Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 535

Meteo 29 iunie - 5 iulie 2016: Afla cum va debuta luna lui cuptor in Campia Turzii

prognoza meteo campia turzii soare nor fulger

Ultima săptămână a fost caracterizată de un timp mult mai cald fata de normal din punct de vedere termic si destul de frumos sub aspectul vremii pana luni seara, atunci cand si temperaturile au scazut destul de brusc, iar conditiile de ploaie s-au inmultit. Pana luni am avut parte de maxime ce au fost cuprinse intre 32-35 grade, ceea ce se caracterizeaza printr-o vreme mai calda cu pana 4-5 grade, fata de normele climatologice. Racirea survenita luni seara a fost destul de mare, astfel incat marti temeraturile nu au mai depasit 23 grade.

Instabilitatea atmosferică s-a manifestat cu precadere incepand de luni seara, inregistrandu-se un total de precipitatii de 18 l/mp pentru ultimele 7 zile. Coordonatele pentru urmatoarea perioada nu se se modifca, urmand ca ploile cu caracter torential sa aiba sanse mari de aparitii mai ales in weekend, urmand ca vremea sa redevina frumoasa si stabila abia de luni. Temperaturile vor fi apropiate de normalul perioadei, maximele incadrandu-se intre 26-31 grade. Luna iunie a acestui an a fost mai calda cu 0,6 grade fata de normele climatologice, iar sub aspect pluviometric precipitatiile au depasit cu 20% normalul perioadei. Luna iulie a acestui an se anunta o luna destul de saraca in precipitatii cu precadere dupa 12-14 iulie, urmand ca ploile sa devina foarte rare. Temperaturile se vor situa peste normal aproape zilnic, fiind foarte posibil sa inregistram 2 episoade de canicula destul de persistenta, cu perioade de peste 4-5 zile consecutive in care maximele vor sari de 36-37 grade.

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 28 iunie când maxima a urcat la 23 grade, minima atingând 17 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 22 iunie când maxima a ajuns la 35 grade, minima coborând la 21 grade Celsius. Diferenta dintre maximele celor 2 zile a fost de 12 grade, iar între minima cea mai scăzută si maxima cea mai ridicată de 18 grade Celsius, ceea ce inseamna o diferenta medie si destul de usor de suportat pentru organism pentru un interval atat de scurt, intre cele doua extreme. Comparativ cu acum o săptămână vremea s-a prezentat destul de diferit, incalzirea vremii fiind insa evidenta, iar diferentele de temperatura fiind mai mari totusi. Precipitatiile cazute au fost mai slabe cantitativ.

În intervalul 29 iunie - 5 iulie vremea va fi apropiata de normal, cu sanse ca precipitatiile sa apara cu precadere in weekend. Sub aspect termic vor fi modificări destul de mici de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 26 si 31 grade Celsius, ceea ce reprezintă o vreme apropiata de normalul lunii in care ne aflam.

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni si va fi 8, măsurat în conditiile unui cer senin.

Miercuri, 29 iunie, va fi o zi caracterizată de un cer in general variabil, în care soarele va straluci fara sa fie deranjat de nori 8 ore, maxima oprindu-se la 26 grade Celsius, in crestere fata de ziua precedenta. Vânt slab de 12 km/h din direcţia S-V. Sanse de precipitatii 30%, indeosebi dupa-masa cand fenomene meteo periculoase de scurta durata sunt posibile: grindina, vant puternic si descarcari electrice. Noaptea, termometrul va coborî până la 16 grade pe fondul unui cer innorat.

Joi, aspectul general al vremii nu se va schimba foarte mult. Soarele va reusi sa straluceasca mai mult de 13 ore pe cer. Sanse de precipitatii 20%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 14 km/h din directia V. Temperatura maximă va creste fata de ziua precedentă si va atinge 31 grade Celsius.Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 17 grade pe fondul unui cer in degajare.Sunt posibile din nou fenomene meteo periculoase de scurta durata: grindina, vant puternic si descarcari electrice.

Vineri, 1 iulie, aspectul vremii va fi următorul: cer varaiabil, cu probabilitate de 60% pentru precipitatii. Maxima zilei va fi constantafată de joi, ajungând la 31 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 15 km/h din directia S-V. Minima va coborî până la 18 grade.Ploi insemnate cantiativ sunt posibile indeosebi dupa-masa cand fenomene meteo periculoase de scurta durata pot fi asociate: grindina, vant puternic si descarcari electrice.

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme ce va fi instabila: cer in general varaibil la inceput si o maxima in crestere de 31 grade Celsius, vânt slab de 15 km/h din directia S-V. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 18 grade pe fondul unui cer variabil.Probabilitatea ca indeosebi dupa-masa fenomene meteo periculoase de scurta durata sa fie prezente: grindina, vant puternic si descarcari electrice este de 80%.

Duminica 3 iulie va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 10 ore, iar cerul va fi in general variabil, sanse de precipitatii 60%.Vântul va sufla slab cu viteză de 14 km/h directia V, temperatura maximă va fi in scadere fata de ziua precedentă oprindu-se la 29 grade. Noaptea minima va coborî până la 16 grade Celsius pe fondul unui cer variabil.Ploile pot fi insotite de fenomene meteo periculoase de scurta durata: grindina, vant puternic si descarcari electrice

Prima zi a săptămânii va fi o zi cu cerul variabil în care regimul termic va fi in crestere, datorita aceleiasi mase de aer mai calda venită din S-V continentului si intrate miercuri seara in peisaj. Sanse de 30% pentru ploaie, maximă de 30 grade si vânt slab de 12 km/h din directia S-V. Soarele se va putea vedea pe cer 10 ore. Noaptea va aduce o minimă de 18 grade si un cer variabil..Ploile pot avea caracter torential si sa fie insotite de fenomene meteo periculoase de scurta durata: grindina, vant puternic si descarcari electrice.

Marti aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind mai mult variabil, 31 grade Celsius maximă, vânt slab de 15 km/h de directie S-V, iar sansele pentru precipitatii sunt de circa 20%.Spre dupa-masa fenomene meteo periculoase de scurta durata sunt posibile: grindina, vant puternic si descarcari electrice Soarele va străluci 13 ore fără să fie acoperit de nori. Temperatura nocturnă va coborî până la 18 grade pe fondul unui cer innorat, cu sanse mici de precipitatii.

Câteva sfaturi si predictii

- vremea va fi in general frumoasa ,dar fenomene meteo periculoase pot fi prezente, asadar atentie la informarile nowcast despre eventualele descarcari electrice, grindina si vand in rafale.

- urmeaza un weekend cu vreme desteul de rea astfel incat cei dornici de iesiri in natura pot sa-si faca alte planuri, daca nu doresc sa riste sa fie udati de o ploaie de vara.

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:08

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time