Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 535

Au trecut un 6 ani de la tragedia aviatică de la Câmpia Turzii

Au trecut un 6 ani de la tragedia aviatică de la Câmpia Turzii

accident 1 noiembrie 2010 flotila 71 aeriana campia turzii1 noiembrie 2010 a fost o zi neagră pentru Flotila 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, întrucât pe această dată a avut loc tragicul accident aviatic în care şi-au pierdut viaţa piloţii Laurenţiu Chiriţă şi Sorin Avram.

Cei doi bărbaţi, cu o vastă experienţă în acest domeniu se aflau la bordul avionului MiG 21 Lancer care executa o misiune de cercetare meteo în vederea pregătirii unor zboruri de instrucţie. Incidentul s-a produs în jurul orei 13:00, în apropiere de localitatea Călăraşi. Cei doi piloţi nu au reuşit să se catapulteze, iar inevitabilul s-a produs înainte de intervenţia echipelor de salvare.

Căpitan-comandorul Laurenţiu Chiriţă, în vârstă de 40 de ani, era pilot pe avioane supersonice, clasa I, instructor de zbor ziua şi noaptea, în toate condiţiile meteorologice şi avea la activ aproape 1.300 ore de zbor, din care 940 pe MiG-21. Era căsătorit şi avea un copil. La mai puțin de un an de la tragedia aviatică s-a stins din viaţă şi soţia acestuia, într-un accident de maşină.

Căpitan-comandorul Sorin-Traian Avram, în vârstă de 40 de ani, era pilot pe avioane supersonice, clasa I, instructor de zbor ziua şi noaptea, în toate condiţiile meteorologice, avea la activ aproape 1.000 ore de zbor, din care 830 pe MiG-21. Era căsătorit şi avea un copil. Soţia acestuia a devenit în acest an prima femeie magistrat militar din România. „Solicitarea mea este determinată de considerente morale, întrucât soţul meu, căpitan comandor - pilot Avram Sorin Traian a decedat pe data de 01.11.2010, în urma catastrofei aeriene de la Câmpia Turzii", arată judecătoarea în cererea de transfer adresată Consiliului Superior al Magistraturii, conform infocsm.

Ambii piloţi au absolvit mai multe cursuri de specialitate în ţară şi în străinătate şi au participat la numeroase exerciţii internaţionale.

Cauza prăbuşirii avionului MiG 21 Lancer, pe 1 noiembrie 2010, în apropiere de Câmpia Turzii, accident în urma căruia cei doi piloţi au murit, ar fi o eroare umană, relevă raportul comisiei de investigaţie tehnică, acesta indicând că ultima manevră nu a fost executată la altitudinea prevăzută.

Locotenent-colonelul Liviu Lascu, procuror militar la Parchetul Militar Cluj, a declarat că ultima activitate de zbor a avionului – adică urcarea la verticală, răsturnarea şi revenirea – s-a făcut la o altitudine mai joasă decât prevăd manualele de zbor.

Dumnezeu să îi odihnească în pace!

 

Last modified onMarți, 01 Noiembrie 2016 08:50

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time