost alcatuita din: dr. Mahmud Alajmi, farm. Adelaida Haiduc, asistenta Lizelotte Bota, prof. Alexandra Crisan. In cadrul acestei actiuni,  dr.Mahmoud Alajmi a testat in cabinetul sau ginecologic un numar de 79 femei prin metoda frotiului cervical Babes-Papanicolau, urmand ca rezultatele sa fie comunicate si analizate la sfarsitul lunii martie. Scopul acestei actiuni este acela de a veni in sprijinul femeilor care au dorit sa se investigheze, dar din diverse motive nu au reusit si acela de a intocmi o statistica a riscului de aparitie a cancerului de col uterin in randul populatiei feminine din Campia Turzii.

Club Rotary CT doreste ca acest screening sa se desfasoare anual, in luna martie, in semn de omagiu si pretuire adus femeii. 

Read more...

Campania "Rotary prețuiește femeia" va avea loc la Câmpia Turzii

Prețuiește  femeia de lângă tine în fapte și vorbe. Ai grijă de ea și iubește-o pentru felul în care zi de zi ea iți luminează viața cu gesturi, vorbe și sacrificii atât de marunte la prima vedere, dar atât de importante pentru împlinirea ta ca bărbat, soț,  și nu în ultimul rând ca om.  Familia reprezintă echilibrul fiecăruia dintre noi, ne confera armonie, intimitate și siguranta. De aceea trebuie să avem grija de cei apropiați, să ne pese de ei și de sănătatea lor. De vreme ce viața este un cadou de la Dumnezeu, trebuie să-ţi îngrijeşti corpul şi sănătatea. 

Din acest motiv, prin acest proiect, Clubul Rotary Câmpia Turzii dorește să contribuie la prevenirea şi combaterea cancerului de col uterin. A fi sănatos înseamnă a fi frumos, a fi bine dispus , a fi puternic. Și așa vă vrem: sănătoase !!! Dacă sunteți sănătoase însemnă că aveți grijă de voi și de cei din jurul vostru. 

Club Rotary Câmpia Turzii lansează un proiect local și în același timp o invitatie pentru toate cluburile Rotary din România, inițiativă prin care iși propune să vină în sprijinul femeilor ,oferindu-le gratuit o recoltare de probă pentru depistarea cancerului de col uterin prin efectuarea unui test Babes-Papanicolau.

Acest  proiect  se va  desfașura în luna martie a anului 2017, luna în care femeia este sărbătorită și el să reprezinte un cadou oferit cu acest prilej. Locația stabilită pentru recoltarea probelor se afla pe strada Gării nr.3A, în Cabinetul de ginecologie al domnului doctor Mahmud Alajmi. Proiectul se va desfasura in ziua de sâmbătă, 04.03.2017, începând cu ora 9 dimineața. Personalul medical va fi format din: dr.Mahmoud Alajmi, farm. Adelaida Haiduc și asistent medical Lizelotte Bota. Activitatea de recoltare va fi efectuată gratuit, urmând ca analiza probelor să se facă la Laboratorul de citologie vaginală HISTOPAT-INVEST (Pofesor Dr.Simona Stolnicu)

Pentru informații suplimentare si programări vă rugăm să sunați la numerele de telefon de mai jos: 0723/296942 sau 0740/013970

 

Chiper Doru

Președinte RC Câmpia Turzii

2016-2017

 

Read more...

Şase şcoli din Cluj au fost închise din cauza frigului

Şase unităţi şcolare din judeţul Cluj sunt închise atât din cauza frigului, cât şi a unor defecţiuni apărute la sistemele de încălzire ale acestora.

"Astăzi, 10 ianuarie 2017, este afectat programul şcolar în 6 unităţi de învăţământ. Au fost închise astăzi, integral, unităţile din comunele Beliş şi Valea Ierii. De asemenea, 4 unităţi de învăţământ au fost închise parţial din pricina unor defecţiuni apărute la sistemul de încălzire: Şcoala Luna, Şcoala Gimnazială Lia Manoliu Corneşti, la care s-au adăugat astăzi Grădiniţa cu PP Mămăruţa Cluj-Napoca - structura 2 şi Şcoala Gimnazială Cojocna - structura Cara", transmite conducerea ISJ Cluj. 

Read more...

CAA: Protejarea contoarelor împotriva înghețului

Având în vedere temperaturile scăzute Compania de Apă Arieș  revine cu câteva recomandări privind protecţia contoarelor şi branşamentelor de alimentare cu apă împotriva îngheţului:

Dacă apometrul este montat într-un cămin, este recomandabil să existe un capac care închide căminul etanş. Capacele şi ramele căminelor de apometru sau de canalizare trebuie curăţate de praf sau pământ, şi, eventual, unse cu vaselină sau produse similare. Astfel, în caz de îngheţ, acestea vor putea fi manevrate cu uşurinţă. În cazul în care capacele sunt confecţionate din tablă, este indicat, din acelaşi motiv, să se pună o folie de plastic sub capac. Este bine să se facă verificarea robineţilor din căminele de apometru care închid traseul dinspre reţeaua interioară, pentru a se observa dacă acestea pot fi manevrate cu uşurinţă.

De asemenea, în perioada rece utilizatorii au obligaţia de a lua măsuri pentru izolarea apometrului cu materiale termoizolante (polistiren, vată minerală). În cazul apometrelor cu citire la distanță nu este necesar să se lase liber vizorul aparatelor pentru citirea consumului și pot fi acoperite integral cu materiale termoizolante. Pentru apometrele amplasate în subsoluri, recomandăm reducerea suprafeţelor gurilor de ventilaţie pentru a menţine temperatura peste limita de îngheţ a contoarelor.

Îngheţarea contorului determină blocarea și deteriorarea sa iar acest lucru poate duce la inundarea căminului sau lipsa apei. Protejarea contorului, precum şi protejarea şi verificarea instalaţiei interioare, pe traseul de la contor până la consumator, este obligaţia utilizatorului. În cazul în care contorul sau instalaţiile de apă se defectează din cauza îngheţului, nefiind protejate corespunzător, beneficiarul va suporta costurile înlocuirii acestora.

Serviciul Comunicare/PR

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time