Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 535

Stiri Campia Turzii

Valer Sașa, primarul comunei Tritenii de Jos: “O să fiu un primar pentru toată comuna”

 

Valer Saşa a depus jurământul pentru al V-a mandat de primar al comunei Tritenii de Jos. Şedinţa de constituire a Consiliului Local a venit cu o surpriză: viceprimarul ales, Rafai Raul, e un tânăr de 23 de ani.

Cei 13 consilieri sunt: Chișu Flaviu, Rusu Emil, Dan Alexandru Iosif, Hanuschi Vasile, Turcu Andrei Ion, Dan Virgil Marinel, Urcan Ilie, Ceclan Aurel, Șagău Beniamin, Șagău Daniel, Suciu Marius Teodor, Șagău Marian Aurel, Rafai Raul.

“Felicit în primul rând consilierii care și-au câștigat câte un mandat pentru 2016 – 2020, din suflet vreau să le arăt că pentru mine politica și lucrurile care ne contrazic le las deoparte, o să fiu un primar pentru toată comuna, și o să țin cont de toate părerile dumneavoastră pe care o să le ridicați în Consiliul local. Pentru a avea un punct de vedere comun în ceea ce privește raporturile noastre cu cetățenii care ne-au dat votul, atât Consiliul local cât și primarul trebuie să aibe o bună colaborare pentru toate proiectele ce avantajează binele cetățenilor care ne-au trimis aici. Avem obligația de a rezolva problemele cetățenilor, de azi nu mai contează din ce partid facem parte, trebuie să muncim împreună pentru cetățenii din comuna Tritenii de Jos. Consider că acești 16 ani în fruntea comunei au fost de fapt 16 ani de muncă pentru și în folosul comunității, 16 ani de devotament pentru comuna Tritenii de Jos, mă bucur fiindcă dacă mă uit în urmă văd îmbunătățiri în ceea ce privește bunăstarea, organizarea comunității, mă bucur că oamenii acestui sat au fost alături de mine, mă bucur că oamenii au fost alături de dumneavoastră, de aceea stimați colegi vreau ca în următorii 4 ani de zile să îmbunătățim continuu munca ce este în folosul cetățenilor, așadar vă mulțumesc.” a declarat Valer Saşa.

Read more...

Ioan Roman a depus jurământul pentru al V-lea mandat de Primar al comunei Viișoara

consiliul local viisoara iunie 2016

Într-un cadru festiv, Primarul Ioan Roman, alături de noii consilieri aleşi ai comunei Viişoara au depus jurământul. La eveniment a fost prezent şi Cristian Matei, primarul municipiului Turda.

Noii consilieri locali ai comunei Viișoara sunt: Balazs Gyozo Balazs , Berar Eugen, Ferencz Zoltan, Feher Zolst, Furdui Augustin, Hădărean Adrian, Hădărean Corina, Iova Gheorghe, Maier Teodor, Mornea Ana, Oroian Ovidiu, Porcilă Damian, Sebeni Viorel, Tătar Ioan, în timp ce  Hegheș Artemie a fost reales viceprimar, semn că echipa condusă pe Ioan Roman este una unită, una pusă în slujba comunei Viișoara.

"Vă mulțumesc pentru că astăzi, într-o zi frumoasă de vară, s-a învestit Consiliul Local al comunei Viișoara, s-a învestit primarul pentru mandatul 2016-2020. Vreau să vă spun că noi, în cele patru mandate, ne-a urmărit și ne-a îndrumat buna credință în a satisface toate doleanțele locuitorilor comunei Viișoara.

Nădășduiesc că și în actuala legislatură, Consiliul Local al comunei Viișoara, împreună cu aparatul de specialitate al primarului nu va peripeți niciun efort în realizarea doleanțelor cetățenilor comunei Viișoara. Eu de fapt vreau să vă spun: nu am făcut politică, doar puțin în campania electorală. Politica ce mă îndrumă pe mine este administrația publică locală eficientă în folosul cetățeanului.

Pentru mine administrație înseamnă să fac pentru cel care nu m-a votat. Să-i demonstrez că suntem în slujba lor, de aceea vă cer sprijinul în îndeplinirea mandatului. Vreau să închei cu un citat a lui Mihai Eminescu: "Greşelile în politică sunt adevărate crime" pentru că în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi şi se periclitează viitorul ţării!" a declarat primarul Ioan Roman.

Read more...

Comuna Ceanu Mare are un nou Primar: ing. Moldovan Ana Liliana

moldovan liliana

Sala de şedinţe a Primăriei Ceanu Mare s-a dovedit a fi neîncăpătoare la şedinţa de constituire a noului Consiliu Local. Zeci de oameni au ţinut să fie prezenţi la depunerea jurământului de primar al doamnei Moldovan Ana Liliana.

La ședință au luat parte oficialități, delegatul Prefectului judeţului Cluj, d-na jr. Meda Sas, Șeful Oficiului Juridic din Prefectura Cluj, invitați de seamă ai PSD, dar şi foştii primari, Virgil Păcurar şi Gavrilă Oros.

Noul Consiliu local al Comunei Ceanu Mare, arată astfel:
1.BODEA EMIL PARTENIE de la PSD
2.CREŢA DĂNUŢ de la PMP
3.CUC ALEXANDRU NICOLAIE de la PSD
4.CRIŞAN CORNEL de la PSD
5.MOLDOVAN IOAN LUCIAN de la PSD
6.MOLDOVAN DUMITRU de la PSD
7.MOREA ALINA-CLAUDIA de la PSD
8.MUREŞAN CRUCIŢA de la PNL
9.ROMAN DANIEL de la PSD
10.ROTAR VALERIA de la PNL
11.RUS ALEXANDRU de la PSD
12.TOTHĂZAN ALEXANDRU de la PNL
13.TOTHEZAN ALEXANDRU de la ALDE

Alegerea viceprimarului nu a fost lipsită de surprize. După ce PSD l-a propus pe Rus Alexandru, PMP-ul a venit cu propunerea tot unui candidat din partea PSD, Cuc Alexandru Nicolaie, încercând astfel să pună beţe în roate PSD-ului. Votul a decurs fără probleme, Rus Alexandru devenind noul viceprimar al comunei Ceanu Mare cu 8 din 13 voturi.

 

Read more...

Luna: Aurel Giurgiu - Primar, Mihail Mărginean - Viceprimar

aurel giurgiu cristian matei luna

Căminul Cultural al Comunei Luna a fost gazda învestiturii noului Primar, Aurel Giurgiu, şi al noului Consiliu Local al comunei, format din 13 membrii: Budăcean Florin, Chirilă Nicodim, Ciobanu Lucian Gheorghe, Dumitru Gabriela Marcela, Galea Vasile, Giurgiu Dorel, Giurgiu Gheorghe, Hirian Cornel Ambrozie, Mărginean Mihail, Păcurariu Silviu Daniel, Rupa Ștefan, Rusu Ioan și Tomuta Voicu Mircea.

Noul viceprimar al comunei este Mihail Mărginean, din partea PSD. 

Alături de Aurel Giurgiu a fost şi primarul Turzii, Cristian Matei şi administratorul public Petre Pop.

“Ne aflăm în fața unui nou început, s-a schimbat în mare consiliul local, ne așteaptă 4 ani de muncă grea, avem atâtea de făcut pentru toate cele trei sate ale comunei Luna. Vreau să precizez că în ceea ce ne privește pe noi, pe mine ca primar, și grupul PSD, și cred că și grupul PNL, scopul nostru este ca să facem ca Luna să arate într-adevăr ca o comună europeană.

Principalele noastre proiecte sunt cele de infrastructură, apă, canal, drumuri, trotuare. Vreau să fac un apel către toții colegii din consiliul local să muncim în slujba cetățeanului, de azi gata cu politica, avem de muncit. Nu trebuie să facem politică în administrația locală, trebuie să vedem problemele cetățenilor, fiindcă nu ne-am pus noi aici, ci ne-au pus câteva mii de oameni prin votul lor. Nu trebuie să ne mai certăm, o să taxez balamucul, vreau seriozitate, vreau muncă, vreau, dragi consilieri, să fiți cu urechea aplecată către cetățeni.

Vreau să schimbăm radical fața comunei, o să avem grijă și de cei tineri, și de cei bătrâni, nu vreau să vorbesc mai mult, vreau să muncesc mai mult, iar munca mea să vorbească. Propun o întâlnire trimestrială cu cetățenii să le prezentăm munca dusă, și proiectele viitoare. ” a declarat Aurel Giurgiu după depunerea jurământului.

 

Read more...

Lovituri sub centură între primarul Dorin Lojigan și city managerul Petre Pop

Petre Pop Dorin Lojigan

Primarul Dorin Lojigan i-a pus gând rău administratorului public Pop Petre: și-a propus să desființeze postul de adminstrator public, ocupat de liderul PSD. 

"Funcţia de Administrator Public a fost până acum prost înţeleasă in cadrul administratiei locale la Campia Turzii si a reprezentat o influenta negativa atat asupra conducerii locale, cat si in ceea ce priveste dezvoltarea locala. Mai mult decat atat, a fost exclusiv o preocupare pe propriile interese in detrimentul cetatenilor. Consider ca este necesara o reorganizare a institutiei Primariei pentru maxim de transparenta si eficienta in ceea ce priveste munca desfasurata.

Primul pas in acest sens si prioritatea mea este desfiintarea postului de Administrator Public!" declara în urmă cu aproximativ două săptămâni primarul Dorin Lojigan.

Petre Pop, administratorul public şi lider al PSD-iştilor din Câmpia Turzii, a reuşit însă să-i pună beţe în roate primarului, şi, profitând de faptul că este proaspăt tată, a început demersurile pentru a intra în concediu parental, lucru care blochează funcţia minim 2 ani. Petre Pop va intra în scurt timp în concediu parental...şi nu oricum...ci cu indemnizaţie de 85% din ultimul salariu, încasând lunar peste 4000 de lei. La această sumă se mai adaugă încă aproximativ 3000 de lei din funcţiile politice ocupate: consilier judeţean, preşedinte CA la Compania de Apă Arieş şi membru CA la RADJ Cluj.

Dorin Lojigan a precizat pentru presa locală că nu va angaja o altă persoană pentru funcția de administrator public și că, oricum, va propune desființarea postului după ce vor expira cei doi ani de concediu de paternitate, la care are dreptul Petre Pop. De pe urma funcției pe care Dorin Lojigan o consideră ”inutilă”, Petre Pop a câștigat peste 200.000 de lei.

La scurt timp, Petre Pop i-a răspuns primarului: "Deși campania electorală s-a terminat, am observat că domnii liberali și UDMR-iști, de la putere în loc să se apuce de treabă, să muncească, să își pună în operă proiectul politic…(mă îndoiesc că au unul)…în loc să facă locuri de muncă, așa cum au promis…în loc să fie pentru ei prioritatea nr.1 cetățenii și administrația locală, mă atacă continu. Primesc mesaje de amenințare, îmi transmit că prioritatea lor este să mă dea afară din administratia locală, invocă tot felul de motive și pretexte… așa cum făceau și până acum. Ba mai mult am aflat că mai nou exista administrația Lojigan, nu administrația Câmpia Turzii.

Am mai observat un lucru și anume acela că dacă ești cu bun simț, nu reactionezi la atacurile personale și nu răspunzi cu același limbaj, te desconsideră, te consideră slab.

Un mic argument al tendențiozității si răutății personale se poate vedea și din pozele folosite de aceștia. Sunt poze cu mine din perioada cand aveam o problemă de sănătate, de obezitate, când aveam cu 90 de kg mai mult. Sunt imagini puse în mod intenționat folosind o problemă de sănătate, o problemă fizică, cu un scop clar de a mă ironiza. Tot din experiență stim că pentru obezitate există regim, pentru prostie din păcate nu.
Tot ceea ce declară este o chestiune doar de natură politică, nu de competență profesională. De ce? Pentru că le este frică de revanșa din 2020.
In urmatoarea perioadă de timp am să fac public raportul meu de activitate, rezultatele obținute, fondurile atrase și proiectele realizate. Si bineînțeles am să-mi schimb atitudinea față de acesti ,,domni’'.

"

Read more...

Meteo 6-12 iulie 2016: Află cum va fi vremea în continuarea lui cuptor în Câmpia Turzii

prognoza meteo campia turzii soare nor fulger

Ultima săptămână a fost caracterizată de un timp mai cald fata de normal din punct de vedere termic si destul de frumos sub aspectul vremii pana duminica seara, atunci cand si temperaturile au scazut destul de brusc, iar conditiile de ploaie s-au inmultit. Pana sambata am avut parte de maxime ce au fost cuprinse intre 31-34 grade, ceea ce se caracterizeaza printr-o vreme mai calda cu pana 2-3 grade, fata de normele climatologice. Racirea survenita duminica seara a fost destul de mare, astfel incat luni temperaturile nu au mai depasit 24 grade.

Instabilitatea atmosferică s-a manifestat cu precadere incepand de duminica seara, inregistrandu-se un total de precipitatii de 15 l/mp pentru ultimele 7 zile. Coordonatele pentru urmatoarea perioada nu se se modifica, urmand ca ploile cu caracter torential sa aiba sanse mari de aparitii mai ales sambata, urmand ca vremea sa redevina frumoasa si stabila de duminica, iar temperaturile vor marca o crestere mai accelearata incepand de luni. Temperaturile vor fi apropiate de normalul perioadei, maximele incadrandu-se intre 24-33 grade. Deocamdata putem spune ca 2016 a fost un an in care temperatura medie a fost cu 2.2 grade mai mare fata de normalul perioadei, iar precipitatiile au fost excedenatre cu 15%, ceea ce se traduce printr-un an mai cald si ploios.

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 4 iulie când maxima a urcat la 24 grade, minima atingând 15 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 2 iulie când maxima a ajuns la 34 grade, minima coborând la 21 grade Celsius. Diferenta dintre maximele celor 2 zile a fost de 10 grade, iar între minima cea mai scăzută si maxima cea mai ridicată de 19 grade Celsius, ceea ce inseamna o diferenta medie si destul de usor de suportat pentru organism pentru un interval atat de scurt, intre cele doua extreme. Comparativ cu acum o săptămână vremea s-a prezentat aproximativ identic, pana si diferentele de temperatura au fost relativ identice, iar precipitatiile cazute au fost mai slabe cantitativ.

În intervalul 6 - 12 iulie vremea va fi apropiata de normal, cu sanse ca precipitatiile sa apara cu precadere in weekend, mai exact sambata. Sub aspect termic vor fi modificări destul de mici de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 24 si 33 grade Celsius, ceea ce reprezintă o vreme apropiata de normalul lunii in care ne aflam.

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni si va fi 8, măsurat în conditiile unui cer senin.

Miercuri, 6 iulie, va fi o zi caracterizată de un cer in general variabil, în care soarele va straluci fara sa fie deranjat de nori 9 ore, maxima oprindu-se la 26 grade Celsius, in crestere fata de ziua precedenta. Vânt slab de 11 km/h din direcţia S-V. Sanse de precipitatii 40%, indeosebi dupa-masa cand fenomene meteo periculoase de scurta durata sunt posibile: grindina, vant puternic si descarcari electrice. Noaptea, termometrul va coborî până la 14 grade pe fondul unui cer innorat.

Joi, aspectul general al vremii nu se va schimba foarte mult. Soarele va reusi sa straluceasca mai mult de 11 ore pe cer. Sanse de precipitatii 10%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 12 km/h din directia V. Temperatura maximă va scadea fata de ziua precedentă si va atinge 24 grade Celsius. Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 11 grade pe fondul unui cer variabil. Sunt posibile din nou fenomene meteo periculoase de scurta durata: grindina, vant puternic si descarcari electrice, dar totusi sansele acestora sunt reduse.

Vineri, 8 iulie, aspectul vremii va fi următorul: cer senin, cu probabilitate de 10% pentru precipitatii. Maxima zilei va fi in crestere fata de joi, ajungând la 26 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 15 km/h din directia S-V. Minima va coborî până la 15 grade.

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme ce va deveni instabila: cer in general varaibil la inceput si o maxima in crestere de 25 grade Celsius, vânt slab de 17 km/h din directia S-V. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 15 grade pe fondul unui cer variabil. Probabilitatea ca indeosebi dupa-masa fenomene meteo periculoase de scurta durata sa fie prezente: grindina, vant puternic si descarcari electrice este de 70%.

Duminica 10 iulie va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 10 ore, iar cerul va fi in general variabil, sanse de precipitatii 20%. Vântul va sufla slab cu viteză de 12 km/h directia V, temperatura maximă va fi in crestere fata de ziua precedentă oprindu-se la 26 grade. Noaptea minima va coborî până la 12 grade Celsius pe fondul unui cer variabil. Ploile pot fi insotite de fenomene meteo periculoase de scurta durata: grindina, vant puternic si descarcari electrice.

Prima zi a săptămânii va fi o zi cu cerul variabil în care regimul termic va fi in crestere, datorita unei mase de aer mai calda venită din S-V continentului si intrate duminica seara in peisaj. Sanse de 20% pentru ploaie, maximă de 30 grade si vânt slab de 15 km/h din directia S-V. Soarele se va putea vedea pe cer 12 ore. Noaptea va aduce o minimă de 18 grade si un cer variabil.

Marti aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind mai mult variabil, 33 grade Celsius maximă, vânt slab de 13 km/h de directie S-V, iar sansele pentru precipitatii sunt de circa 30%. Spre dupa-masa fenomene meteo periculoase de scurta durata sunt posibile: grindina, vant puternic si descarcari electrice Soarele va străluci 11 ore fără să fie acoperit de nori. Temperatura nocturnă va coborî până la 18 grade pe fondul unui cer innorat, cu sanse mici de precipitatii.

Câteva sfaturi si predictii

- vremea va fi in general frumoasa, dar fenomene meteo periculoase pot fi prezente, asadar atentie la informarile nowcast despre eventualele descarcari electrice, grindina si vand in rafale.

- urmeaza un weekend cu vreme desteul de buna pana sambata dupa-masa astfel incat cei dornici de iesiri in natura pot sa-si faca planuri pentru acest sfarsit de saptamana, dar totusi ar trebui sa includa si o umbrela.

Read more...

Informare finală: Proiectul european „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în regiunea Turda-Câmpia Turzii” - o investiție majoră pentru dezvoltare durabilă

comunicat caa 30 iunie 2016

Compania de Apă Arieş a derulat, în perioada 2008 – 2013 (durata de realizare a investiției), proiectul „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată din regiunea Turda - Câmpia Turzii“, un proiect regional de reabilitare şi extindere a sistemelor de alimentare cu apă și tratare a apei uzate, co-finanțat prin Fondul de Coeziune al Uniunii Europene în cadrul Programului Operațional Sectorial MEDIU.

Valoarea totală a investiţiei a fost de 213.920.013,97 Lei, finanțarea fiind asigurată astfel: Uniunea Europeana prin fondul de coeziune 79,7%, Guvernul României 12,3%, Compania de Apă Arieș 6%, autoritățile locale 2%.

Obiectivul principal al proiectului a fost îmbunătățirea sistemului de alimentare cu apă, inclusiv a stației de tratare a apei potabile, sistemului de apă uzată, inclusiv a stației de epurare a apelor uzate, precum și îmbunătățirea calității serviciilor oferite de către Compania de Apă Arieş, tinând cont de cerinţele naţionale şi europene pentru sectorul de apă şi apă uzată.

Prin implementarea acestui proiect, Compania de Apă Arieș a crescut cu 45% gradul de conectare la rețeaua de canalizare și cu 17% gradul de conectare la rețeaua de alimentare cu apă potabilă.


Contractele de servicii din cadrul proiectului:

Debitmetrie zonală - Achiziție apometre - Pachetul P04 (CF01). Contractul de furnizare a asigurat implementarea unui sistem de monitorizare a debitelor şi presiunilor în reţelele de apă din municipiile Turda şi Câmpia Turzii. Acest contract a fost implementat împreună cu S.C. ELECTROMATIC SYSTEMS S.R.L. Contractul a avut o valoare totală de 1.671.953,92 Lei.

Achiziţia de vehicule operaţionale - Pachetul P05 (CF02). Contractul de furnizare a asigurat dotarea Companiei de Apă Arieş cu vehicule pentru verificarea şi întreţinerea reţelelor de apă şi canalizare în zona de operare.

Lot 1 - Achiziția unei autoutilitare cu echipament pentru detectarea scurgerilor din rețelele de apă și a unei autoutilitare echipată cu sistem CCTV pentru vizualizarea rețelei de canalizare. Acest contract a avut o valoare totală de 689.000 Lei și a fost implementat împreună cu S.C. LEADER ECO S.R.L.

Lot 2 - Achiziția unui autocurățitor combinat pentru canalizare cu capacitatea de 5.000 litri, achiziția unui autocurățitor combinat pentru canalizare cu capacitatea de 12.000 litri. Contractul, a fost implementat împreună cu S.C. STAR WEST MARKET IMPEX S.R.L. Valoarea contractului a fost de 2.324.615,16 Lei.

Lot 3 - Achiziția unei autospecializate pentru transportul deșeurilor cu o capacitate de 26 tone și achiziția de containere pentru stocarea nămolului deshidratat rezultat din procesul de epurare. Acest contract a fost implementat împreună cu S.C. HIAROM INVEST S.R.L.; suma contractului a fost de 410.763,5 Lei.

Achiziţia unui sistem SCADA - Pachetul P06 (CF03). Contractul de furnizare a prevăzut implementarea unui sistem SCADA, sistem automat de monitorizare, achiziţie şi transmitere a datelor din întreg sistemul de alimentare cu apă şi epurare a apelor uzate din arealul de operare al Companiei de Apă Arieş. Acest contract a fost implementat împreună cu S.C. ELECTROMATIC SYSTEMS S.R.L. Contractul a avut o valoare totală de 4.667.788,04 Lei.

Asistenţă Tehnică pentru Supervizarea Lucrărilor - Pachetul nr. 03 (CS01)
În cadrul acestui contract, Compania ATI C&S DI Giuseppe lngegneri Associati, a asigurat servicii specifice de supervizare a lucrărilor din cadrul proiectului în perioada de preconstrucție, construcție și perioada de notificare a eventualelor defecte. Contractul a început la data de 25.05.2009, iar valoarea a fost de 8.281.810,84 Lei.

Asistenţă Tehnică pentru Managementul Proiectului - Pachetul nr. 02 (CS02)
Contractul de asistență tehnică pentru managementul Proiectului a început la data de 16.11.2009. Contractul a avut o valoare de 12.108.473,82 Lei și a fost implementat împreună cu societatea LOUIS BERGER. Obiectul contractului a inclus asigurarea implementării tuturor componentelor din cadru Proiectului.

Asistenţă Tehnică pentru Verificarea Documentaţiilor Tehnice aferente lucrărilor proiectului - Pachetul P17 (CS03) Contractul, cu o valoare de 354.107,52 Lei, a demarat în 02.04.2010. A fost implementat împreună cu S.C. ANIMO S.R.L..

Asistenţă Tehnică de specialitate din partea proiectantului pe parcursul derulării lucrărilor aferente proiectului - Pachetul P18 (CS04)
Asocierea S.C. SAFIT INST S.R.L. Cluj Napoca/ S.C. PROGIR PROIECTARE CONSTRUCŢII S.R.L. Cluj Napoca, a început la data de 31.03.2011 cel de-al patrulea contract de servicii din cadrul proiectului. Valoarea contractului a fost de 4.635.448,16 Lei.

Auditul proiectului "Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în regiunea Turda - Câmpia Turzii" - Pachetul P19 (CS05) Valoarea acestui contract a fost de 164.790 Lei, contractant: S.C. BakerTilly Klitou and Partners S.R.L., data începerii contractului fiind 16.06.2011.

Reabilitarea surselor de apă ale municipiului Turda - Pachetul P07 (CL01). Contractul a avut o valoare totală de 10.196. 639 Lei. Acest contract a fost implementat de asocierea S.C. IMSAT S.A.(Lider); S.C. PSV CLIMA M.P. S.A. (Asociat); S.C. HIDROEDIL S.A. (Asociat). Lucrările au fost finalizate în data de 20.02.2012. În cadrul acestui contract s-au reabilitat 51 de puțuri de captare a apei din fronturile de captare Cornești și Mihai Viteazu. Acestea servesc pentru alimentarea cu apă a Municipiului Turda.

Reabilitarea reţelelor de distribuţie apă în Municipiul Turda - Pachetul P08 (CL06). Contractul a avut o valoare totală de 20.250.529,71 Lei. Acest contract a fost atribuit asocierii S.C. GRUP 4 INSTALAŢII S.A. (Lider); S.C. ACI CLUJ S.A. (Asociat). În cadrul acestui contract s-a realizat reabilitarea a 57,895 km rețea de distribuție a apei potabile, s-au realizat două stații de pompare a apei potabile și s-a realizat o stație hidrofor.

Extinderea reţelelor de distribuţie a apei şi de canalizare în Municipiul Turda - Pachetul P10 (CL07). Contractul a avut o valoare totală de 5.485.696,03 Lei. Acest contract a fost atribuit asocierii S.C. GRUP 4 INSTALAŢII S.A. (Lider); S.C. ACI CLUJ S.A. (Asociat). În cadrul acestui contract s-a realizat extinderea rețelei de distribuție a apei potabile cu 7,450 km, extinderea rețelei de canalizare cu 7,578 km și s-a realizat o stație hidrofor.

Reabilitarea reţelei de canalizare în Municipiul Turda - Pachetul P09 (CL09). Contractul a avut o valoare totală de 13.196.549,38 Lei. Acesta a fost implementat de membrii asocierii S.C. GRUP 4 INSTALAŢII S.A. (Lider); S.C. ACI CLUJ S.A. (Asociat). În cadrul acestui contract s-a realizat reabilitarea a 14,353 km rețea de canalizare, s-au realizat două cămine deversoare și patru stații de pompare.

Extinderea reţelei de canalizare din Municipiul Turda - Pachetul P11 (CL10). Contractul a avut o valoare totală de 16.769.037,04 Lei. Acesta a fost atribuit asocierii S.C. ACI CLUJ S.A. (Lider); S.C. GRUP 4 INSTALAŢII S.A. (Asociat). În cadrul acestui contract s-a realizat extinderea rețelei de canalizare cu 20,06 km și s-au realizat trei stații de pompare.

Reabilitarea staţiei de tratare Câmpia Turzii - Pachetul P13 (CL03). Contractul a avut o valoare totală de 8.307.543,50 Lei. Acest contract a fost atribuit asocierii S.C. ACSA S.A.(Lider); S.C. PROTECNO S.R.L.(Asociat). În cadrul acestui contract s-a realizat reabilitarea stației tratare a apei potabile, cu un debit de 900 metri cub pe oră.

Extinderea reţelelor de apă potabilă şi de apă uzată în Municipiul Câmpia Turzii - Pachetul P15 (CL05). Contractul a avut o valoare totală de 2.772.969,62 Lei. Acest contract a fost atribuit asocierii S.C. REIF INFRA S.R.L. (Lider); REIF BAUUNTERNEHMUNG GmbH &CO.KG (Asociat); S.C. ACSA S.A. (Asociat). În cadrul acestui contract s-a realizat extinderea rețelelor de distribuție a apei potabile cu 2,118 km și extinderea rețelei de canalizare cu 5,114 km.

Reabilitarea şi modernizarea staţiei de epurare Turda - Câmpia Turzii - Pachetul P12 (CL02). Contractul a avut o valoare totală de 71.091.432,35 Lei. Acest contract a fost atribuit asocierii COSTRUZIONI DONDI S.p.A (Lider); S.C. ACSA S.A.(Asociat). În cadrul acestui contract s-a realizat reconstrucția completă a stației de epurare, pe amplasamentul existent, cu demolarea aproape în totalitate a structurilor inițiale.Debitul de calcul al noii stații este de 1.200 l/s și încărcarea este de 110.000 locuitori echivalenți. Stația include inclusiv tratare terțiară.

Reabilitare reţele de apă şi canalizare menajeră în Municipiul Câmpia Turzii - Pachetul P14 (CL04). Contractul a avut o valoare totală de 12.840.380,89 Lei. Acest contract a fost atribuit asocierii S.C. ELECTROGRUP S.A.(Lider); S.C. REIF INFRA S.R.L. (Asociat). În cadrul acestui contract s-a realizat reabilitarea rețelei de distribuție a apei potabile pe o distanță de 19,261 km, reabilitarea rețelei de canalizare pe o distanță de 12,883 km, s-au realizat două cămine deversoare și o stație de pompare.

Extindere reţele de canalizare menajeră în localităţile Viişoara, M. Viteazu, Luna şi Sănduleşti - Pachetul P16 (CL08). Contractul a avut o valoare totală de 10.999.941,31 Lei. Acest contract a fost atribuit companiei S.C. SOCOT S.A. În cadrul acestui contract s-a realizat extinderea rețelei de canalizare din localitățile Viișoara, Mihai Viteazu, Luna și Săndulești cu 27,30 km.

În urma implementării acestui proiect, în municipiile Turda, Câmpia Turzii și comunele arondate, s-a realizat extinderea rețelelor de distribuție a apei potabile cu 9,568 km și a rețelelor de apă uzată cu 60,121 km, reabilitarea a 77,157 km de rețele de distribuție a apei potabile și 27,236 km rețele de apă uzată, reabilitarea stației de tratare Câmpia Turzii, reabilitarea stației de epurare Câmpia Turzii, reabilitarea surselor de apă subterane pentru Turda și de suprafață pentru Câmpia Turzii, reabilitarea stațiilor de pompare pentru rețelele de apă și apă uzată, reabilitarea rezervoarelor și a stațiilor de clorinare, implementarea unui sistem SCADA, sistem informatic GIS, sistem de modelare hidraulică pentru rețelele de apă și apă uzată, debitmetrie zonală, achiziția vehiculelor operaționale.

Read more...

Meteo 29 iunie - 5 iulie 2016: Afla cum va debuta luna lui cuptor in Campia Turzii

prognoza meteo campia turzii soare nor fulger

Ultima săptămână a fost caracterizată de un timp mult mai cald fata de normal din punct de vedere termic si destul de frumos sub aspectul vremii pana luni seara, atunci cand si temperaturile au scazut destul de brusc, iar conditiile de ploaie s-au inmultit. Pana luni am avut parte de maxime ce au fost cuprinse intre 32-35 grade, ceea ce se caracterizeaza printr-o vreme mai calda cu pana 4-5 grade, fata de normele climatologice. Racirea survenita luni seara a fost destul de mare, astfel incat marti temeraturile nu au mai depasit 23 grade.

Instabilitatea atmosferică s-a manifestat cu precadere incepand de luni seara, inregistrandu-se un total de precipitatii de 18 l/mp pentru ultimele 7 zile. Coordonatele pentru urmatoarea perioada nu se se modifca, urmand ca ploile cu caracter torential sa aiba sanse mari de aparitii mai ales in weekend, urmand ca vremea sa redevina frumoasa si stabila abia de luni. Temperaturile vor fi apropiate de normalul perioadei, maximele incadrandu-se intre 26-31 grade. Luna iunie a acestui an a fost mai calda cu 0,6 grade fata de normele climatologice, iar sub aspect pluviometric precipitatiile au depasit cu 20% normalul perioadei. Luna iulie a acestui an se anunta o luna destul de saraca in precipitatii cu precadere dupa 12-14 iulie, urmand ca ploile sa devina foarte rare. Temperaturile se vor situa peste normal aproape zilnic, fiind foarte posibil sa inregistram 2 episoade de canicula destul de persistenta, cu perioade de peste 4-5 zile consecutive in care maximele vor sari de 36-37 grade.

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 28 iunie când maxima a urcat la 23 grade, minima atingând 17 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 22 iunie când maxima a ajuns la 35 grade, minima coborând la 21 grade Celsius. Diferenta dintre maximele celor 2 zile a fost de 12 grade, iar între minima cea mai scăzută si maxima cea mai ridicată de 18 grade Celsius, ceea ce inseamna o diferenta medie si destul de usor de suportat pentru organism pentru un interval atat de scurt, intre cele doua extreme. Comparativ cu acum o săptămână vremea s-a prezentat destul de diferit, incalzirea vremii fiind insa evidenta, iar diferentele de temperatura fiind mai mari totusi. Precipitatiile cazute au fost mai slabe cantitativ.

În intervalul 29 iunie - 5 iulie vremea va fi apropiata de normal, cu sanse ca precipitatiile sa apara cu precadere in weekend. Sub aspect termic vor fi modificări destul de mici de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 26 si 31 grade Celsius, ceea ce reprezintă o vreme apropiata de normalul lunii in care ne aflam.

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni si va fi 8, măsurat în conditiile unui cer senin.

Miercuri, 29 iunie, va fi o zi caracterizată de un cer in general variabil, în care soarele va straluci fara sa fie deranjat de nori 8 ore, maxima oprindu-se la 26 grade Celsius, in crestere fata de ziua precedenta. Vânt slab de 12 km/h din direcţia S-V. Sanse de precipitatii 30%, indeosebi dupa-masa cand fenomene meteo periculoase de scurta durata sunt posibile: grindina, vant puternic si descarcari electrice. Noaptea, termometrul va coborî până la 16 grade pe fondul unui cer innorat.

Joi, aspectul general al vremii nu se va schimba foarte mult. Soarele va reusi sa straluceasca mai mult de 13 ore pe cer. Sanse de precipitatii 20%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 14 km/h din directia V. Temperatura maximă va creste fata de ziua precedentă si va atinge 31 grade Celsius.Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 17 grade pe fondul unui cer in degajare.Sunt posibile din nou fenomene meteo periculoase de scurta durata: grindina, vant puternic si descarcari electrice.

Vineri, 1 iulie, aspectul vremii va fi următorul: cer varaiabil, cu probabilitate de 60% pentru precipitatii. Maxima zilei va fi constantafată de joi, ajungând la 31 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 15 km/h din directia S-V. Minima va coborî până la 18 grade.Ploi insemnate cantiativ sunt posibile indeosebi dupa-masa cand fenomene meteo periculoase de scurta durata pot fi asociate: grindina, vant puternic si descarcari electrice.

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme ce va fi instabila: cer in general varaibil la inceput si o maxima in crestere de 31 grade Celsius, vânt slab de 15 km/h din directia S-V. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 18 grade pe fondul unui cer variabil.Probabilitatea ca indeosebi dupa-masa fenomene meteo periculoase de scurta durata sa fie prezente: grindina, vant puternic si descarcari electrice este de 80%.

Duminica 3 iulie va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 10 ore, iar cerul va fi in general variabil, sanse de precipitatii 60%.Vântul va sufla slab cu viteză de 14 km/h directia V, temperatura maximă va fi in scadere fata de ziua precedentă oprindu-se la 29 grade. Noaptea minima va coborî până la 16 grade Celsius pe fondul unui cer variabil.Ploile pot fi insotite de fenomene meteo periculoase de scurta durata: grindina, vant puternic si descarcari electrice

Prima zi a săptămânii va fi o zi cu cerul variabil în care regimul termic va fi in crestere, datorita aceleiasi mase de aer mai calda venită din S-V continentului si intrate miercuri seara in peisaj. Sanse de 30% pentru ploaie, maximă de 30 grade si vânt slab de 12 km/h din directia S-V. Soarele se va putea vedea pe cer 10 ore. Noaptea va aduce o minimă de 18 grade si un cer variabil..Ploile pot avea caracter torential si sa fie insotite de fenomene meteo periculoase de scurta durata: grindina, vant puternic si descarcari electrice.

Marti aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind mai mult variabil, 31 grade Celsius maximă, vânt slab de 15 km/h de directie S-V, iar sansele pentru precipitatii sunt de circa 20%.Spre dupa-masa fenomene meteo periculoase de scurta durata sunt posibile: grindina, vant puternic si descarcari electrice Soarele va străluci 13 ore fără să fie acoperit de nori. Temperatura nocturnă va coborî până la 18 grade pe fondul unui cer innorat, cu sanse mici de precipitatii.

Câteva sfaturi si predictii

- vremea va fi in general frumoasa ,dar fenomene meteo periculoase pot fi prezente, asadar atentie la informarile nowcast despre eventualele descarcari electrice, grindina si vand in rafale.

- urmeaza un weekend cu vreme desteul de rea astfel incat cei dornici de iesiri in natura pot sa-si faca alte planuri, daca nu doresc sa riste sa fie udati de o ploaie de vara.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time