Diana Florescu: Expoziţie de artă personală

Diana Florescu: Expoziţie de artă personală

Sala mică a Palatului Cultural ”Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii a găzduit, vineri 24 februarie 201, o expoziție de artă personală a domnişoarei Diana Florescu. Evenimentul a fost organizat de cercul de pictură de la Clubul Copiilor din Câmpia Turzii. A expus lucrări în grafică, în pictură şi acril. La acest vernisaj au participat d-nul Alexandru Picovici preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Turda, d-nul Mircea Viorel profesor la cercul de pictură Clubul Copiilor Câmpia Turzii şi Şandor Simona coordonatorul Clubului Copiilor Câmpia Turzii. De asemenea printre invitaţi au fost colegi de liceu, dar şi iubitori al acestei frumoase arte. Diana Florescu ne-a acordat un scurt interviu pentru cititorii ziarlui Câmpia eXpress.

 

R: Te rog să te prezinţi cititorilor ziarului Câmpia Express

Diana Florescu: Mă numesc Diana Florescu, am 17 ani şi sunt la Liceul Teoretic ,,Pavel Dan” în clasa a XI-a A.

 

R: De când cochetezi cu pictura?

Diana Florescu: De când am luat un creion, o cretă, o pensulă în mână am început să desenez şi să pictez. Părinţii mei spun că la 1 an şi jumătate desenam pe pereţi, pe reviste, pe astfalt etc... La grădiniţă încercam să redau cât mai multe scene din imaginaţia mea şi toate desenele aveau câte o poveste.

 

R: Unde ai învăţat să pictezi?

Diana Florescu: Mi-am dezvoltat talentul atât acasă cât şi la grădiniţă, şcoală şi în ultima vreme la Clubul Copiiilor, la cercul de pictură la d-nul profesor Mircea Viorel.

 

R: Care sunt tehnicile de lucru pe care le abordezi?

Diana Florescu: Am lucrări în grafică, în acuarelă şi acrilic. Pun accent pe detalii.

 

R: Care au fost primele expozitii pe care le-ai avut?

Diana Florescu:  La sfârşitul perioadei preşcolare doamna mea educatoare, Raica Viorica, mi-a organizat o expoziţie în cadrul grădiniţei cu aproximativ 40 de desene realizate de mine. De atunci nu am mai avut alta expoziţie până la cea organizată de Clubul Copiiilor.

 

R: Cu siguranţă cu un aşa talent ai beneficiat şi de premii. Poţi să ni le spui?

Diana Florescu:  Da, am luat mai multe premii. Premiul special la sectiunea creatie plastică, ediţia I a, concursului "Arta între talent şi dăruire". Premiul special la festivalul "Ziua artelor" ediţia din 2016. Premiul I la concursul "De la couleur avant toute chose'' desfăsurat în februarie 2016. Premiul II la concursul "Pe urmele sfinţilor " în 2011 şi premiul I în cadrul aceluiaşi concurs în anul 2013. Premiu special la concursul naţional de arte plastică ,,Hans Hermann” editia a VIII a.

 

R: Ce culori te reprezintă?

Diana Florescu: Dacă iubeşti arta iubeşti toate culorile.

 

R: Care din celebrii pictori te impresionează?

Diana Florescu: Toţi marii artişti mă impresioanează, dar prefer picturile lui Van Gogh şi ale lui Claude Monet.

 

R: Care sunt planurile tale de viitor:

Diana Florescu: Mă gândesc să urmez cursurile Facultăţii de Arte din Cluj-Napoca. Îmi doresc să îmi îmbunătăţesc tehnicile şi să continui să fac ce îmi place, adică să pictez.

 

R: Ce ne puteţi spune despre acest venisaj al Dianei Florescu:

Mircea Viorel, profesor la cercul de pictură Clubul Copiilor: Azi expune o elevă de clasa a XI-a, Florescu Diana, e şi elevă la cercul de pictură a Clubului Copiilor. Este o elevă foarte talentată, foarte muncitoare, un talent deosebit. Are lucrări şi de grafică şi de pictură şi acuarelă. 

 

 Alexandru Picovici, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Turda: Observ că Diana este foarte talentată, are multă concentrare pe diferite forme din natură, se concentrează atent asupra culorii, abordează portret, peisaje din lumea animalieră, natură statică şi chiar m-am uitat atent la unele lucrări, cred că depăşeşte ceea ce vede în faţa ei ca model mă refer la natura statică. Se vede clar că ceea ce este expus poate să fie într-o culoare dar pe hârtie s-au pe pânză. Avem o intervenţie a artistului o gândire, un concept, de fapt arta este cred că pentru ea o retare plastică a unui gând creator. Primadată se gândeşte, îşi imaginează după care îl transpune pe pânză s-au pe hârtie ca să ne bucurăm toţi de tot ceea ce a realizat ea. Cred în talentul ei.

 

Simona Şandor, coordonator Clubul Copiilor Câmpia Turzii: Diana este o apă blândă, o apă lină, o cunosc din copilărie, de când era la grădiniţă, când a îmbrăţişat această artă, şi pe atunci eu mă minunam, cât talent poate să aibă la vârsta aceea. Am realizat această expoziţie, pentru care o felicit sincer şi din tot sufletul pentru a realiza o pârtie de lansare în mas-media. Eu îi doresc din tot sufletul să se lanseze şi aşa cum am popularizat pe o pagină de socializare am spus că mă simt onorată să-I fiu concetăţeană şi peste ani de zile am fost actor pasager pe scena vieţii artistei.

 

Renata Marie Hoffenpraldi: Este o surpriză pentru mine, deşi ştiam potenţialul ei artistic, acuma eu nu sunt nu sunt în măsură, nu am studii artistice şi nu sunt în măsură să fac aprecieri din punctul ăsta de vedere, dar consider că Diana este la etapa experimentului artistic, gustă din diferite tehnici de lucru şi doresc să găsească tehnica pe care o are mai aproape de suflet şi prin care ea să se exprime cel mai bine. Şi din ce-am văzut eu astăzi cred că lucrările în creion sunt foarte aproape şi va fi cu reuşită dacă va persevera pe segmentul ăsta. 

Last modified onMiercuri, 08 Martie 2017 08:07

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time