Meteo 19-25 octombrie 2016: Află ce surprize ne mai pregătește vremea în această toamnă Featured

Meteo 19-25 octombrie 2016: Află ce surprize ne mai pregătește vremea în această toamnă

Ultima săptămână a fost caracterizată de un timp mai rece fata de normal din punct de vedere termic si foarte mohorat sub aspectul vremii pana marti dimineata cand si temperaturile au crescut putin, iar conditiile de ploaie s-au diminuat.Am avut parte de maxime ce au fost cuprinse intre  7-13 grade, ceea ce se caracterizeaza printr-o vreme mai rece cu pana 4-5 grade, fata de normele climatologice.Aerul rece subpolar dominant si intrat acum 2 saptamani nu si-a slabit din intensitate pe parcursul ultimului interval.

Instabilitatea atmosferică s-a manifestat zilnic exceptia facand vineri si sambata, inregistrandu-se un total de precipitatii de 59 l/mp pentru ultimele 7 zile.Dealtfel pe parcursul ultimului interval am avut parte de o informare meteo si un cod galben de ploi.Precipitaiile au insumat o cantitate destul de mare strangandu-se echivalentul cu necesarul pe 25 zile de octombrie.Coordonatele pentru urmatoarea perioada nu se modifca prea mult, urmand ca ploile sa aiba sanse de aparitii mai mari sambata, duminica si luni in rest vremea urmand sa fie frumoasa si stabila.Temperaturile vor marca o crestere incepand de miercuri, maximele incadrandu-se intre 12-15 grade.Blocajul masei de aer mai rece care a generat temperaturile scazute din ultimele 2 saptamani se pare ca va fi inlocuit brusc dupa 28 octombrie cu un anticiclon de origine sahariana care va aduce temperaturi cu pana la 5-6 grade peste normalul perioadei.

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 17 octombrie când maxima a urcat la 7 grade, minima atingând 3 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 15 octombrie când maxima a ajuns la 13 grade, minima coborând la 6 grade Celsius. Diferenta dintre maximele celor 2 zile a fost de 6 grade,iar între minima cea mai scăzută si maxima cea mai ridicată de 10 grade Celsius, ceea ce inseamna o diferenta mica si destul de usor de suportat pentru organism pentru un interval atat de scurt. Comparativ cu acum o săptămână vremea s-a prezentat aproximativ la fel pana luni, diferentele de temperatura au fost totusi mai mici si precipitatiile cazute au fost mai bogate cantitativ.

În intervalul 19- 25 octombrie vremea va fi mai rece fata de normal cu 1-2 grade,iar sansele ca precipitatiile sa apara sunt mici cu exceptia zilelor de sambata, duminica si luni.Sub aspect termic vor fi modificări destul de mici de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 12 si 15 grade Celsius, ceea ce reprezintă o vreme apropiata de normal.Ceata este posibil sa se formeze aproape zilnic, dar ea se va disipa dupa primele ore ale diminetii.

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni si va fi 3, măsurat în conditiile unui cer senin.

Miercuri, 19 octombrie, va fi o zi caracterizată de un cer in general variabil, în care soarele va straluci fara sa fie deranjat de nori 6 ore, maxima oprindu-se la 12 grade Celsius, in crestere fata de ziua precedenta. Vânt slab de 11 km/h din direcţia V. Sanse de precipitatii 20%,.Noaptea, termometrul va coborî până la 3 grade pe fondul unui cer variabil.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.

Joi, aspectul general al vremii nu se va schimba foarte mult. Soarele va reusi sa straluceasca mai mult de 6 ore pe cer. Sanse de precipitatii 10%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 12 km/h din directia V. Temperatura maximă va creste fata de ziua precedentă si va atinge 14 grade Celsius.Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 4 grade pe fondul unui cer variabil.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.

Vineri, 21 octombrie, aspectul vremii va fi următorul: cer variabil, cu probabilitate de 20% pentru precipitatii. Maxima zilei va fi in crestere fata de joi, ajungând la 15 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 12 km/h din directia S-V. Minima va coborî până la 5 grade.

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme ce va deveni urata cu sanse de 95% de precipitatii destul de bogate cantitativ, si o maxima constanta de 15 grade Celsius, vânt slab de 12 km/h din directia V. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 6 grade pe fondul aceleiasi ploi continue.

Duminica 23 octombrie va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 2 ore, iar cerul va fi in general noros, sanse de precipitatii 70%.Vântul va sufla slab cu viteză de 16 km/h directia V, temperatura maximă va fi in scadere fata de ziua precedentă oprindu-se la 14 grade. Noaptea minima va coborî până la 5 grade Celsius pe fondul aparitiei cetii.

Prima zi a săptămânii va fi o zi cu cerul noros care se va degaja treptate.Regimul termic va fi relativ constant, datorita aceleiasi mase de aer mai rece intrate o data cu ultimul ciclon puternic ce a traversat Romania, Maximă de 13 grade si vânt slab de 12 km/h din directia S-V. Soarele se va putea vedea pe cer 3 ore.Sanse de precipitatii 60%.Noaptea va aduce o minimă de 2 grade.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.

Marti aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind mai mult variabil, 12 grade Celsius maximă, vânt slab de 12 km/h de directie S-V, iar sansele pentru precipitatii sunt de circa 10% Temperatura nocturnă va coborî până la 2 grade pe fondul unui cer variabil, cu sanse mici de precipitatii.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.

Câteva sfaturi si predictii

- vremea va fi frumoasa si stabila pana sambata, cand un nou ciclon va traversa Romania, lasand precipitatii destul de bogate cantitativ cu precadere in ziua de sambata.Sunt posibile ploi ce vor insuma 20-25l/mp.

- abateriile pozitive ale temepraturilor medii vor reveni abia dupa 28 octombrie, iar pana atunci ne vom situa sub normele climatologice cu 1-2 grade.

- la altitudini mai mari de 1400m precipitatiile ce vor urma se pot tranforma in lapovita si ninsoare, cu depunere de strat de zapada.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

badge-new

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Curabitur blandit tempus porttitor. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Aenean eu leo quam.

badge-hot

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Curabitur blandit tempus porttitor. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Aenean eu leo quam.

badge-top

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Curabitur blandit tempus porttitor. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Aenean eu leo quam.

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time