Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 535

Meteo 6-12 iulie 2016: Află cum va fi vremea în continuarea lui cuptor în Câmpia Turzii

prognoza meteo campia turzii soare nor fulger

Ultima săptămână a fost caracterizată de un timp mai cald fata de normal din punct de vedere termic si destul de frumos sub aspectul vremii pana duminica seara, atunci cand si temperaturile au scazut destul de brusc, iar conditiile de ploaie s-au inmultit. Pana sambata am avut parte de maxime ce au fost cuprinse intre 31-34 grade, ceea ce se caracterizeaza printr-o vreme mai calda cu pana 2-3 grade, fata de normele climatologice. Racirea survenita duminica seara a fost destul de mare, astfel incat luni temperaturile nu au mai depasit 24 grade.

Instabilitatea atmosferică s-a manifestat cu precadere incepand de duminica seara, inregistrandu-se un total de precipitatii de 15 l/mp pentru ultimele 7 zile. Coordonatele pentru urmatoarea perioada nu se se modifica, urmand ca ploile cu caracter torential sa aiba sanse mari de aparitii mai ales sambata, urmand ca vremea sa redevina frumoasa si stabila de duminica, iar temperaturile vor marca o crestere mai accelearata incepand de luni. Temperaturile vor fi apropiate de normalul perioadei, maximele incadrandu-se intre 24-33 grade. Deocamdata putem spune ca 2016 a fost un an in care temperatura medie a fost cu 2.2 grade mai mare fata de normalul perioadei, iar precipitatiile au fost excedenatre cu 15%, ceea ce se traduce printr-un an mai cald si ploios.

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 4 iulie când maxima a urcat la 24 grade, minima atingând 15 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 2 iulie când maxima a ajuns la 34 grade, minima coborând la 21 grade Celsius. Diferenta dintre maximele celor 2 zile a fost de 10 grade, iar între minima cea mai scăzută si maxima cea mai ridicată de 19 grade Celsius, ceea ce inseamna o diferenta medie si destul de usor de suportat pentru organism pentru un interval atat de scurt, intre cele doua extreme. Comparativ cu acum o săptămână vremea s-a prezentat aproximativ identic, pana si diferentele de temperatura au fost relativ identice, iar precipitatiile cazute au fost mai slabe cantitativ.

În intervalul 6 - 12 iulie vremea va fi apropiata de normal, cu sanse ca precipitatiile sa apara cu precadere in weekend, mai exact sambata. Sub aspect termic vor fi modificări destul de mici de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 24 si 33 grade Celsius, ceea ce reprezintă o vreme apropiata de normalul lunii in care ne aflam.

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni si va fi 8, măsurat în conditiile unui cer senin.

Miercuri, 6 iulie, va fi o zi caracterizată de un cer in general variabil, în care soarele va straluci fara sa fie deranjat de nori 9 ore, maxima oprindu-se la 26 grade Celsius, in crestere fata de ziua precedenta. Vânt slab de 11 km/h din direcţia S-V. Sanse de precipitatii 40%, indeosebi dupa-masa cand fenomene meteo periculoase de scurta durata sunt posibile: grindina, vant puternic si descarcari electrice. Noaptea, termometrul va coborî până la 14 grade pe fondul unui cer innorat.

Joi, aspectul general al vremii nu se va schimba foarte mult. Soarele va reusi sa straluceasca mai mult de 11 ore pe cer. Sanse de precipitatii 10%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 12 km/h din directia V. Temperatura maximă va scadea fata de ziua precedentă si va atinge 24 grade Celsius. Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 11 grade pe fondul unui cer variabil. Sunt posibile din nou fenomene meteo periculoase de scurta durata: grindina, vant puternic si descarcari electrice, dar totusi sansele acestora sunt reduse.

Vineri, 8 iulie, aspectul vremii va fi următorul: cer senin, cu probabilitate de 10% pentru precipitatii. Maxima zilei va fi in crestere fata de joi, ajungând la 26 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 15 km/h din directia S-V. Minima va coborî până la 15 grade.

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme ce va deveni instabila: cer in general varaibil la inceput si o maxima in crestere de 25 grade Celsius, vânt slab de 17 km/h din directia S-V. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 15 grade pe fondul unui cer variabil. Probabilitatea ca indeosebi dupa-masa fenomene meteo periculoase de scurta durata sa fie prezente: grindina, vant puternic si descarcari electrice este de 70%.

Duminica 10 iulie va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 10 ore, iar cerul va fi in general variabil, sanse de precipitatii 20%. Vântul va sufla slab cu viteză de 12 km/h directia V, temperatura maximă va fi in crestere fata de ziua precedentă oprindu-se la 26 grade. Noaptea minima va coborî până la 12 grade Celsius pe fondul unui cer variabil. Ploile pot fi insotite de fenomene meteo periculoase de scurta durata: grindina, vant puternic si descarcari electrice.

Prima zi a săptămânii va fi o zi cu cerul variabil în care regimul termic va fi in crestere, datorita unei mase de aer mai calda venită din S-V continentului si intrate duminica seara in peisaj. Sanse de 20% pentru ploaie, maximă de 30 grade si vânt slab de 15 km/h din directia S-V. Soarele se va putea vedea pe cer 12 ore. Noaptea va aduce o minimă de 18 grade si un cer variabil.

Marti aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind mai mult variabil, 33 grade Celsius maximă, vânt slab de 13 km/h de directie S-V, iar sansele pentru precipitatii sunt de circa 30%. Spre dupa-masa fenomene meteo periculoase de scurta durata sunt posibile: grindina, vant puternic si descarcari electrice Soarele va străluci 11 ore fără să fie acoperit de nori. Temperatura nocturnă va coborî până la 18 grade pe fondul unui cer innorat, cu sanse mici de precipitatii.

Câteva sfaturi si predictii

- vremea va fi in general frumoasa, dar fenomene meteo periculoase pot fi prezente, asadar atentie la informarile nowcast despre eventualele descarcari electrice, grindina si vand in rafale.

- urmeaza un weekend cu vreme desteul de buna pana sambata dupa-masa astfel incat cei dornici de iesiri in natura pot sa-si faca planuri pentru acest sfarsit de saptamana, dar totusi ar trebui sa includa si o umbrela.

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:08

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time