Magazinul IKEA retrage de pe piaţă cortul BUSA

ikea cort busaMagazinul IKEA îşi invită clienţii care au cumpărat cortul pentru copii BUSA să îl returneze la magazin, pentru a primi înapoi suma integrală plătită pe produs.

Compania IKEA a primit trei sesizări cu privire la faptul că firul metalic din care este alcătuit cadrul de susţinere al cortului BUSA s-a rupt în timpul utilizării. Produsul a fost imediat retras de la vânzare din toate magazinele IKEA din lume. Toate componenetele produsului au fost re-testate atât de laboratoarele IKEA, cât şi de un laborator extern. Testele au arătat că firul metalic nu este suficient de rezistent şi poate ceda dacă este supus la presiune prea mare. De aceea, compania a decis să retragă imediat cortul pentru copii BUSA de pe piaţa mondială.

Cortul BUSA a intrat în gama de produse de pe rafturile magazinelor IKEA din toată lumea la 1 august 2011 şi a fost retras de la vânzare pe 22 august, după prima sesizare. Testele de siguranţă, preliminare punerii în vânzare, nu au arătat niciun defect de rezistenţă a firului metalic.

Corturile BUSA au fost produse în Vietnam şi au fost vândute în toate magazinele IKEA din lume în perioada 1-22 august 2011, în număr de 97.800 bucăţi.

Magazinul IKEA din Bucureşti a comercializat 516 produse cu codul 101.920.09, la preţul de 39,99 lei şi nu a primit nicio sesizare. Clienţii care au un produs cu acest cod sunt invitaţi la departamentul Relaţii Clienţi din magazin pentru a-l returna şi a-şi primi banii înapoi.

 

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time