Delegația Municipiului Câmpia Turzii tratată cu indiferență şi desconsiderare la Kisber, Ungaria? Featured

Delegația Municipiului Câmpia Turzii tratată cu indiferență şi desconsiderare la Kisber, Ungaria?

Pagina de propagandă, Știri De Câmpia Turzii,  folosită de PSD Câmpia Turzii pentru informare/dezinformare (după caz), a anunţat în cursul zilei de marţi, 2 august 2016, că delegaţia locală formată din consilieri locali şi membri ai societăţii civile care s-a deplasat în Kisber (Ungaria) a fost tratată cu dispreţ şi indiferenţă de autorităţile locale, fapt ce a făcut ca delegaţia să revină mai repede acasă.

"În 22-25 Iulie 2016, o delegație a municipiului Câmpia Turzii formată din consilierii locali, Varodi Ioan PNL, Tot Vasile PPU, David Gabriel PSD, Rece Gheorghe PSD, Vitus Ioan UDMR si Demeter Atilla reprezentant al societății civile de etnie maghiara, la invitația autorităților maghiare, s-au deplasat la Kisber Ungaria, localitate înfratită cu municipiul Câmpia Turzii. Delegația aprobată de Consiliul Local a avut surpriza neplăcută să fie abordați de către autoritățile maghiare, respectiv primarul Kisber Sinkovicz Zoltán cu indiferență, mai mult decat atât, consilierii romani au fost cazați pe la persoane particulare din Kisber, iar masa le-a fost servită pe bonuri, la corturile comercianților maghiari, în condițiile în care maghiari au fost tratati întodeauna de autoritățile din Câmpia Turzii la nivelul unei delegații internaționale ( cazare si masa hotel, excursii etc.). Acest fapt a generat o poziție ferma din partea consilierului UDMR Vitus Ioan, care le-a reproșat autorităților din Ungaria modalitatea de a trata delegația din România, reproș care sa transformat într-un mic conflict.

Menționăm că dupa o asa ospitalitate, delegația din România s-a întors mai repede acasă.

Este foarte curios modul in care a fost tratată delegația română în condițiile în care la conducerea municipiului Câmpia Turzii se află un viceprimar UDMR." se arată pe pagina administrată de consilierul judeţean PSD, Pop Petre.

Dată fiind gravitatea acuzaţiilor făcute, aşteptăm un punct de vedere atât din partea autorităţilor locale, cât şi din partea administratorului paginii, Petre Pop.

UPDATE: Reactia lui Petre Pop: "După ce m-ați contactat, am purtat o discuție cu colegii mei consilieri locali care au fost plecati în delegatie la Kisber, care mi-au confirmat cele relatate de dvs. Este regretabil ceea ce s-a întâmplat, avand în vedere faptul că membrii consiliului local au fost într-o delegatie oficială, delegatie aprobată de Consiliul Local si care a reprezentat municipiul Câmpia Turzii. Cred că astfel de parteneriate se bazează pe principiul reciprocității, municipalitatea din Câmpia Turzii întodeauna a fost o bună gazdă și și-a tratat oaspeții ca atare. Având în vedere relațiile bune care au existat până în prezent între Kisber si Câmpia Turzii, sper să fie doar un simplu incident care însă nu trebuie să se mai repete și relatiile noastre să continuie, într-un spirit de prietenie si colaboare."

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time