Guvernul a adoptat Ordonanţa prin care elevii din Viişoara vor primi suplimente alimentare

Guvernul a adoptat Ordonanţa prin care elevii din Viişoara vor primi suplimente alimentare

Elevii și preșcolarii din 50 de unități de învățământ preuniversitar de stat vor beneficia de o masă caldă sau de un pachet alimentar în perioada desfășurării activității didactice, în anul școlar 2016-2017, după ce Guvernul a aprobat, prin ordonanță de urgență, un Program-pilot care are scopul să contribuie la prevenirea și combaterea abandonului școlar. Măsura luată de Guvern face parte din Pachetul național anti-sărăcie.

Printre cele 50 de școli incluse în programul pilot de acordare a unui supliment alimentar se numără și Școala Gimnazială de la Viișoara și Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Cluj. Școlile au fost ales după consultări între autorităile locale, inspectoratele școlare și Guvern. Potrivit actului normativ, ce a stat în dezbatere publică încă din luna iulie, în cele 50 de școli nu vor mai fi derulate programele ”Cornul și laptele” și cel prin care sunt oferite fructe.

Suplimentul alimentar va fi în valoare de 7 lei/elev pe zi și poate consta fie dintr-o masă caldă, fie in pachete alimentare.

Scopul proiectului pilot este acela de a vedea, dacă la finalul anului se înregistrează rezultate îmbunătățite la învățătură și scăderea abandonului școlar.

Guvernul intenționează ca din anul 2017, măsura să fie extinsă la nivelul întregii țări, pentru un număr de două unități școlare din fiecare județ.

Cele 50 de școli au fost alese din mediul rural și urban, cu populație de etnie romă sau vulnerabilă social, din zone de periferie ori cu număr mare de părinți plecați la muncă în străinătate.

Last modified onDuminică, 20 Noiembrie 2016 21:55

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time