Meteo

Meteo 8-14 noiembrie 2017: Află cum va fi vremea în următorul interval

Ultima săptămână a fost caracterizată de un timp normal din punct de vedere termic pentru perioada in care ne aflam fata de normele climatologice, cu un aspect frumos si stabil al vremii. Spre finalul intervalului vremea a devenit chiar putin mai calda. La inceput maximele nu au reusit sa depaseasca 8 grade Celsius, minimele coborand pana la -3 grade. Regimul termic a cunoscut o crestere treptata la finalul intervalului, maxime ajungand chiar la 12-13 grade marti, temperaturi ce sunt putin mai ridicate fata de normalul perioadei in care ne aflam.

Instabilitatea atmosferică a fost prezenta doar vineri, inregistrandu-se un total de precipitatii de 8 l/mp pentru ultimele 7 zile. Dealtfel, luna noiembrie este o luna ploioasa, acest lucru datorandu-se unei acitiviati destul de intense ciclonice, si circulatiei aerului preponderent V, aceste miscari tinzand sa se amplifice spre finalul lunii , atunci cand miscarea devine predominant nord-vestica si clclonii devin mai stationari. Precipitatiile cazute in acest an in primele 7 zile de noiembrie au totalizat 15% din mediile multinauale. Ne aflam de 3 saptamani intr-un anticiclon stationar, care se pare ca va influenta inca cel putin 2 zile vremea pe teritoruiul Romaniei.

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 2 noiembrie când maxima a urcat la 8 grade, minima atingând -3 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 7 noiembrie când maxima a ajuns la 13 grade, minima coborând la 0 grade Celsius. Diferenta dintre maximele celor 2 zile a fost de 5 grade, iar între minima cea mai scăzută si maxima cea mai ridicată de 16 grade Celsius, ceea ce inseamna o diferenta mica si destul de usor de suportat pentru organismul uman. Comparativ cu acum o săptămână vremea nu s-a prezentat prea diferit, temperaturile fiind putin mai mici, iar precipitatiile cazute au fost mai slabe cantitativ.

În intervalul 8 - 14 noiembrie vremea va fi apropiata de normal din punct de vedere termic si in general mohorata, precipitatiile urmand sa aiba sanse mari sa apara pe toata durata intervalului. Sub aspect termic nu vor fi modificări seminificative de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 8 - 13 grade Celsius, ceea ce reprezintă o vreme apropiata de mediile celei de-a doua decade de noiembrie. Datorita faptului ca ne apropiem de sezonul rece de acum inainte vom vorbi de indicele de racire in locul celui de disconfort termic, specific anotimpului cald. Acest indice este calculat in functie de temperatura, umiditate si viteza vantului, astfel incat indicele reprezinta temperatura resimtita de corpul uman.

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni si va fi 2, măsurat în conditiile unui cer senin.

Miercuri, 8 noiembrie, va fi o zi caracterizată de un cer in general variabil, în care soarele va straluci fara sa fie deranjat de nori 3 ore, maxima oprindu-se la 13 grade Celsius, in crestere usoara fata de ziua precedenta. Vânt slab de 11 km/h din direcţia V. Sanse de precipitatii de 30%. Noaptea, termometrul va coborî până la 3 grade pe fondul unui cer senin. Ceata va aparea o data cu lasarea serii si este posibil ca ea sa persiste pana la primele ore ale zilei.

Joi, aspectul general al vremii va fi urmatorul: cer innorat si racoare. Soarele va reusi sa se iveasca de sub nori doar 2 ore. Sanse de precipitatii 80%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 10 km/h din directia V. Temperatura maximă va fi in scadere fată de ziua precedentă si va atinge 11 grade Celsius. Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 5 grade pe fondul unui cer innorat. Ceata va aparea o data cu lasarea serii si este posibil ca ea sa persiste pana la primele ore ale zilei. Indicele de racire va atince 2. Este posibil ca pe parcusrul acestei zile sa se adune un total de 15 l/mp.

Vineri, 10 noiembrie, aspectul vremii va fi următorul: cer innorat, cu probabilitate de 75% pentru precipitatii. Maxima zilei constanta fată de joi, ajungând la 11 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 12 km/h din directia N-V. Minima va coborî până la 5 grade, iar probabilitatea pentru o noapte in care sa ploua este de 70%. Soarele se va putea vedea 2 ore fără să fie stingherit de nori. Ceata va aparea o data cu lasarea serii si este posibil ca ea sa persiste pana la primele ore ale zilei. Indice de racire va fi de 2. Este posibil ca pe parcursul acestei zile sa se adune un total de 10 l/mp.

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme frumoasa: cer in general variabil 30% sanse de precipitatii. Maxima va fi constanta, atingand 11 grade Celsius, vânt slab de 11 km/h din directia N-V. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 2 grade pe fondul unui cer senin. Ceata va aparea o data cu lasarea serii si este posibil ca ea sa persiste pana la primele ore ale zilei. Indicele de racire pe parcursul noptii va fi de 0.

Duminică 12 noiembrie va fi o zi în care soarele va putea strapunge ceata doar spre orele amiezei. Sanse de precipitatii 80%, acestea urmand sa apara spre seara. Vântul va sufla slab cu viteză de 15 km/h directia V, temperatura maximă va fi in scadere fata de ziua precedentă oprindu-se la 10 grade. Noaptea minima va coborî până la 2 grade Celsius pe fondul unui cer senin. Indice de racire pe perioada zilei va fi de 5, iar noaptea acesta va atinge 0. Ceata va aparea o data cu lasarea serii si este posibil ca ea sa persiste pana la primele ore ale zilei. Este posibil ca pe parcursul acestei zile sa se adune un total de 20 l/mp.

Prima zi a săptămânii va fi o zi cu cerul innorat în care regimul termic va fi in scadere, datorita undei mase de aer mai reci venita din din V continentului si intrate duminica noapte in peisaj. Sanse de 90% pentru ploaie, maximă de 9 grade si vânt slab de 11 km/h din directia V. Soarele nu se va putea vedea pe cer din cauza norilor. Noaptea va aduce o minimă de 1 grad si un cer senin. Indicele de racire ziua va fi de 6, iar noaptea acesta va cobori la 0. Este posibil ca pe parcusrul acestei zile sa se adune un total de 25 l/mp.

Marti aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind mai mult innorat cu sanse de 95% de precipitatii, 8 grade Celsius maximă, vânt slab de 11 km/h de directie V. Este posibil ca pe parcursul acestei zile sa se adune un total de 25 l/mp. . Temperatura nocturnă va coborî până la 2 grade pe fondul unui cer variabil, cu sanse minime de precipitatii. Indicele de racire ziua va fi de 6, iar cel nocturn va atinge 0.

Câteva sfaturi si predictii

- vremea va fi urata si ploioasa asadar inarmati-va cu voie buna si rabdare

Read more...

Meteo 27 septembrie - 2 octombrie 2017: Află ce vreme de toamnă vom avea în continuare la Câmpia Turzii

Ultima săptămână a fost caracterizată de un timp mai rece fata de normal din punct de vedere termic si destul de mohorat sub aspectul vremii pana duminica seara cand si temperaturile au scazut destul de mult, iar conditiile de ploaie au fost predominante.Am avut parte de maxime ce au fost cuprinse intre 14-21 grade, ceea ce se caracterizeaza printr-o vreme mai rece cu pana 4-5 grade, fata de normele climatologice.Racirea survenita de miercuri a fost foarte puternica, astfel incat temperaturile nu au reusit sa-si revina pana la finalul intervalului la valorile atinse inainte de racire.

Instabilitatea atmosferică s-a manifestat cu precadere incepand de miercuri dimineata, inregistrandu-se un total de precipitatii de 62 l/mp pentru ultimele 7 zile.Dealtfel miercuri si joi am avut parte de o informare meteo privind precipitatiile abundente ce s-a transformat in cod galben pe parcursul zilelor de joi si vineri.Coordonatele pentru urmatoarea perioada nu se modifca prea mult, urmand ca ploile sa aiba sanse mici de aparitii, vremea urmand sa fie frumoasa si stabila.Temperaturile vor marca o scadere incepand de miercuri, maximele incadrandu-se intre 16-21 grade.Septembrie 2017 a fost o luna de toamna destul de atipica, in care orele de soare au fost cu 20% mai multe decat in mod normal.Dealtfel precipitatiile cazute au fost apropiate de normele climatlogice, iar temperaturile au fost mai mari cu 1.3 grade.Lipsa indelungata a ciclonilor si blocajul anticiclonar balcanic se pare ca vor fi caracteristice si urmatoarei perioade.Totusi dupa 4 octombrie precipitatiile bogate vor reveni coraborate cu o scadere a temperatruilor.

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 23 septembrie când maxima a urcat la 14 grade, minima atingând 7 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 26 septembrie când maxima a ajuns la 21 grade, minima coborând la 12 grade Celsius. Diferenta dintre maximele celor 2 zile a fost de 7 grade,iar între minima cea mai scăzută si maxima cea mai ridicată de 14 grade Celsius, ceea ce inseamna o diferenta mica si destul de usor de suportat pentru organism pentru un interval atat de scurt. Comparativ cu acum o săptămână vremea s-a prezentat destul de diferit, diferentele de temperatura au fost totusi mai mici si precipitatiile cazute au fost mult mai bogate cantitativ.

În intervalul 27 septembrie - 2 octombrie vremea va fi mai rece fata de normal cu 3-4 grade,iar sansele ca precipitatiile sa apara sunt foarte mici.Sub aspect termic vor fi modificări destul de mici de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 16 si 21 grade Celsius, ceea ce reprezintă o vreme destul de rece.Ceata este posibil sa se formeze aproape zilnic, dar ea se va disipa dupa primele ore ale diminetii.

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni si va fi 4, măsurat în conditiile unui cer senin.

Miercuri, 27 septembrie, va fi o zi caracterizată de un cer in general variabil, în care soarele va straluci fara sa fie deranjat de nori 3 ore, maxima oprindu-se la 21 grade Celsius, in scadere fata de ziua precedenta. Vânt slab de 13 km/h din direcţia N-V. Sanse de precipitatii 20%,.Noaptea, termometrul va coborî până la 7 grade pe fondul unui cer senin.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.

Joi, aspectul general al vremii nu se va schimba foarte mult. Soarele va reusi sa straluceasca mai mult de 6 ore pe cer. Sanse de precipitatii 10%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 14 km/h din directia N-V. Temperatura maximă va scadea fata de ziua precedentă si va atinge 19 grade Celsius.Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 5 grade pe fondul unui cer variabil.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.

Vineri, 29 septembrie, aspectul vremii va fi următorul: cer variabil, cu probabilitate de 20% pentru precipitatii. Maxima zilei va fi in scadere fata de joi, ajungând la 17 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 10 km/h din directia N-V. Minima va coborî până la 3 grade.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme frumoasa cu cer in general variabil, si o maxima constanta de 17 grade Celsius, vânt slab de 13 km/h din directia V. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 2 grade pe fondul aparitiei cetii.Sansele de precipitaii pe timpul zilei vor fi de 10%.

Duminica 1 octombrie va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 5 ore, iar cerul va fi in general variabil, sanse de precipitatii 20%.Vântul va sufla slab cu viteză de 13 km/h directia N-E, temperatura maximă va fi in scadeere fata de ziua precedentă oprindu-se la 16 grade. Noaptea minima va coborî până la 3 grade Celsius pe fondul aparitiei cetii.

Prima zi a săptămânii va fi o zi cu cerul variabil în care regimul termic va fi constant, datorita aceleiasi mase de aer mai rece intrate o data cu ultimul anticiclon ce a traversat Romania, Maximă de 16 grade si vânt slab de 12 km/h din directia N-V. Soarele se va putea vedea pe cer 6 ore. Noaptea va aduce o minimă de 3 grade.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.

Marti aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind mai mult variabil, 16 grade Celsius maximă, vânt slab de 11 km/h de directie N-V, iar sansele pentru precipitatii sunt de circa 10% Temperatura nocturnă va coborî până la 2 grade pe fondul unui cer variabil, cu sanse mici de precipitatii.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.

Câteva sfaturi si predictii

- vremea va deveni frumoasa si stabila, fiind o perioada de relativ calm in care nu ar trebui sa intervina fenomene meteo periculoase.

- urmeaza un weekend cu vreme racoroasa in care maximele nu vor depasi 16 grade.

 

Read more...

Meteo 9-15 august 2017: Află cât de cald va fi în perioada următoare

Ultima săptămână a fost caracterizată la inceput de un timp extrem de cald din punct de vedere termic si foarte de frumos sub aspectul vremii, dar spre finalul intervalului o racire accentuata a facut ca temperaturile sa fie apropiate de media climatologica.Pana duminica, insa am avut parte de maxime ce au ajuns pana la 38-39 grade, ceea ce se caracterizeaza printr-o vreme extrem de calda fiind la doar 0.3 grade de recordul absolut inregistrat in Campia Turzii.Este deja al 3-lea val de caldura ce a lovit regiunea noastra si se pare ca nu va fi ultimul.Totusi racirea resimitita la finalul intervalului a fost dublata si de precipitatii destul de bogate cantitativ.
 
Instabilitatea atmosferică s-a manifestat cu precadere incepand de duminica, inregistrandu-se un total de precipitatii de 28 l/mp pentru ultimele 7 zile.Coordonatele pentru urmatoarea perioada nu se prea modifca, urmand ca ploile cu caracter torential sa aiba sanse mici de aparitii cu exceptia zilei de duminica, iar temperaturile vor depasi din nou cu mult intervalul normelor climatologice in care ne aflam, maximele incadrandu-se intre 25-36 grade.Luna iulie a fost o luna apropiata de norme, cu precipitatii ce au insumat 87% din cantitatea pluviometrica normala pentru intreaga luna.Temperatura medie a fost totusi cu 0.7 grade sub cea normala.
 
Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 6 august când maxima a urcat la 28 grade, minima atingând 15 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 5 iulie când maxima a ajuns la 39 grade, minima coborând la 22 grade Celsius. Diferenta dintre maximele celor 2 zile a fost de 11 grade,iar între minima cea mai scăzută si maxima cea mai ridicată de 24 grade Celsius, ceea ce inseamna o diferenta medie si destul de usor de suportat pentru organism pentru un interval atat de scurt, intre cele doua extreme. Acest val de caldura extrem a afectat toata tara si a fost cel mai puternic din ultimii 50 de ani.Se pare ca vor urma cel putin 2 saptamani cu temperaturi ridicate si precipitatii putine, ceea ce ar putea conduce la instituirea codurilor galbene si portocalii de canicula.
 
În intervalul 10 - 16 august vremea va fi mai calda fata de normal si stabila de la inceputul si pana la finalul intervalului, precipitatiile urmand sa aiba sanse mari sa apara doar sambata seara si duminica. Sub aspect termic nu vor fi modificări seminificative de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 25 si 36 grade Celsius, ceea ce reprezintă o vreme in medie mai calda cu 5 grade fata de normele climatologice.Se poate vedea o tendinta de stabilizare a temperaturii in acest interval, o data cu apropierea de mijlocul lunii.
 
Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni si va fi 8-9, măsurat în conditiile unui cer senin.
 
Joi, 10 august, va fi o zi caracterizată de un cer in general variabil, în care soarele va straluci fara sa fie deranjat de nori 9 ore, maxima oprindu-se la 36 grade Celsius, in crestere fata de ziua precedenta. Vânt slab de 13 km/h din direcţia S-V. Sanse de precipitatii 10%.Indeosebi dupa-masa indicele de confort termic va depasi pragul critic de 80 de unitati Noaptea, termometrul va coborî până la 21 grade pe fondul unui cer senin.
 
Vineri, aspectul general al vremii nu se va schimba foarte mult. Soarele va reusi sa straluceasca 10 ore. Sanse de precipitatii 10%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 12 km/h din directia S-V. Temperatura maximă va fi in scadere fata de ziua precedentă si va atinge 35 grade Celsius.Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 20 grade pe fondul unui cer senin.Indicele UV ar putea ajunge la 9, ceea ce inseamna o valoare destul de periculoasaIndeosebi dupa-masa indicele de confort termic va depasi pragul critic de 80 de unitati.
 
Prima zi de weekend, 12 august, aspectul vremii va fi următorul: cer variabil, cu probabilitate de 10% pentru precipitatii. Maxima zilei va fi in scadere fată de vineri, ajungând la 34 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 11 km/h din directia S-V. Minima va coborî până la 15 grade.Precipitatiile vor aparea indeosebi dupa-masa cand fenomene meteo periculoase de scurta durata sunt posibile: grindina, vant puternic si descarcari electrice. Preicpitatiile ar putea depasi 10-15 l/mp in decursul acestei zile. Indeosebi dupa-masa indicele de confort termic va depasi pragul critic de 80 de unitati
 
Duminica va fi caracterizată de o vreme ce va fi mohorata: cer in general noros si o maxima in scadere la 25 grade Celsius, vânt slab de 13 km/h din directia N-V. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 14 grade pe fondul unui cer senin.Fenomene meteo periculoase de scurta durata sunt posibile pe tot parcursul zilei: grindina, vant puternic si descarcari electrice..Precipitatiile ar putea depasi 20-25 l/mp in decursul acestei zile.
 
Prima zi a saptamanii va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 8 ore, iar cerul va fi in general variabil.Sanse de precipitatii 30%.Vântul va sufla slab cu viteză de 11 km/h directia V, temperatura maximă va fi in crestere fata de ziua precedentă oprindu-se la 28 grade. Noaptea minima va coborî până la 16 grade Celsius pe fondul unui cer senin.Din nou indicele UV ar putea ajunge la 9.
 
Marti 15 august va fi o zi cu cerul variabil în care regimul termic va fi in crestere, datorita unei mase de aer cald venita din V continentului si intrate luni seara in peisaj. Sanse de 20% pentru ploaie, maximă de 29 grade si vânt slab de 14 km/h din directia S-V. Soarele se va putea vedea pe cer 11 ore. Noaptea va aduce o minimă de 17 grade si un cer variabil.Din nou indicele UV ar putea ajunge la 9.
 
Miercuri aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind mai mult variabil, 30 grade Celsius maximă, vânt slab de 14 km/h de directie S, iar sansele pentru precipitatii sunt de circa 10%. Soarele va străluci 10 ore fără să fie acoperit de nori. Temperatura nocturnă va coborî până la 17 grade pe fondul unui cer variabil, fara sanse de precipitatii.Din nou indicele UV ar putea ajunge la 9.
 
Câteva sfaturi si predictii
 
- vremea va fi in general frumoasa, dar scurte intervale cu fenomene meteo periculoase(ploi torentiale, grindina, intensificari ale vantului) sunt posibile joi si duminica.
 
- mare atentie la indicele UV care va ajunge is depasi valoare 9 in unele zile, asadar evitati expunerea directa la soare intre 12-16, si folositi creme cu protectie solara ridicata.
 
- temperaturile vor fi extrem de riridcate din nou pana sambata, iar indicele de confort termic va trece peste pragul critic de 80 pana duminica, asadar incercati sa evitati activitatile exterioare indelungate pentru a nu va extenua.
Read more...

Meteo 5-11 iulie: Află ce surprize ne mai rezervă vremea

Ultima săptămână a fost  caracterizată la inceput de un timp mai cald din punct de vedere termic si destul de frumos sub aspectul vremii, dar spre finalul intervalului o racire treptata a facut ca temperaturile sa fie mai scazute decat media climatologica cu pana la 5-6 grade. Pana luni, insa am avut parte de maxime ce au ajuns pana la 32-33 grade, ceea ce se caracterizeaza printr-o vreme mai calda fata de normele perioadei in care ne aflam. In medie temperaturile au fost cu 3 grade mai ridicate decat in mod normal. Totusi rascirea resimitita la finalul intervalului nu a fost dublata de aparitia ploilor.

Instabilitatea atmosferică s-a manifestat cu precadere incepand de duminica, inregistrandu-se un total de precipitatii de 6 l/mp pentru ultimele 7 zile. Coordonatele pentru urmatoarea perioada nu se prea modifca, urmand ca ploile cu caracter torential sa aiba sanse mici de aparitii, iar temperaturile nu vor depasi intervalul normelor climatologice in care ne aflam, maximele incadrandu-se intre 27-30 grade. Luna iunie a fost o luna apropiata de norme, cu precipitatii ce au insumat 95% din cantitatea pluviometrica normala pentru intreaga luna. Temperatura medie a fost totusi cu 1. 4 grade sub cea normala.

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 3 iulie când maxima a urcat la 21 grade, minima atingând 12 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 29 iunie când maxima a ajuns la 33 grade, minima coborând la 19 grade Celsius. Diferenta dintre maximele celor 2 zile a fost de 12 grade, iar între minima cea mai scăzută si maxima cea mai ridicată de 21 grade Celsius, ceea ce inseamna o diferenta medie si destul de usor de suportat pentru organism pentru un interval atat de scurt, intre cele doua extreme. Comparativ cu acum o săptămână vremea s-a prezentat relativ identic, diferentele de temperatura fiind mai mari totusi, iar precipitatiile cazute au fost mai slabe cantitativ. Se pare totusi ca vor urma cel putin 2 saptamani cu temperaturi ridicate si precipitatii mai putine, ceea ce ar putea conduce la instituirea punctiforma a codurilor galbene de canicula, cat si a secetei.

În intervalul 5 - 11 iulie vremea va fi apropiata fata de normal si stabila de la inceputul si pana la finalul intervalului, precipitatiile urmand sa aiba sanse mari sa apara doar joi si duminica. Sub aspect termic nu vor fi modificări seminificative de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 27 si 30 grade Celsius, ceea ce reprezintă o vreme normala. Se poate vedea o tendinta de crestere a temperaturii in acest interval, o data cu apropierea de mijlocul lunii.

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni si va fi 8-9, măsurat în conditiile unui cer senin.

Miercuri, 5 iulie, va fi o zi caracterizată de un cer in general variabil, în care soarele va straluci fara sa fie deranjat de nori 9 ore, maxima oprindu-se la 27 grade Celsius, in crestere fata de ziua precedenta. Vânt slab de 13 km/h din direcţia S-V. Sanse de precipitatii 40%, indeosebi dupa-masa cand fenomene meteo periculoase de scurta durata sunt posibile: grindina, vant puternic si descarcari electrice. Noaptea, termometrul va coborî până la 15 grade pe fondul unui cer in degajare.

Joi, aspectul general al vremii nu se va schimba foarte mult. Soarele va reusi sa straluceasca 10 ore. Sanse de precipitatii 60%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 16 km/h din directia S-V. Temperatura maximă va fi in crestere fata de ziua precedentă si va atinge 29 grade Celsius. Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 16 grade pe fondul unui cer senin. Indicele UV ar putea ajunge la 9, ceea ce inseamna o valoare destul de periculoasa. Dupa-masa fenomene meteo periculoase de scurta durata sunt posibile: grindina, vant puternic si descarcari electrice. . Precipitatiile ar putea depasi 10-15 l/mp in decursul acestei zile.

Vineri, 7 iulie, aspectul vremii va fi următorul: cer variabil, cu probabilitate de 20% pentru precipitatii. Maxima zilei va fi in crestere fată de joi, ajungând la 30 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 14 km/h din directia S-V. Minima va coborî până la 16 grade. Precipitatiile vor aparea indeosebi dupa-masa cand fenomene meteo periculoase de scurta durata sunt posibile: grindina, vant puternic si descarcari electrice. Preicpitatiile ar putea depasi 10-15 l/mp in decursul acestei zile.

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme ce va fi frumoasa: cer in general senin si o maxima constanta de 30 grade Celsius, vânt slab de 15 km/h din directia S-V. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 17 grade pe fondul unui cer senin. Atentie la indicele UV care ar putea ajunge la 9, ceea ce inseamna mult pentru un ten sensibil.

Duminica 9 iulie va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 7 ore, iar cerul va fi in general variabil, cu sanse mai mari de furtuni spre dupa-masa. Sanse de precipitatii 70%. Vântul va sufla slab cu viteză de 16 km/h directia V, temperatura maximă va fi constanta fata de ziua precedentă oprindu-se la 30 grade. Noaptea minima va coborî până la 18 grade Celsius pe fondul unui cer senin. Din nou indicele UV ar putea ajunge la 9. Dupa-masa fenomene meteo periculoase de scurta durata sunt posibile: grindina, vant puternic si descarcari electrice. . Precipitatiile ar putea depasi 10-15 l/mp in decursul acestei zile.

Prima zi a săptămânii va fi o zi cu cerul variabil în care regimul termic va fi constant, datorita aceleiasi mase de aer cald venita din V continentului si intrate miercuri seara in peisaj. Sanse de 20% pentru ploaie, maximă de 30 grade si vânt slab de 15 km/h din directia S-V. Soarele se va putea vedea pe cer 11 ore. Noaptea va aduce o minimă de 18 grade si un cer variabil. Din nou indicele UV ar putea ajunge la 9.

Marti aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind mai mult variabil, 30 grade Celsius maximă, vânt slab de 11 km/h de directie S, iar sansele pentru precipitatii sunt de circa 40%. Soarele va străluci 10 ore fără să fie acoperit de nori. Temperatura nocturnă va coborî până la 17 grade pe fondul unui cer variabil, fara sanse de precipitatii. Din nou indicele UV ar putea ajunge la 9.

Câteva sfaturi si predictii

- vremea va fi in general frumoasa, dar scurte intervale cu fenomene meteo periculoase(ploi torentiale, grindina, intensificari ale vantului) sunt posibile joi si duminica.

- mare atentie la indicele UV care va ajunge is depasi valoare 9 in unele zile, asadar evitati expunerea directa la soare intre 12-16, si folositi creme cu protectie solara ridicata.

- temperaturile vor fi placute, astfel ca putem spune ca urmeaza o perioada de vara linistita cu vreme bune

Read more...

Meteo 21-27 iunie: Află cât de cald va fi la Câmpia Turzii

Ultima săptămână a fost caracterizată de un timp mai rece din punct de vedere termic si destul de schimbator sub aspectul vremii mai ales pana spre finalul intervalului, cand temperaturile au fost mai scazute decat media climatologica cu pana la 6-7 grade.Incepand de luni, insa am avut parte de maxime ce au ajuns pana la 27-28 grade, ceea ce se caracterizeaza printr-o vreme normala pentru perioada in care ne aflam.In medie temperaturile au fost cu 5 grade mai scazute decat in mod normal.

Totusi incalzirea resimitita la inceputul saptamanii s-a permanentizat concomitent cu disparitia ploilor.

Instabilitatea atmosferică s-a manifestat cu precadere incepand de vineri, inregistrandu-se un total de precipitatii de 44 l/mp pentru ultimele 7 zile.Coordonatele pentru urmatoarea perioada nu se prea mo-difca, urmand ca ploile cu caracter torential sa aiba sanse mici de aparitii, iar temperaturile vor ajunge din nou peste normalul perioadei, maximele incadrandu-se intre 27-33 grade.Pana acum luna iunie a fost o luna destul de atipica, cu precipitatii insemnate cantitativ, ele insumand in primele 20 de zile 90% din normele climatologice pentru intreaga luna. Temperatura medie a fost totusi cu 3 grade sub cea normala, nereusind inca sa se atinga pragul celor 30 de grade.

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 17 iunie când maxima a urcat la 18 grade, minima atingând 12 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 20 iunie când maxima a ajuns la 28 grade, minima coborând la 16 grade Celsius. Diferenta dintre maximele celor 2 zile a fost de 10 grade,iar între minima cea mai scăzută si maxima cea mai ridicată de 16 grade Celsius, ceea ce inseamna o diferenta mica si destul de usor de suportat pentru organism pentru un interval atat de scurt, intre cele doua extreme. Comparativ cu acum o săptămână vremea s-a prezentat relativ identic, diferentele de temperatura fiind mai mici totusi, iar precipitatiile cazute au fost mai bogate, cantitativ.Se pare totusi ca vor urma cel putin 2 saptamani cu temperaturi ridicate si precipitatii mai putine, ceea ce ar putea conduce la instituirea punctiforma a codurilor galbene de canicula.

În intervalul 21 - 27 iunie vremea va fi mai calda fata de normal si stabila de la inceputul si pana la finalul intervalului, precipitatiile urmand sa aiba sanse mari sa apara doar miercuri si vineri. Sub aspect termic nu vor fi modificări seminificative de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 27 si 33 grade Celsius, ceea ce reprezintă o vreme mai calda fata de normal.Se poate vedea o tendinta de crestere a temperaturii in acest interval, o data cu frecventa tot mai rara a ploilor.

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni si va fi 8-9, măsurat în conditiile unui cer senin.

Miercuri, 21 iunie, va fi o zi caracterizată de un cer in general variabil, în care soarele va straluci fara sa fie deranjat de nori 6 ore, maxima oprindu-se la 27 grade Celsius, in scadere fata de ziua precedenta. Vânt slab de 14 km/h din direcţia S-V. Sanse de precipitatii 70%, indeosebi dupa-masa cand fenomene meteo periculoase de scurta durata sunt posibile: grindina, vant puternic si descarcari electrice. Noaptea, termometrul va coborî până la 16 grade pe fondul unui cer in degajare.Preicpitatiile ar putea depasi 20-25 l/mp in decursul acestei zile.

Joi, aspectul general al vremii nu se va schimba foarte mult. Soarele va reusi sa straluceasca 10 ore. Sanse de precipitatii 20%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 15 km/h din directia S-V. Temperatura maximă va fi in crestere fata de ziua precedentă si va atinge 28 grade Celsius.Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 15 grade pe fondul unui cer senin.Indicele UV ar putea ajunge la 9, ceea ce inseamna o valoare destul de periculoasa.

Vineri, 23 iunie, aspectul vremii va fi următorul: cer variabil, cu probabilitate de 70% pentru precipitatii. Maxima zilei va fi in crestere fată de joi, ajungând la 30 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 14 km/h din directia S-V. Minima va coborî până la 15 grade.Precipitatiile vor aparea indeosebi dupa-masa cand fenomene meteo periculoase de scurta durata sunt posibile: grindina, vant puternic si descarcari electrice.Preicpitatiile ar putea depasi 10-15 l/mp in decursul acestei zile.

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme ce va fi frumoasa: cer in general senin si o maxima in crestere la 31 grade Celsius, vânt slab de 14 km/h din directia S-V. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 17 grade pe fondul unui cer senin.Atentie la indicele UV care ar putea ajunge la 9, ceea ce inseamna mult pentru un ten sensibil.

Duminica 25 iunie va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 9 ore, iar cerul va fi in general variabil, cu sanse mici de furtuni spre dupa-masa. Sanse de precipitatii 30%.Vântul va sufla slab cu viteză de 16 km/h directia V, temperatura maxi-mă va fi in crestere fata de ziua precedentă oprindu-se la 32 grade. Noaptea minima va coborî până la 18 grade Celsius pe fondul unui cer senin.Din nou indicele UV ar putea ajunge la 9.

Prima zi a săptămânii va fi o zi cu cerul variabil în care regimul termic va fi constant, datorita aceleiasi mase de aer cald venita din V continentului si intrate miercuri seara in peisaj. Sanse de 20% pentru ploaie, maximă de 33 grade si vânt slab de 12 km/h din directia S-V. Soarele se va putea vedea pe cer 11 ore. Noaptea va aduce o minimă de 18 grade si un cer variabil.Dupa-masa fenomene meteo periculoase de scurta durata sunt putin probabile: grindina, vant puternic si descarcari electrice, iar precipitatiile ar putea depasi 10-15 l/mp.

Marti aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind mai mult variabil, 33 grade Celsius maximă, vânt slab de 11 km/h de directie S, iar sansele pentru precipitatii sunt de circa 40%. Soarele va străluci 10 ore fără să fie acoperit de nori. Tempe-ratura nocturnă va coborî până la 19 grade pe fondul unui cer variabil, fara sanse de precipitatii.Exista sanse ca precipitatiile sa fie insotite de descarcari electrice si intensificari scurte ale vantului si sa depaseasca 15-20 l/mp.

Câteva sfaturi si predictii

- vremea va fi in general frumoasa, dar scurte intervale cu fenomene meteo periculoase(ploi torentiale, grindina, intensificari ale vantului) sunt posibile zilnic

- mare atentie la indicele UV care va ajunge is depasi valoare 9 in unele zile, asadar evitati expunerea directa la soare intre 12-16, si folositi creme cu protectie solara ridicata.

- temperaturile vor fi intr-o continua crestere continua asadar pregatiti-va pentru o perioada fierbinte, in care hidratarea nu ar trebui sa lipseasca

Read more...

Meteo 17-23 mai 2017: Află cum va schimba vremea foaia în Câmpia Turzii

Ultima săptămână a fost caracterizată de un timp mai rece din punct de vedere termic si destul de schimbator sub aspectul vremii mai ales pana spre mijlocul intervalului, cand temperaturile au fost mai scazute decat media climatologica cu pana la 8 grade. Pana sambata insa am avut parte de maxime ce au ajuns doar pana la 13-14 grade, ceea ce se caracterizeaza printr-o vreme normala pentru a doua jumatate a lunii octombrie. In medie temperaturile au fost cu 5-6 grade mai scazuta decat in mod normal. Totusi ultimele zile au fost mai calde si apropiate termic de perioada in care ne aflam.

Instabilitatea atmosferică s-a manifestat cu precadere pana duminica, inregistrandu-se un total de precipitatii de 34 l/mp pentru ultimele 7 zile. Coordonatele pentru urmatoarea perioada nu se prea modifca, urmand ca ploile cu caracter torential sa aiba sanse minime de aparitii, iar temperaturile vor ajunge la normalul perioadei, maximele incadranud-se intre 22-24 grade. Pana acum pentru luna mai a acestui an precipitatiile cazute au ajuns la 62%, in decursul celo 16 zile scurse, iar temperatura a fost cu 3. 4 grade mai scazuta decat normele climiatologice primelor doua decade de florar.

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 11 mai când maxima a urcat la 13 grade, minima atingând 0 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 16 mai când maxima a ajuns la 22 grade, minima coborând la 12 grade Celsius. Diferenta dintre maximele celor 2 zile a fost de 9 grade, iar între minima cea mai scăzută si maxima cea mai ridicată de 22 grade Celsius, ceea ce inseamna o diferenta medie si destul de usor de suportat pentru organism pentru un interval atat de scurt, intre cele doua extreme. Comparativ cu acum o săptămână vremea s-a prezentat relativ identic, diferentele de temperatura fiind mai mari totusi, iar precipitatiile cazute au fost mai bogate cantitativ. Un lucru interesant este ca in luna mai a acestui an, pana acuma, am avut parte doar de 50% din numarul de ore de soare normal pentru aceasta perioada, ceea ce este chiar mai putin decat in octombrie.

În intervalul 17 - 23 mai vremea va fi apropiata de normal si frumoasa de la inceputul si pana la finalul inrtervalului precipitatiile urmand sa aiba sanse mari sa apara doar marti. Sub aspect termic nu vor fi modificări seminificative de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 22 si 24 grade Celsius, ceea ce reprezintă o vreme aboslut normala. Se poate vedea o tendinta usoara de stabilizare a temperaturii in acest interval, o data cu disparitia ploilor.

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni si va fi 6, măsurat în conditiile unui cer senin.

Miercuri, 17 mai , va fi o zi caracterizată de un cer in general variabil, în care soarele va straluci fara sa fie deranjat de nori 9 ore, maxima oprindu-se la 22 grade Celsius, in crestere fata de ziua precedenta. Vânt slab de 14 km/h din direcţia S-V. Sanse de precipitatii 10%, indeosebi dupa-masa cand fenomene meteo pericuolase de scurta durata sunt posibile: grindina, vant puternic si descarcari electrice. Noaptea, termometrul va coborî până la 12 grade pe fondul unui cer in degajare.

Joi, aspectul general al vremii nu se va schimba foarte mult. Soarele va reusi sa straluceasca 10 ore. Sanse de precipitatii 0%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 16 km/h din directia V. Temperatura maximă va fi constanta fata de ziua precedentă si va atinge 22 grade Celsius. Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 13 grade pe fondul unui cer senin.

Vineri, 19 mai, aspectul vremii va fi următorul: cer senin, cu probabilitate de 10% pentru precipitatii. Maxima zilei va fi in crestere fată de vineri, ajungând la 23 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 12 km/h din directia S-V. Minima va coborî până la 10 grade.

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme ce va fi frumoasa: cer in general senin si o maxima in crestere la 24 grade Celsius, vânt slab de 11 km/h din directia S-V. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 11 grade pe fondul unui cer senin.

Duminica 21 mai va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 9 ore, iar cerul va fi in general variabil, cu sanse mici de furtuni spre dupa-masa. Sanse de precipitatii 20%. Vântul va sufla slab cu viteză de 13 km/h directia V, temperatura maximă va fi in scadere fata de ziua precedentă oprindu-se la 22 grade. Noaptea minima va coborî până la 11 grade Celsius pe fondul unui cer noros. Exista sanse ca precipitatiile sa fie insotite de descarcari electrice si intensificari scurte ale vantului si sa depaseasca 15-20 l/mp.

Prima zi a săptămânii va fi o zi cu cerul variabil în care regimul termic va fi constant, datorita aceleiasi mase de aer cald venita din V continentului si intrate miercuri seara in peisaj. Sanse de 10% pentru ploaie, maximă de 22 grade si vânt slab de 12 km/h din directia S-V. Soarele se va putea vedea pe cer 10 ore. Noaptea va aduce o minimă de 10 grade si un cer variabil.

Marti aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind mai mult variabil, 22 grade Celsius maximă, vânt slab de 13 km/h de directie S-V, iar sansele pentru precipitatii sunt de circa 50%. Soarele va străluci 8 ore fără să fie acoperit de nori. Temperatura nocturnă va coborî până la 11 grade pe fondul unui cer variabil, fara sanse de precipitatii. Exista sanse ca precipitatiile sa fie insotite de descarcari electrice si intensificari scurte ale vantului si sa depaseasca 15-20 l/mp.

Câteva sfaturi si predictii

- vremea va fi in general frumoasa si in sfarsit se va incalzi astfel incat temperaturile vor fi apropiate de normalul perioadei.

- urmeaza un weekend cu vreme buna astfel incat cei dornici de iesiri in natura pot sa nu-si mai faca griji din cauza ploilor

- se pare ca ploile zilnice vor reveni dupa data de 24 mai, dar temperaturile nu vor fi foarte mult afectate.

Read more...

Meteo 26 aprilie - 2 mai 2017: Află cum va fi vremea în acest weekend prelungit la Câmpia Turzii

Ultima săptămână a fost caracterizată de un timp extrem de schimbator vremea alternand de la foarte rece la calda si de la instabila la frumoasa, mai ales pana luni, urmand ca spre finalul intervalului soarele si caldura sa revina in prim plan. Temperaturile au fost extrem de scazute, iar unele dimineti fiind sub lmita inghetului Am avut parte de maxime ce au fost cuprinse intre 2 si 20 grade, ceea ce se caracterizeaza printr-o vreme in medie cu 8 grade mai rece fata de normele climatologice. Aerul rece arcitc a fost insotit de vreme ploioasa. Practic am avut parte de cel mai sever episod meteo din ultimii 5 ani. S-au inregistrat precipitatii sub forma solida in zilele de 20-21 aprilie, ceea ce este un fenomen extrem de rar. Mai mult in zonele limitrofe orasului s-a putut vorbi de strat de zapada de 20 cm. Totusi incepand de sambata am avut parte de o incalzire treptata a vremii si vreme mai uscata. In ultimul interval am fost sub incidenta unei informari meteo de vreme rece si un cod galben de precipitaii solide si lichide abundente, vant si racire brusca valabila de miercuri seara pana vineri seara. Joi si vineri au fost zile foarte reci cand trecator a putut fi observat un feneomen meteo specific iernii precum lapovita si ninsoarea. S-a putut observa in dimineata zilei de vineri, sambata si luni temperaturi de -1 -0 grade, lucru extrem de daunator agriculturii.

Instabilitatea atmosferică s-a manifestat cu precadere la inceputul intervalului, astfel incat s-au inregistrat un total de precipitatii de 76 l/mp pentru ultimele 7 zile. Luna aprilie a acestui an a fost o luna extrem de bogata in precipitatii depasindu-se normele cu pana la 40% pana in momentul de fata, Coordonatele pentru urmatoarea perioada nu se modifca foarte mult, urmand ca precipitatiile sa aiba sanse destul de mari de aparitii in weekend, vremea ramanand frumoasa si stabila in rest. Temperaturile vor fi oscilante din nou, maximele incadrandu-se intre 14 si 26 grade. Masa de aer rece care a generat temperaturile extrem de scazute din ultimele zile se pare ca a fost inlocuita cu o alta masa de aer mult mai calda de origine mediteraneana, care la randul ei va fi inlocuita cu alta masa de aer rece, spre finalul saptamanii. Practic in decurs de 6 zile s-a facut trecerea de la -1 grad si lapovita la 26 grade si soare.

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 20 aprilie când maxima a urcat la 2 grade, minima atingând -1 grad Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 25 aprilie când maxima a ajuns la 20 grade, minima coborând la 7 grade Celsius. Diferenta dintre maximele celor 2 zile a fost de 18 grade, iar între minima cea mai scăzută si maxima cea mai ridicată de 21 grade Celsius, ceea ce inseamna o diferenta mare, si foarte greu de suportat pentru organism pentru un interval atat de scurt. Comparativ cu acum o săptămână vremea s-a prezentat diferit din punct de vedere al aspectului, diferentele de temperatura au fost totusi mult mai mari si precipitatiile cazute au fost mai bogate.

În intervalul 26 aprilie - 2 mai vremea va fi apropiata de normal, urmand ca spre mijloc sa intre intr-un proces de racire brusca ce va face ca temperaturile sa fie per ansamblu normale pentru perioada in care ne aflam. Sansele ca precipitatiile sa apara sunt mari in zilele de vineri, sambata si duminica. Sub aspect termic vor fi modificări destul de mari de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 14 si 26 grade Celsius.

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni si va fi 5, măsurat în conditiile unui cer senin.

Miercuri, 26 aprilie, va fi o zi caracterizată de un cer in general variabil, în care soarele va straluci fara sa fie deranjat de nori 10 ore, maxima oprindu-se la 24 grade Celsius, in crestere fata de ziua precedenta. Vânt slab de 11 km/h din direcţia V. Sanse de precipitatii 5%, . Noaptea, termometrul va coborî până la 8 grade pe fondul unui cer variabil. Nu sunt prevazute fenomene deosebite pentru aceasta zi.

Joi, aspectul general al vremii nu se va schimba. Soarele va reusi sa straluceasca mai mult de 10 ore pe cer. Sanse de precipitatii 10%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 12 km/h din directia S-V. Temperatura maximă va fi in crestere fata de ziua precedentă si va atinge 26 grade Celsius. Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 8 grade pe fondul unui cer variabi cu sanse destul de mari de ploaie. Nu sunt prevazute fenomene meteo deosebite nici pentru aceasta zi.

Vineri, 28 aprilie, aspectul vremii va fi următorul: cer variabil, soare prezent pe cer fara nori 10 ore, cu probabilitate de 30% pentru precipitatii. Maxima zilei va fi in scadeere fata de joi, ajungând la 25 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 12 km/h din directia N-V. Minima va coborî până la 6 grade. Nu sunt prevazute fenomene meteo deosebite nici pentru aceasta zi. O data cu lasarea serii norii se vor inmulti si ploaia va incepe. Este posibil ca aceasta sa fie insotita de descaracri electrice si intensificari ale vantului.

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme urata, cu sanse de 100% de precipitatii, si o maxima in scadere accelerata ea oprindu-se la 14 grade Celsius, vânt slab de 15 km/h din directia N-V. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 9 grade pe fondul unui cer mohorat. Este posibil ca sambata sa ploua destul de mult acumulandu-se peste 30 l/mp. Ploile pot avea caracter torential si sa fie insotie de intensificari ale vantului si chiar tunete si fulgere.

Duminica 30 aprilie va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 9 ore, iar cerul va fi in general variabil, sanse de precipitatii 35%. Vântul va sufla slab cu viteză de 10 km/h directia S-V, temperatura maximă va fi in crestere fata de ziua precedentă oprindu-se la 17 grade. Noaptea minima va coborî până la 6 grade Celsius. Nu sunt prevazute fenomene meteo deosebite nici pentru aceasta zi.

Prima zi a saptamanii va fi o zi cu cerul variabil in care soarele va straluci 10 ore. Regimul termic va fi in crestere, datorita unei mase de aer mai calda venite din zona de sud-vest a continentului. Maximă de 21 grade si vânt slab de 12 km/h din directia V. . Sanse de precipitatii 10%. Noaptea va aduce o minimă de 5 grade. Nu sunt prevazute fenomene meteo deosebite nici pentru aceasta zi.

Marti aspectul vremii nu se va schimba mult, soare si cer mai mult variabil 22 grade Celsius maximă, vânt slab de 13 km/h de directie S-V, iar sansele pentru precipitatii sunt de circa 10% Temperatura nocturnă va coborî până la 6 grade pe fondul unui cer senin, cu sanse mari de precipitatii. Nu sunt prevazute fenomene meteo deosebite nici pentru aceasta zi.

Câteva sfaturi si predictii

- desi vom avea parte de un weekend prelungit vremea nu va fi foarte buna, cu precadere in ziua de sambata si prima parte a zilei de duminica. Totusi 1 mai va fi o zi cu vreme foarte buna asadar nu excludeti activitatile din natura.

- la munte este posbil ca vremea sa fie cu 2-3 grade mai rece si duminica sa fie intervale destul de mari in care ploaia torentiala isi va face prezenta

Read more...

Meteo 8-14 martie 2017: Află cum va fi vremea în următoarea perioadă

Ultima săptămână a fost caracterizată de un timp foarte cald, si destul de frumos sub aspectul vremii mai ales in a prima jumatate a perioadei, dar si la finalul intervalului. Temperaturile au fost destul de constante, doar unele dimineti fiind la lmita de sus a inghetului Am avut parte de maxime ce au fost cuprinse intre 13 si 19 grade, ceea ce se caracterizeaza printr-o vreme mai calda cu pana 10-12 grade fata de normele climatologice. Aerul cald mediteranean, intrat inca din ultimele zile ale lui februarie a fost insotit de vreme frumoasa fara fenomene meteo prea bogate. In ultimul interval nu am fost sub incidenta nici unui cod de fenomene periculoase lucru neintalnit de foarte mult timp. Totusi acest inceput de martie este foarte atipic, fiind cel mai cald de cand se fac masuratori in zona regiunii noastre.

Instabilitatea atmosferică s-a manifestat cu precadere la mijlocul intervalului, astfel incat s-au inregistrat un total de precipitatii de 15 l/mp pentru ultimele 7 zile. Coordonatele pentru urmatoarea perioada se modifca putin, urmand ca precipitatiile sa aiba sanse destul de scazute de aparitii vremea urmand sa fie frumoasa si destul de stabila cu exceptia zilelor de joi si marti. Temperaturile vor marca o scadere incepand de miercuri, maximele incadrandu-se intre 6 si 15 grade. Masa de aer cald care a generat temperaturile ridicate din ultimele 10 zile se pare ca va fi inlocuit pana la finalul intervalului cu o alta masa de aer mai rece de origine atlantica.

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 2 martie când maxima a urcat la 13 grade, minima atingând 0 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 5 martie când maxima a ajuns la 19 grade, minima coborând la 8 grade Celsius. Diferenta dintre maximele celor 2 zile a fost de 6 grade, iar între minima cea mai scăzută si maxima cea mai ridicată de 19 grade Celsius, ceea ce inseamna o diferenta medie, dar destul de usor de suportat pentru organism pentru un interval atat de scurt. Comparativ cu acum o săptămână vremea s-a prezentat destul de similar din punct de vedere al aspectului, diferentele de temperatura au fost totusi mai mici si precipitatiile cazute au fost mai slabe.

Februarie 2017 a fost o luna in ansamblu mai calda cu 2. 8 grade fata de normalul perioadei. Totusi la inceput temperaturile au fost extrem de scazute cu minime ce au ajuns pana la -21 grade. Finalul lunii ne-a surprins printr-o vreme extrem de calda cu temperaturi de 15-16 grade. Sub aspectul pluviometric a doua luna din an a fost cu 30% mai bogata in precipitatii. 90% din acestea au fost sub forma lichida, asadar stratul de zapada a fost efemer.

În intervalul 8-14 martie vremea va fi foarte calda la inceput, urmand ca apoi sa intre intr-un proces de racire ce va face ca temperaturile sa ajunga normale pentru perioada in care ne aflam. Sansele ca precipitatiile sa apara sunt mici, cu exceptia zilelor de joi si marti. Sub aspect termic vor fi modificări destul de mari de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 6 si 15 grade Celsius, ceea ce reprezintă o vreme in medie mai calda fata de norme.

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni si va fi 3, măsurat în conditiile unui cer senin. Indicele de racire(IR) va fi destul de apropiat de temperatura reala datorita lipsei precipitatiilor si mai ales a vantului.

Miercuri, 8 martie, va fi o zi caracterizată de un cer in general variabil, în care soarele va straluci fara sa fie deranjat de nori 4 ore, maxima oprindu-se la 15 grade Celsius, in crestere fata de ziua precedenta. Vânt slab de 12 km/h din direcţia V. Sanse de precipitatii 20%, . Noaptea, termometrul va coborî până la 3 grade pe fondul unui cer variabil. Sunt sanse medii ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii. IR diurn va fi de 15, iar cel nocturn de 1.

Joi, aspectul general al vremii nu se va schimba foarte mult. Soarele nu va reusi sa straluceasca mai mult de 5 ore pe cer. Sanse de precipitatii 30%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 15 km/h din directia S-V. Temperatura maximă va fi in scadere fata de ziua precedentă si va atinge 14 grade Celsius. Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 4 grade pe fondul unui cer variabi. Sunt sanse mari ca o ploaie in averse sa inceapa o data cu lasarea serii si sa dureze 2-3 ore, precipitatiile insumand 10-12l/mp. IR diurn 14, iar cel nocturn 3.

Vineri, 10 martie, aspectul vremii va fi următorul: cer variabil, soare prezent pe cer fara nori 5 ore, cu probabilitate de 10% pentru precipitatii. Maxima zilei va fi in scadere fata de joi, ajungând la 11 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 14 km/h din directia N-V. Minima va coborî până la 2 grade. Sunt sanse mari ca o ploaia scurta sa inceapa o data cu lasarea serii. IR diurn 10, iar cel nocturn 1.

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme mohorata, cu sanse de 30% de precipitatii, si o maxima in scadere la 9 grade Celsius, vânt slab de 13 km/h din directia N-V. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 1 grad pe fondul formarii cetii. IR diurn 8 si IR nocturn 0. Sunt sanse mari ca o ploaie scurta sa inceapa o data cu lasarea serii.

Duminica 12 martie va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 3 ore, iar cerul va fi in general variabil, sanse de precipitatii 40%. Vântul va sufla slab cu viteză de 10 km/h directia N-V, temperatura maximă va fi constnata fata de ziua precedentă oprindu-se la 9 grade. Noaptea minima va coborî până la 1 grad Celsius. IR diurn 8 si cel nocturn 0.

Prima zi a saptamanii va fi o zi cu cerul mohorat in care soarele va straluci 2 ore. Regimul termic va fi constant, datorita unei mase de aer mai rece venite din zona de vest a continentului. Maximă de 9 grade si vânt slab de 13 km/h din directia V. . Sanse de precipitatii 40%. Noaptea va aduce o minimă de 1 grad. Sunt sanse mari ca ploaia sa inceapa o data cu lasarea serii si sa continue pana la primele ore ale diminetii. IR diurn va fi 8, iar cel nocturn 0.

Marti aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind mai mult noros, 6 grade Celsius maximă, vânt slab de 12 km/h de directie N-V, iar sansele pentru precipitatii sunt de circa 70% Temperatura nocturnă va coborî până la 2 grade pe fondul unui cer innorat, cu sanse mari de precipitatii. IR diurn 4, iar cel nocturn 0. Precipitatiile cazute in decursul zilei pot insuma 15-20 l/mp

Câteva sfaturi si predictii

- vremea va fi mai calda si destul de stabila, dar mohorata pe tot parcursul intervalului de prognoza. Totusi o racire graduala se va produce, astfel incat la final vom avea parte de temperaturi normale

- la munte nu mai prea exista zapada suficienta pentru practicarea sporturilor de iarna in conditii bune in toate statiunile din zona, dar in perioada urmatoare stratul de zapada ar urma sa creasac cu 20-30 cm la peste 1400 m altitudine

Read more...

Meteo 8-14 februarie 2017: Află ce surprize ne mai oferă vremea

Ultima săptămână a fost caracterizată de un timp cald, dar destul de mohorat sub aspectul vremii mai ales in a doua jumatate a perioadei.Temperaturile au fost destul de constante, doar unele dimineti fiind sub pragul inghetului Am avut parte de maxime ce au fost cuprinse intre  3 si 9 grade, ceea ce se caracterizeaza printr-o vreme mai calda cu pana 4-5 grade fata de normele climatologice.Aerul cald atlantic circular si intrat inca din primele zile ale lui februarie a fost insotit de vreme mohorata fara fenomene meteo prea bogate. Am fost sub incidenta unui cod galben de ceata, valabil de duminica seara pana luni dimineata.Deasemnea datorita cresterii temperaturilor, inostite si de precipitatii pe bazinele hidrografice ale raurilor Somes si Mures au fost instituite coduri galbene de inundatii.

Instabilitatea atmosferică s-a manifestat cu precadere in a doua parte a intervalului, astfel incat s-au  inregistrat un total de precipitatii de 31 l/mp pentru ultimele 7 zile.Coordonatele pentru urmatoarea perioada se modifca putin, urmand ca precipitatiile sa aiba sanse scazute de aparitii vremea urmand sa fie frumoasa si destul de stabila.Temperaturile vor marca o scadere incepand de vineri, maximele incadrandu-se intre -1 si 8 grade.Masa de aer cald care a generat temperaturile ridicate din ultima saptamana se pare ca va fi inlocuit pana la finalul saptamanii cu o alta masa de aer mai rece de origine siberiana.

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 1 februarie când maxima a urcat la 3 grade, minima atingând -4 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 4 februarie când maxima a ajuns la 9 grade, minima coborând la 1 grad Celsius. Diferenta dintre maximele celor 2 zile a fost de 6 grade,iar între minima cea mai scăzută si maxima cea mai ridicată de 13 grade Celsius, ceea ce inseamna o diferenta mica si destul de usor de suportat pentru organism pentru un interval atat de scurt. Comparativ cu acum o săptămână vremea s-a prezentat destul de diferit din punct de vedere al aspectului, diferentele de temperatura au fost totusi mai mici si precipitatiile cazute au reaparut animand peisajul.

În intervalul 8-14 februarie vremea va fi apropiata de normal cu o abatere pozitiva de 1-2 grade in medie, totusi pe final anticipandu-se o racire, ce va genera temperaturi negative diurne pana la finalul intervalului.Sansele ca precipitatiile sa apara sunt foarte mici.Sub aspect termic vor fi modificări destul de mari de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 8 si -1 grade Celsius, ceea ce reprezintă o vreme calda.Ceata este posibil sa se formeze aproape zilnic, dar ea se va disipa dupa primele ore ale diminetii.

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni si va fi 1, măsurat în conditiile unui cer senin.Indicele de racire(IR) va fi destul de apropiat de temperatura reala datorita lipsei precipitatiilor si mai ales a vantului.

Miercuri, 8  februarie, va fi o zi caracterizată de un cer in general noros, în care soarele va straluci fara sa fie deranjat de nori 1 ora, maxima oprindu-se la 5 grade Celsius, constanta fata de ziua precedenta. Vânt slab de 12 km/h din direcţia V. Sanse de precipitatii 60%,.Noaptea, termometrul va coborî până la 1 grad pe fondul unui cer variabil.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.IR diurn va fi de 4, iar cel nocturn de -1.Sunt sanse ca precipitatiile cazute sa acumuleze in jur de 8-10 l/mp

Joi, aspectul general al vremii nu se va schimba foarte mult. Soarele nu va reusi sa straluceasca mai mult de 2 ore pe cer. Sanse de precipitatii 20%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 13 km/h din directia N-V. Temperatura maximă va fi in crestere fata de ziua precedentă si va atinge 8 grade Celsius.Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 0 grade pe fondul unui cer variabi.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.IR diurn 8, iar cel nocturn -2.

Vineri, 10 februarie, aspectul vremii va fi următorul: cer variabil, soare prezent pe cer fara nori 3 ore, cu probabilitate de 0% pentru precipitatii. Maxima zilei va fi in scadere fata de joi, ajungând la 6 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 11 km/h din directia N-V. Minima va coborî până la -3 grade.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.IR diurn 4, iar cel nocturn -5.

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme frumoasa, cu sanse de 0% de precipitatii, si o maxima in scadere la 3 grade Celsius, vânt slab de 13 km/h din directia N-V. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la -6 grade pe fondul formarii cetii.IR diurn 2 si IR nocturn -8.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.

Duminica 12 februarie va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 6 ore, iar cerul va fi in general variabil, sanse de precipitatii 0%.Vântul va sufla slab cu viteză de 10 km/h directia N-V, temperatura maximă va fi in scadere fata de ziua precedentă oprindu-se la 1 grade. Noaptea minima va coborî până la -7 grade Celsius pe fondul aparitiei cetii.IR diurn -1 si cel nocturn -9.

Prima zi a saptamanii va fi o zi cu cerul variabil in care soarele va straluci 6 ore.Regimul termic va fi in scadere, datorita unei mase de aer mai rece venite din zona de est a continentului.Maximă de -1 grade si vânt slab de 11 km/h din directia N-E..Sanse de precipitatii 0%.Noaptea va aduce o minimă de -10 grade.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.IR diurn va fi -3, iar cel nocturn -11.

Marti aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind mai mult variabil, 0  grade Celsius maximă, vânt slab de 10 km/h de directie N-V, iar sansele pentru precipitatii sunt de circa 10% Temperatura nocturnă va coborî până la -9 grade pe fondul unui cer usor innorat, cu sanse mici de precipitatii.IR diurn -1, iar cel nocturn -10.

Câteva sfaturi si predictii

- vremea va fi frumoasa si stabila pe tot parcursul intervalului de prognoza.Totusi temperaturile vor fi in scadere iurmand ca la finalul intervalului sa fie sub media multianuala cu 3 grade.

- putem spune ca urmatoarele 2 saptamani vor fi ultimele zvacniri ale iernii urmand ca dupa 20 februarie vremea sa intre intr-un proces de incalzire, la finalul caruia primavara nu va mai putea fi alungata

-la munte exista zapada suficienta pentru practicarea sporturilor de iarna in conditii bune in toate statiunile din zona.

 

Read more...

Meteo 11-17 ianuarie 2017: Află ce surprize ne mai rezervă iarna în continuare

Ultima săptămână a fost caracterizată de un timp deosebit de rece, dar destul de mohorat sub aspectul vremii mai ales in prima parte a perioadei. Temperaturile au fost destul de constante, iar diminetile au devenit extrem de geroase. Am avut parte de maxime ce au fost cuprinse intre -10 si -3 grade, ceea ce se caracterizeaza printr-o vreme severa, mai rece cu pana 6-7 grade, fata de normele climatologice. Aerul rece siberian intrat incepand din 5 ianuarie seara a fost insotit de vant care a acutizat senzatia de rece, astfel incat temperatura resimtita a fost cu cateva grade sub ceea ce aratau termometrele. Am fost sub incidenta unui cod portocaliu de ger, valabil de duminica seara pana marti dimineata. 

Instabilitatea atmosferică s-a manifestat destul de putin in regiunea noastra fata de alte parti ale tarii, astfel incat s-au inregistrat un total de precipitatii de 7 l/mp pentru ultimele 7 zile. Coordonatele pentru urmatoarea perioada nu se modifca prea mult, urmand ca precipitatiile sa aiba sanse de aparitii mai mari doar in weekend, in rest vremea urmand sa fie frumoasa si destul de stabila. Temperaturile vor marca o crestere incepand de joi, maximele incadrandu-se intre -6 si 1 grad. Blocajul masei de aer rece care a generat temperaturile scazute din ultima saptamana se pare ca nu va fi inlocuit pana la finalul saptamanii cu o alta masa de aer mai cald, insa aceasta nu va rezista prea mult deorece de duminica vremea se va raci din nou. 

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 9 ianuarie când maxima a urcat la -12 grade, minima atingând -20 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 4 ianuarie când maxima a ajuns la -1 grad, minima coborând la -6 grade Celsius. Diferenta dintre maximele celor 2 zile a fost de 11 grade, iar între minima cea mai scăzută si maxima cea mai ridicată de 19 grade Celsius, ceea ce inseamna o diferenta mare si destul de greu de suportat pentru organism pentru un interval atat de scurt. Comparativ cu acum o săptămână vremea s-a prezentat destul de apropiat din punct de vedere al aspectului, diferentele de temperatura au fost totusi mult mai mari si precipitatiile cazute au lipsit. 

În intervalul 11 - 17 ianuarie vremea va fi apropiata de normal cu o abatere negativa de 2-4 grade in medie, totusi pe final anticipandu-se o racire ce va genera temperaturi negative diurne. Sansele ca precipitatiile sa apara sunt mici cu exceptia zilelor de vineri si sambata. Sub aspect termic vor fi modificări destul de mici de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între -6 si 1 grad Celsius, ceea ce reprezintă o vreme apropiata de normal. Ceata este posibil sa se formeze aproape zilnic, dar ea se va disipa dupa primele ore ale diminetii. 

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni si va fi 1, măsurat în conditiile unui cer senin. Indicele de racire(IR) va fi destul de apropiat de temperatura reala datorita lipsei precipitatiilor si mai ales a vantului. 

Miercuri, 11 ianuarie, va fi o zi caracterizată de un cer in general variabil, în care soarele va straluci fara sa fie deranjat de nori 5 ore, maxima oprindu-se la -6 grade Celsius, in crestere fata de ziua precedenta. Vânt slab de 10 km/h din direcţia N-V. Sanse de precipitatii 0%, . Noaptea, termometrul va coborî până la -12 grade pe fondul unui cer variabil. Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii. IR diurn va fi de -8, iar cel nocturn de -14. 

Joi, aspectul general al vremii nu se va schimba foarte mult. Soarele va reusi sa straluceasca mai mult de 3 ore pe cer. Sanse de precipitatii 40%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 15 km/h din directia N-V. Temperatura maximă va fi constanta fata de ziua precedentă si va atinge -6 grade Celsius. Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de -12 grade pe fondul unui cer variabil. Sunt sanse sa vedem cativa fulgi de zapada fara sa fie vorba insa de strat de zapada. IR diurn -8, iar cel nocturn -15. 

Vineri, 13 ianuarie, aspectul vremii va fi următorul: cer variabil, care se va innora treptat, cu probabilitate de 70% pentru precipitatii. Maxima zilei va fi in crestere fata de joi, ajungând la 1 grad Celsius, iar vântul va sufla slab cu 17 km/h din directia V. Minima va coborî până la -7 grade. Sunt sanse mari ca precipitatiile ce vor cadea sa fie predominant sub forma de zapada, si acestea sa insumeze 8-10 l/mp, ceea ce inseamna strat nou de zapada de pana la 10cm. IR diurn -1, iar cel nocturn -9. 

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme urata, cu sanse de 70% de precipitatii, si o maxima in scadere de 0 grade Celsius, vânt slab de 12 km/h din directia N-V. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la -9 grade pe fondul formarii cetii. IR diurn -2 si IR nocturn -11. Exista sanse ca zapada ce va cadea sambata sa fie destul de consistenta, astfel incat un nou strat de 10-12 cm de zapada sa se depuna. 

Duminica 15 ianuarie va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 4 ore, iar cerul va fi in general variabil, sanse de precipitatii 10%. Vântul va sufla slab cu viteză de 12 km/h directia N-V, temperatura maximă va fi in scadere fata de ziua precedentă oprindu-se la -2 grade. Noaptea minima va coborî până la -9 grade Celsius pe fondul aparitiei cetii. IR diurn -3 si cel nocturn -11. 

Prima zi a saptamanii va fi o zi cu cerul variabil in care soarele va straluci 4 ore. Regimul termic va fi in scadere, datorita unei mase de aer mai rece venite din zona de nord a continentului. Maximă de -4 grade si vânt slab de 11 km/h din directia N-V. . Sanse de precipitatii 20%. Noaptea va aduce o minimă de -9 grade. Sunt sanse mari ca seara sa se lase ceata. IR diurn va fi -7, iar cel nocturn -11. 

Marti aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind mai mult variabil, -4 grade Celsius maximă, vânt slab de 12 km/h de directie N-V, iar sansele pentru precipitatii sunt de circa 30% Temperatura nocturnă va coborî până la -67grade pe fondul unui cer innorat, cu sanse mari de precipitatii. IR diurn -5, iar cel nocturn -8. 

Câteva sfaturi si predictii

- vremea va fi frumoasa si stabila pana spre weekend, cand un nou ciclon va traversa Romania, lasand precipitatii destul de bogate cantitativ cu precadere in nordul si centrul tarii. Zona noastra va fi afectata de acest lucru, astfel incat un strat de 10-15cm de zapda este foarte posibil sa se depuna. 

- episodul extrem de vreme severa cu temperaturi sub limita gerului se pare ca nu se va mai repeta, cel putin pana la finalul acestei luni, dar chiar daca vremea se va mai incalzi noptile vor fi reci si inclusiv temperaturile diurne nu vor urca peste 0 grade. 

- la munte exista zapada suficienta pentru practicarea sporturilor de iarna in conditii optime in toate statiunile din zona. Deasemenea datorita ameliorarii sub aspect termic al vremii nu excludeti drumetiile in natura din programul d-voastra

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

badge-new

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Curabitur blandit tempus porttitor. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Aenean eu leo quam.

badge-hot

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Curabitur blandit tempus porttitor. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Aenean eu leo quam.

badge-top

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Curabitur blandit tempus porttitor. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Aenean eu leo quam.

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time