Marian Morar: Nu de proiecte are nevoie Câmpia Turzii. Câmpia Turzii are nevoie de oameni care să pună în practică proiectele deja existente

marian morar unprMarian Morar, candidatul Uniunii Naţionale pentru Progresul României la funcţia de Primar al Municipiului Câmpia Turzii a acceptat să răspundă întrebărilor reporterilor noştri.

Reporter: Pentru început aş dori să ne Spuneţi câteva cuvinte despre dumneavoastră.

Marian Morar: Ce-aş putea să vă spun despre mine? În general sunt un om normal, un om al generaţiei numite generic " generaţia decreţeilor", născut la data de 15 august 1967, în ziua de Sfânta Maria Mare, aici în Câmpia Turzii, într-o familie modestă de români cum de altfel erau majoritatea familiilor în vremurile acelea, o familie înfiptă adânc in istoria oraşului (o familie de băştinaşi), cu frica lui Dumnezeu şi ruşine de oameni.

Deşi am început cursurile primare la vârsta de 6 ani, la Şcoala Generală Nr. 3 din Cartierul Şarât, am reuşit să aprofundez învaţăturile celor "şapte ani de acasă", învaţături de carea am ţinut cont toată viaţa.

Sunt căsătorit de aproape 20 de ani şi împreună cu soţia şi fiul meu de 17 ani formăm o familie frumoasă şi împlinită din toate punctele de vedere.

Dacă e să mă refer la calitaţile profesionale pot să vă spun că sunt licenţiat în administraţie publică, licenţă obţinută la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu şi am un master în "Leadership şi Management Organizaţional" la aceeaşi universitate.

R.: Ce ne puteţi spune despre activitatea din Consiliul Local din perioada 2008-2012, acum, la final de mandat?

M.M.: Referindu-mă la activitatea mea în Consiliul Local pot să vă spun că sunt printre puţinii consilieri, poate chiar singurul, care a avut o prezenţă de 100% la şedinţele de consiliu, sedinţe la care mi-am exprimat părerile, pro sau contra, în funcţie de interesul cetăţeanului.

Cel mai important proiect, din punctul meu de vedere, a fost petiţia "S.O.S. SPITALU’", o petiţie adresată Ministerului Sănătaţii, care avea ca scop blocarea desfiinţării administrative a Spitalului din Câmpia Turzii. Am reuşit într-o perioadă relativ scurtă de timp să adun împreună cu colegii de la UNPR, peste 2500 de semnături de susţinere a petiţiei, semnături care au cântărit greu în favoarea Spitalului din Câmpia Turzii, de altfel singurul obiectiv "pus pe listă" care nu a fost comasat sau înstrăinat din oraş.

R: Care consideraţi că sunt principalele probleme ale oraşului?

M.M.: De departe, cea mai importantă problemă a oraşului o constituie lipsa locurilor de muncă, lucru care face din Câmpia Turzii un oraş cu o cotă ridicată a şomajului şi asta fără a lua în calcul persoanele care au ieşit din evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Dacă autorităţile locale nu vor gasi o soluţie în acest sens riscăm să devenim un al doilea Călan, "oraşul fantomă".

O altă problemă importantă a oraşului este starea proastă a drumurilor, stare accentuată în ultima vreme de lucrările de schimbare a conductelor de apă şi canal. Nici la capitolul divertisment nu stăm prea bine. Să nu uităm că oamenii au nevoie, până la urmă şi de relaxare.

R.: Cum credeţi că se pot rezolva aceste probleme?

M.M.: Orice problemă poate fi rezolvată, condiţia de bază e să vrei şi apoi intervine credinţa şi putinţa.

E clar că pentru a crea locuri de muncă, atragerea investiţiilor pe raza municipiului Câmpia Turzii este soluţia pe care toata lumea o emite dar acest lucru nu se va întâmpla numai în momentul în care municipiul va deveni într-adevăr atractiv pentru astfel de investitori.

Soluţia ar fi înfiinţarea unui parc industrial administrat de municipalitate care sa acorde facilitaţi reale potenţialilor investitori, nu scoaterea în faţă a unui parc industrial privat, unde investitorii nu au nici o facilitate, urmând să cumpere terenul la preţul pieţei.

O soluţie complementară ar fi stimularea spiritului antreprenorial şi acordarea de facilitaţi firmelor mici şi mijlocii care angajează locuitori ai oraşului.

Referitor la starea drumurilor soluţia ar fi evitarea cârpelilor repetate, cârpeli care consumă şi ele destul de mulţi bani şi creionarea unui plan de reabilitare integrală a drumurilor extins pe durata a 4 ani. Diferenţa va fi că după 4 ani de cârpeli vom avea străzi cârpite, iar în varianta oferită de mine după 4 ani vom avea drumurile puse la punct.

În această perioadă toate partidele politice vin cu proiecte, cu soluţii, majoritatea bune din punctul meu de vedere dar nu înţeleg un lucru: Nu de proiecte are nevoie Câmpia Turzii. Câmpia Turzii are nevoie de oameni care să pună în
practică proiectele deja existente.

R.: În sondajul efectuat în ediţia online a ziarului nostru aţi avut o creştere constanta. Aveţi o explicaţie pentru această creştere?

M.M.: Recunosc că urmăresc cu atenţie publicaţia dumneavoastră şi creşterea constantă în sondajul realizat pe site nu poate decât să mă bucure, având în vedere faptul că în politică conteaza mai mult trendul şi să nu uitam că evoluţia mea în sondaj atrage după sine involuţia celorlalţi. Evoluţia mă bucură şi datorită faptului că sondajul pe care îl realizaţi se adresează în speţă persoanelor tinere care sunt de fapt majoritatea vizitatorilor site-ului dumneavoastră.

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time