Primăria Municipiului Câmpia Turzii obține peste 11 milioane de euro prin PNRR pentru proiecte de dezvoltare

Primăria Municipiului Câmpia Turzii a semnat un nou contract de finanțare prin PNRR pentru proiectul "Realizare sistem inteligent de management urban", care va aduce 2.929.006,5 lei în plus pentru implementarea unui sistem de transport urban inteligent.

Proiectul include realizarea de treceri de pietoni inteligente, cu iluminare și avertizare pentru participanții la trafic în mai multe locații din oraș, precum și implementarea unui sistem de semaforizare și control al traficului.

În total, Primăria a obținut finanțare pentru opt proiecte de investiții prin PNRR, în valoare de 51.104.097,42 lei, inclusiv proiecte pentru reabilitarea clădirilor școlare, construirea unei creșe, unități locative și insule ecologice digitalizate.

În plus, Primăria intenționează să depună documentația pentru noi proiecte PNRR în zilele următoare, care se concentrează pe sistemul de învățământ preuniversitar din oraș.

Read more...

Pugilistul Iosif Bândulă din Câmpia Turzii câștigă Cupa României și se califică la Campionatul European de Box Tineret

Tinerii sportivi sunt o sursă de mândrie pentru comunitatea noastră și Iosif Bândulă, pugilistul nostru, nu face excepție. Performanța remarcabilă obținută de el la Cupa României de box din acest weekend, care l-a calificat la Campionatul European de Box Tineret din Armenia, reprezintă un exemplu inspirațional de seriozitate și ambiție pentru tinerii din ziua de astăzi.

Reprezentând Câmpia Turzii, Iosif Bândulă a demonstrat că prin pasiune și efort se pot realiza performanțe deosebite. În semn de recunoaștere pentru această reușită notabilă, primarul Dorin Nicolae LOJIGAN va iniția un proiect de hotărâre care prevede recompensarea sportivului cu o sumă de bani, din Bugetul Local.

Sportul poate oferi beneficii importante pentru sănătatea și dezvoltarea tinerilor și poate îndepărta aceștia de anturaje periculoase. Iosif Bândulă este un model de sportivitate și dezvoltare intelectuală și fizică, care a plecat de jos, dintr-o familie simplă, și a ajuns să reprezinte cu mândrie România la nivel european.

În numele locuitorilor municipiului nostru, primarul Dorin Nicolae LOJIGAN îi adresează felicitări și îi dorește succes în continuare.

Foto: Primăria Câmpia Turzii

Read more...

Accident rutier lângă sediul Viamso: Doi oameni răniți în urma unei coliziuni provocate de viteză excesivă

În urma unui accident rutier produs lângă sediul companiei Viamso, doi oameni au fost răniți și au primit îngrijiri medicale de urgență.

Potrivit refleqtmedia.ro, accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive și a lipsei de atenție a unui șofer care a intrat în coliziune cu mașina condusă de cei doi răniți. În prezent, poliția investighează cauzele exacte ale accidentului.

„Pompierii de la Detașamentul Turda au intervenit în urmă cu puține momente la un accident rutier petrecut pe strada 1 Decembrie 1918. Apelul de urgență a venit în jurul orei 10:10, iar în accident au fost implicate două autoturisme. Nu au existat persoane încarcerate, însă o femeie de 39 de ani și un bărbat de 47 de ani au primit îngrijiri medicale din partea echipajului SAJ. Ambii erau conștienți și cooperanți, fiind ulterior transportați la spital. Echipajul nostru a asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului”, a transmis ISU Cluj.

Foto: refleqtmedia.ro

Read more...

Site-ul de 50.000 de lei al Primăriei Câmpia Turzii a "crăpat" la o săptămână după lansare

Lansat cu "surle şi trambiţe" în urmă cu o săptămână, noul site al Primăriei Câmpia Turzii este inaccesibil! Pentru noua platformă Primăria Câmpia Turzii a cheltuit aproximativ 50.000 lei + TVA din bani publici.

Interesant este faptul că aceeaşi firmă a creat site-ul Primăriei Iaşi cu aproximativ 20.000 lei!

Aşteptăm cu interes o poziţie oficială a Primăriei Câmpia Turzii referitoare la inactivitatea portalului de jumate de miliard de lei vechi!

UPDATE 19:21: După câteva ore în care a fost offline site-ul a devenit din nou activ!

UPDATE 19:55: Site-ul a căzut din nou!

Read more...

Veta Biriş, Robert Târnăveanu şi orchestra "Ceteraşii din Ardeal" vor cânta de 1 Decembrie la Câmpia Turzii

"Împreuna în anul Centenarului Marii Uniri" este numele spectacolului pe care Primăria Câmpia Turzii îl pregăteşte pentru serbarea celor 100 de ani de la marele eveniment. Sala de spectacole "Mircea Mihăşan" a Palatului Cultural Ionel Floaşiu va fi gazda concertului pentru care autoritaţile vor plăti peste 20.000 de lei.

Programul va fi următorul:

19:00 Intonarea Imnului Naţional al României de către Ştefania Petric

19:05 Ansamblul Folcloric "Mugurelul"

19:20 Orchestra "Ceteraşii din Ardeal" condusă de Florin Rupa

19:30 Ansamblul Folcloric "Ardeleana"

19:45 Recital Crina Cristurean

19:50 Recital Veta Biriş

20:25 Recital Robert Târnăveanu

 

Read more...

Cozmin Saşa s-a alăturat echipei Pro România

Cozmin Saşa s-a alăturat echipei Pro România. Fostul membru PSD este singurul politician social democrat din Câmpia Turzii care a avut curaj să ia atitudine în "scandalul masonilor" şi este considerat unul din cei mai promiţători politicieni din oraş.

"Am decis sa ma alatur echipei Pro Romania, in incercarea de a crea o alternativa la ceea ce se intampla azi in PSD. Vreau sa multumesc tuturor colegilor din PSD, atat celor care m-au sustinut, cat si celor care nu au fost de acord cu mine. Urez mult succes noii echipe Pro Romania, din care fac parte, astept sa ni se alature cei care au convingerea ca pot contribui cu ganduri, cu idei, cu fapte, pentru a arata ca se poate construi pentru oameni fara sa ne fundamentam actiunile pe ura, atac la persoana, certuri interminabile si ca promovam buna cuviinta, decenta in comportament si exprimare, respectul pentru valori autentice, onestitatea si integritatea. Mult succes!" a declarat Cozmin Saşa.

Read more...

Pe urmele lui Eminescu…

Dintotdeauna mi-am dorit să vizitez orașul Iași, convinsă fiind, că geniul poetului moldovean se datorează în mare parte și locurilor în care a crescut sau prin care a trecut. În liceu, când am citit Viața lui Mihai Eminescu, scrisă de George Călinescu, am rămas profund impresionată de modul în care un aparent simplu poet a reușit să-și urmeze destinul într-o oarecare măsură, să-și îndeplinească menirea, într-o lume croită după alte tipare decât și-ar fi închipuit vreodată vreun artist. L-am admirat și pe profesorul lui de Limba română, Aron Pumnul pentru altruismul sau empatia de care a dat dovadă în relația cu elevul său. Probabil, Eminescu ar fi rămas un geniu pierdut printre semeni fără îndrumările literare și ocrotirea talentatului profesor.

Și totuși…într-o zi de toamnă extrem de însorită, elevii Școlii Gimnaziale AVRAM IANCU, Câmpia Turzii (profesori însoțitori: Diana Ienei, Loredana Corchiș, dir. Ana Popescu și asistenta medicală: Mioara Crișan) se îndreaptă spre Moldova cea dragă lui Eminescu și implicit, celor care vor contribui la o dezvoltarea concretă a literaturii române: Creangă, Maiorescu, Negruzzi.

Mai întâi, am vizitat Palatul Culturii, care este absolut impresionant, atât în exterior, cât şi în interior, aici existând patru muzee: Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul de Etnografie şi Muzeul de Știință şi Tehnică.  În Muzeul de Artă, am admirat tablourile unor pictori celebri: Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ștefan Luchian. În Muzeul de Știință şi Tehnică, am descoperit instrumente vechi de redare a muzicii. De la casete muzicale uriașe, cât un corp de mobilier, pictate şi care cuprind de la unul până la șapte instrumente, până la gramofoane şi patefoane. Mașinile vechi de scris mi-au adus aminte de faptul că în trecut erau extrem de prețioase pentru cei subjugați de această artă, însă computerul din ziua de azi pare indispensabil unui scriitor talentat.

Coridoare largi, holuri ornate mai mult sau mai puțin somptuos, ghizi amabili la fiecare intrare, expoziții de pictură, dar și explicațiile ample din preajma exponatelor, toate acestea ne-au determinat să pierdem noțiunea timpului, iar când extenuarea și-a spus cuvântul, am hotărât să ne îndreptăm spre complexul comercial din apropiere. Este interesant modul în care se îmbină întreaga arhitectură: Palatul Culturii cu grădinile dintre el şi mall, fântânile, spațiile de plimbare şi cele de odihnă, astfel încât vechiul și noul par să coabiteze într-o armonie deplină.

Parcul Copou este un loc proverbial, pomenit prin cărți şi de către toți studenții de pe vremuri, ca loc principal de întâlnire în Iași. Este un spațiu cu o energie aparte, care îți transmite o stare de liniște și de calm. Punctul central de atracție este Teiul lui Eminescu, un copac vechi de 265 de ani, care se pare că a fost una din sursele de inspirație ale poetului. În apropierea teiului se găsește și bustul lui Mihai Eminescu, dar și cel al bunului prieten Ion Creangă, ridicat în 1932. Peste câțiva ani, s-a realizat Aleea Junimea, unde se află busturile marilor autori romani.

Lângă Teiul lui Eminescu s-a deschis Muzeul Mihai Eminescu, un omagiu adus poetului. Din patrimoniul muzeului fac parte cele mai importante opere, traduceri ale poeziilor sale în diferite limbi străine si multe volume de versuri. Piesele de mobilier, care i-au aparținut Veronicăi Micle sau chiar lui Eminescu, dar și manuscrisele, par a te transpune în secolul al XIX-lea, când marii gânditori români, întorși de la studii din străinătate, se străduiau să pună bazele unei literaturi destul de șubrede la acea vreme.

Bojdeuca lui Creangă amintește de perioada în care a trăit Ion Creangă la Iași, o bună bucată de vreme, de anii în care l-a cunoscut pe Mihai Eminescu şi a scris Amintirile din copilărie. Este o casă țărăneasca și modestă a marelui scriitor, care a fost construita înainte de anul 1850, povestitorul locuind aici intre anii 1872 si 1889, anul morții sale. În anul 1879, a stat câteva luni în bojdeucă și Mihai Eminescu. Aceasta a devenit muzeu în anul 1918, fiind prima casa memoriala din Romania. În anul 1989, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la moartea povestitorului Ion Creanga, s-a inaugurat alături de bojdeucă o clădire, în care se afla expoziția documentara. În interior este reconstituit şi celebrul colț din bojdeuca de la Humulești, cu soba, scrânciobul (leagănul) şi motoceii de care se agățau mâțele.

Bineînțeles că ne-am întors pe la Lacul Roșu, deoarece nu se putea să trecem prin zonă și să nu ne bucurăm de frumusețea acestuia. Aflat la poalele Munților Hășmașu Mare, din Carpații Orientali, Lacul Roșu este cel mai cunoscut lac de baraj natural din țară. S-a format în 1837 prin prăbușirea unui versant, în urma cutremurului destul de puternic din anul respectiv. Culoarea roșie se datorează aluviunilor roșiatice și calcarelor roșcate din împrejurimi. Mai poartă numele de Lacul Ucigaș, atât din cauza culorii sângerii, cât mai ales datorită legendei reproduse pe panoul informativ de lângă apă.

Ne-am întors cu un gust amar din Moldova, deoarece marile genii (Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga sau Grigore Antipa) provin din această parte a tării și chiar dacă eram convinsă că există un secret păzit cu strășnicie, mi-am dat seama că nu locurile fermecătoare, care de altfel se regăsesc și în alte părți ale țării, ci oamenii sunt cei care își pun amprenta peste meleagurile din care provin. Calzi, amabili, ospitalieri, mereu cu zâmbetul pe buze, moldovenii par a nu-și fi găsit locul în această societate românească, preocupată, în mare parte, de alte valori decât cele morale sau spirituale. N-am descoperit concret un secret al genialității, însă am conștientizat faptul că omul trebuie să-și regăsească menirea și să-și canalizeze eforturile în vederea completării acesteia, pentru că doar în acest mod va reuși să aprecieze importanța destinului fiecăruia dintre noi.

Vizita în Moldova ne-a oferit o lecție, pe care adevărații occidentali au învățat-o demult: respectă mereu și totul în jurul tău și vei primi liniștea, recunoștința sau aprecierea cuvenită, poate nu întotdeauna, dar într-o măsură mult mai mare, decât te-ai fi așteptat!

LOREDANA CORCHIȘ

 

Read more...

Zilele Grădiniței cu Program Prelungit ,,Pinocchio”,Câmpia Turzii

La Grădinița cu P.P.,,Pinocchio”,Câmpia Turzii au avut loc în perioada 29-31 mai 2018 o serie de activități dedicate ,,Zilelor Grădiniței”.Pe parcursul acestor zile au avut loc activități inedite,în care au fost implicați copiii și educatoarele, iar invitați au fost părinții preșcolarilor.

Această acțiune s-a finalizat cu un spectacol dedicat zilei de 1Iunie, în care copiii au dansat alături de două personaje îndrăgite Mickey și Minnie Mouse,cei mari au prezentat o paradă de costume, iar la final, toți copiii au primit ceva dulce.

Copiii s-au simțit foarte bine și pe această cale vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați în desfășurarea acestor activități minunate, în special lui ,,Nico party”pentru decorul minunat și costumațiile celor două personaje și Iuliei Mărginean-profesor de dans, fără de care acest eveniment nu era eșa cum ne-am dorit.

Director Prof.Ionela-Lucia Șeulean

Read more...

Punctul de lucru al Companiei de Apă Arieş e scos la licitaţie de Primăria Câmpia Turzii la un preţ suspect de mic!

Primăria Câmpia Turzii scoate la licitaţie publică pentru închiriere actualul punct de lucru al Companiei de Apă Arieş. Conform caietului de sarcini publicat pe site-ul primăriei, preţul începe de la 15 lei/mp/an (aproximativ 0,27 euro lunar/mp), pentru o suprafaţă de aproximativ 133 mp.

Preţul este cu mult sub media pieţei având în vedere că spaţiul se află într-o zonă centrală, unde preţurile pentru un spaţiu comercial încep de la 5-7 euro lunar/mp + TVA.

Preţul este suspect de mic având în vedere faptul că pentru 1 mp de teren pentru amplasarea de banner publicitar, în urmă cu 6-7 ani licitaţia începea de la 1 leu/mp/zi ( 6,5 euro/lunar).

Cei interesaţi pot să afle mai multe informaţii cu un click AICI!

Read more...

Palatul Cultural "Ionel Floașiu" va fi gazda piesei de teatru „Bigamul II”

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii invită toți iubitorii de comedie la spectacolul cu piesa „Bigamul II”.

Cel mai apreciat creator de comedii bulevardiere, Ray Cooney, își realizează eroii și ipostazele în care îi pune cu minuțiozitatea și precizia unui ceasornicar.

Textul excelent, talentul autentic, nonșalanța, eficacitatea, dinamismul și jocul de scenă stăpânit și condus de regizorul Cristian Ioan permit spectatorului să-și descrețească fruntea, să uite, pentru două ore, de grijile adunate peste zi și să râdă pe săturate.

Din distribuție fac parte actorii Teatrului “Aureliu Manea” Turda: Vali V. Popescu, Ovidiu Crișan, Doina Șoproni, Dorina Nemeș, Alexandra Dușa, Raluca Radu, Marian Negrescu, Cornel Miron, Călin Mihail Roajdă.

„Bigamul II” va avea loc pe scena sălii de spectacole "Mircea Mihășan", marți, 27 februarie 2018, de la ora 19.00.

Biletele se găsesc la Palatul Cultural "Ionel Floașiu", prețul fiind de 10 lei/persoană.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time