Tradiţii populare româneşti în lumea contemporană: Zilele Comunei Ceanu Mare

cean 1

În data de 31 august 2014, Comuna Ceanu Mare din Judeţul Cluj a fost gazda unui eveniment prilejuit de ZILELE COMUNEI. Evenimentul a debutat cu primirea oficialităţilor şi a invitaţilor, după care a avut loc la biserica din comună, săvârşirea Sfintei Liturghii, oficiată de preotul paroh Vasile Tarţa.

După slujbă, a avut loc un Te deum la monumentele eroilor căzuţi în primul şi al doilea Război Mondial, unde au fost depuse coronae de flori, iar Domnul Primar Virgil Păcurar a înmânat diploma veteranilor de război şi văduvelor veteranilor de război.

Un alt moment important al evenimentului a fost vizita la Muzel Satului, un loc în care cei prezenţi au admirat autenticitatea costumelor populare, articole de artizanat şi obiecte din gospodăriile îărăneşti din zonă. Invitaţii au fost primiţi cu multă căldură de doi rapsozi populari Traian Balcău şi Emil Moldovan, îmbrăcaţi în straie tradiţionale.

Masa oficială de la Căminul Cultural, a fost urmată de un spectacol cultural artistic care a îmbinat tradiţiile cu noutatea. Prima parte a spectacolului a fost dedicată jocului popular şi muzicii populare; au evoluat pe scena din curtea Şcolii Gimnaziale din Ceanu Mare, Ana Ilca Mureşan, Ana Georgeta Bala, Alexandrina Cuc, Daniel Uţiu, Cristina Chiper, Traian Balcău şi Emil Moldovan, Ansamblul de dansuri populare Joc de Ceanu Mare, fiind acompaniaţi de Taraful Şandorica din Soporul de Câmpie. A doua pate a spectacolului a fost dedicată tineretului şi nu numai, prin prezenţa pe scenă a trupelor de mignorete Baby Dols şi Trupa de dans modern Fresh Colours Monster Bot pregătite de Alina şi Georgeta Suciu, Daciana Costantea, Trupa Fly Dance a Asociaţiei TRANSILVANIA MUSIC SHOW, Alexandrina Cuc, Alexandra Ploscar, Trupa Locca Passion şi Diana Nap.

Finalul spectacolului a fost dedicate interpretului GHIŢĂ MUNTEANU, care a susţinut un recital de o oră fiind apreciat de publicul prezent pentru repertoriul său inedit.

Evenimentul s-a încheiat cu un superb foc de artificii!

ZILELE COMUNEI CEANU MARE au fost organizate de Consiliul Local şi Primăria Ceanu Mare, având ca partener Asociaţia Transilvania Music Show din Câmpia Turzii!

cean 2

 

cean 3

cean 5

cean 7

cean 8

cean 9

cean 19

cean 26

cean 24

 

 

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time