Meteo 8-14 martie 2017: Află cum va fi vremea în următoarea perioadă

Meteo 8-14 martie 2017: Află cum va fi vremea în următoarea perioadă

Ultima săptămână a fost caracterizată de un timp foarte cald, si destul de frumos sub aspectul vremii mai ales in a prima jumatate a perioadei, dar si la finalul intervalului. Temperaturile au fost destul de constante, doar unele dimineti fiind la lmita de sus a inghetului Am avut parte de maxime ce au fost cuprinse intre 13 si 19 grade, ceea ce se caracterizeaza printr-o vreme mai calda cu pana 10-12 grade fata de normele climatologice. Aerul cald mediteranean, intrat inca din ultimele zile ale lui februarie a fost insotit de vreme frumoasa fara fenomene meteo prea bogate. In ultimul interval nu am fost sub incidenta nici unui cod de fenomene periculoase lucru neintalnit de foarte mult timp. Totusi acest inceput de martie este foarte atipic, fiind cel mai cald de cand se fac masuratori in zona regiunii noastre.

Instabilitatea atmosferică s-a manifestat cu precadere la mijlocul intervalului, astfel incat s-au inregistrat un total de precipitatii de 15 l/mp pentru ultimele 7 zile. Coordonatele pentru urmatoarea perioada se modifca putin, urmand ca precipitatiile sa aiba sanse destul de scazute de aparitii vremea urmand sa fie frumoasa si destul de stabila cu exceptia zilelor de joi si marti. Temperaturile vor marca o scadere incepand de miercuri, maximele incadrandu-se intre 6 si 15 grade. Masa de aer cald care a generat temperaturile ridicate din ultimele 10 zile se pare ca va fi inlocuit pana la finalul intervalului cu o alta masa de aer mai rece de origine atlantica.

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 2 martie când maxima a urcat la 13 grade, minima atingând 0 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 5 martie când maxima a ajuns la 19 grade, minima coborând la 8 grade Celsius. Diferenta dintre maximele celor 2 zile a fost de 6 grade, iar între minima cea mai scăzută si maxima cea mai ridicată de 19 grade Celsius, ceea ce inseamna o diferenta medie, dar destul de usor de suportat pentru organism pentru un interval atat de scurt. Comparativ cu acum o săptămână vremea s-a prezentat destul de similar din punct de vedere al aspectului, diferentele de temperatura au fost totusi mai mici si precipitatiile cazute au fost mai slabe.

Februarie 2017 a fost o luna in ansamblu mai calda cu 2. 8 grade fata de normalul perioadei. Totusi la inceput temperaturile au fost extrem de scazute cu minime ce au ajuns pana la -21 grade. Finalul lunii ne-a surprins printr-o vreme extrem de calda cu temperaturi de 15-16 grade. Sub aspectul pluviometric a doua luna din an a fost cu 30% mai bogata in precipitatii. 90% din acestea au fost sub forma lichida, asadar stratul de zapada a fost efemer.

În intervalul 8-14 martie vremea va fi foarte calda la inceput, urmand ca apoi sa intre intr-un proces de racire ce va face ca temperaturile sa ajunga normale pentru perioada in care ne aflam. Sansele ca precipitatiile sa apara sunt mici, cu exceptia zilelor de joi si marti. Sub aspect termic vor fi modificări destul de mari de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 6 si 15 grade Celsius, ceea ce reprezintă o vreme in medie mai calda fata de norme.

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni si va fi 3, măsurat în conditiile unui cer senin. Indicele de racire(IR) va fi destul de apropiat de temperatura reala datorita lipsei precipitatiilor si mai ales a vantului.

Miercuri, 8 martie, va fi o zi caracterizată de un cer in general variabil, în care soarele va straluci fara sa fie deranjat de nori 4 ore, maxima oprindu-se la 15 grade Celsius, in crestere fata de ziua precedenta. Vânt slab de 12 km/h din direcţia V. Sanse de precipitatii 20%, . Noaptea, termometrul va coborî până la 3 grade pe fondul unui cer variabil. Sunt sanse medii ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii. IR diurn va fi de 15, iar cel nocturn de 1.

Joi, aspectul general al vremii nu se va schimba foarte mult. Soarele nu va reusi sa straluceasca mai mult de 5 ore pe cer. Sanse de precipitatii 30%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 15 km/h din directia S-V. Temperatura maximă va fi in scadere fata de ziua precedentă si va atinge 14 grade Celsius. Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 4 grade pe fondul unui cer variabi. Sunt sanse mari ca o ploaie in averse sa inceapa o data cu lasarea serii si sa dureze 2-3 ore, precipitatiile insumand 10-12l/mp. IR diurn 14, iar cel nocturn 3.

Vineri, 10 martie, aspectul vremii va fi următorul: cer variabil, soare prezent pe cer fara nori 5 ore, cu probabilitate de 10% pentru precipitatii. Maxima zilei va fi in scadere fata de joi, ajungând la 11 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 14 km/h din directia N-V. Minima va coborî până la 2 grade. Sunt sanse mari ca o ploaia scurta sa inceapa o data cu lasarea serii. IR diurn 10, iar cel nocturn 1.

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme mohorata, cu sanse de 30% de precipitatii, si o maxima in scadere la 9 grade Celsius, vânt slab de 13 km/h din directia N-V. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 1 grad pe fondul formarii cetii. IR diurn 8 si IR nocturn 0. Sunt sanse mari ca o ploaie scurta sa inceapa o data cu lasarea serii.

Duminica 12 martie va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 3 ore, iar cerul va fi in general variabil, sanse de precipitatii 40%. Vântul va sufla slab cu viteză de 10 km/h directia N-V, temperatura maximă va fi constnata fata de ziua precedentă oprindu-se la 9 grade. Noaptea minima va coborî până la 1 grad Celsius. IR diurn 8 si cel nocturn 0.

Prima zi a saptamanii va fi o zi cu cerul mohorat in care soarele va straluci 2 ore. Regimul termic va fi constant, datorita unei mase de aer mai rece venite din zona de vest a continentului. Maximă de 9 grade si vânt slab de 13 km/h din directia V. . Sanse de precipitatii 40%. Noaptea va aduce o minimă de 1 grad. Sunt sanse mari ca ploaia sa inceapa o data cu lasarea serii si sa continue pana la primele ore ale diminetii. IR diurn va fi 8, iar cel nocturn 0.

Marti aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind mai mult noros, 6 grade Celsius maximă, vânt slab de 12 km/h de directie N-V, iar sansele pentru precipitatii sunt de circa 70% Temperatura nocturnă va coborî până la 2 grade pe fondul unui cer innorat, cu sanse mari de precipitatii. IR diurn 4, iar cel nocturn 0. Precipitatiile cazute in decursul zilei pot insuma 15-20 l/mp

Câteva sfaturi si predictii

- vremea va fi mai calda si destul de stabila, dar mohorata pe tot parcursul intervalului de prognoza. Totusi o racire graduala se va produce, astfel incat la final vom avea parte de temperaturi normale

- la munte nu mai prea exista zapada suficienta pentru practicarea sporturilor de iarna in conditii bune in toate statiunile din zona, dar in perioada urmatoare stratul de zapada ar urma sa creasac cu 20-30 cm la peste 1400 m altitudine

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

badge-new

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Curabitur blandit tempus porttitor. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Aenean eu leo quam.

badge-hot

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Curabitur blandit tempus porttitor. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Aenean eu leo quam.

badge-top

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Curabitur blandit tempus porttitor. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Aenean eu leo quam.

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time