Ecologizarea de la Băile Sărate Turda, primul pas pentru atragerea turiştilor americani

baile sarate turdaZona Băilor Sărate din Turda a fost ecologizată pe 17 septembrie 2011, cu o zi înainte de sfinţirea bisericii "Pogorârea Sfântului Duh".

La acţiune au participat voluntari ai Fundaţiei "Pro West", ai organizaţiei "Lions" Turda – Câmpia Turzii, dar şi elevi dornici ca oraşul lor să fie unul curat.

"A fost superb! Am adunat peste 100 de saci de gunoaie! Am curaţat zona ştandului vechi şi a pădurilor. Au participat 65 de elevi ai Şcolilor „Andrei Şaguna" şi „DR. Ion Raţiu" din Turda. A fost o atmosferă dinamică, iar vremea superbă. Până acum am lucrat mai mult cu studenţi, dar am fost impresionat de aceşti copii. Au fost foarte serioşi, dăruiţi şi dornici să schimbe ceva." a declarat pentru Câmpia eXpress, Emil Aluaş, preşedinte „Pro West".

Pe lângă ecologizare, „Pro West" se ocupă de turism şi agroturism. „Am venit la Turda pentru a ne familiariza cu zona, pentru a-i cunoaste pe cei din Clubul "Lions", care au avut iniţiativa ecologizării, dar avem şi un interes pentru viitor, la Turda. Dorim să includem Băile Turda şi Salina într-un pachet turistic pentru Statele Unite. Am vorbit cu primarul Tudor Ştefănie care mi-a zis că din primăvară va avea şi locuri de cazare" ne-a povestit Emil Aluaş.

Iniţial asociaţia a dorit să includă în circuitul turistic vizitarea bisericilor, cetăţilor fortificate, a peşterilor şi a salinelor din Ardeal. „Pentru acest proiect colabărăm cu doi americani şi ni s-a sugerat că pentru ei ar fi bine să oferim şi Branul, cunoscut pentru legătura cu Dracula, precum şi Sighişoara, locul în care s-a născut Vlad Ţepeş. Toate aceste vor fi oferite de o firmă de turism din Cluj. Ei vor oferi acest lucru în mod virtual. Un fel de excursie virtuală, iar americanii se vor putea înscrie pentru a veni aici la primăvară" explică preşedintele Pro West.

Aceste servicii se vor adresa în special Americii de Nord. Emil Aluaş, care este şi cetăţean american este convins că odată cu venirea primelor două, trei grupuri în ţară, proiectul va avea un mare succes.

 

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time