Guvernul vrea să desecretizeze şi să verifice contractul de privatizare cu Mechel

liviu pop radu hanga campia turziiPrezent marţi la Câmpia Turzii, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat că ar trebui luat în calcul verificarea contractului de privatizare al SC Industria Sârmei Câmpia Turzii SA, în prezent SC Mechel Câmpia Turzii SA.

"Există semne de întrebare legate de privatizarea combinatului Mechel Câmpia Turzii în anul 2003 şi de activitatea desfăşurată aici, fiind aplicate decizii luate în altă parte. Sunt semne că acest contract nu ar fi fost respectat. La nivelul Guvernului suntem obligaţi să facem primii paşi şi vom avea o discuţie cu miniştrii Economiei, Finanţelor, Mediului, AVAS pentru a vedea care este situaţia contractului de privatizare şi a consecinţelor acestuia. Dacă se vor constata elemente de nereguli vor fi sesizate organele statului - dacă este vorba de concurenţă neloială, abuz în funcţie, neglijenţă în serviciu. Vom încerca desecretizarea acestui contract.

Trebuie să facem ordine în aceste privatizări, astfel încât să câştige cetăţenii şi statul român şi să nu asistăm la externalizarea profitului şi vânzarea României pe bucăţi. În ceea ce priveşte exportul de fier vechi în zona non-euro va trebui să facem o analiză în Guvern şi să trecem la o taxare suplimentară. E o măsură de protecţie a defrişărilor în zona marilor coloşi industriali", a declarat Liviu Pop.

 

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time