Tinerii care au impresionat o ţară întreagă prin dans: AniBOTS din Câmpia Turzii

fratii Anisia

Dansul, din cele mai vechi timpuri, a fost prima formă de exprimare interumană. În timp și peste ani dansul a suportat foarte multe modificări. Diversitatea în elementele coregrafice au definit popoare. Dansul este practicat de femei și bărbați, de copiii dar și de vârstnici, de la un eveniment la altul. Pentru promovarea dansului, se organizează diverse festivaluri pe stiluri de dans. Această promovare a dansului există și la Câmpia Turzii. Și o fac foarte bine și frații Anisia Răvan și Flaviu. Ei sunt doi tineri ambițioși care au făcut din pasiunea lor o adevărată carieră. Îi întâlnesc așa cum era și firesc la sala de antrenamente a Clubului Copiilor.

R: Mulțumesc Răzvane pentru că ai fost de acord să ne acorzi acest interviu pentru ziarul Câmpia eXpress. Doresc pentru început să ne spui câteva date despre tine.

Anisia Răzvan: Mă numesc Anisia Răzvan, am de 22 de ani și sunt născut în Câmpia Turzii. Școala primară, gimnazială precum și liceală le-am absolvit la Liceul Teoretic „Pavel Dan”. Pe fratele meu îl cheamă Anisia Flaviu, are 13 ani și e născut tot în Câmpia Turzii. El este în prezent elev la Liceul Teoretic „Pavel Dan”.

R: Are este preocuparea voasră în momentul de față?

Anisia Răzvan: Momentan, ambii predăm streetdance pentru trei grupe de copii (băieți și fete) cu vârste cuprinse între 5-13 ani la Clubul Copiilor din Câmpia Turzii de aproape un an.

R: Cum a început această pasiune a dansului?
Anisia Răzvan: În ceea ce priveşte pasiunea pentru dans, eu am făcut parte din vechea trupă de breakdance formată din copii orfani din vechea Casă de Copii. Tata, fiind director al acestei instituţii în acel moment. Eu eram în vârstă de 5-6 ani, când tata a făcut o înțelegere cu o cunoscută trupă de breakdance din oraș, care îi avea pe Belu și Țilo, să îi ajute pe copiii din Casa de Copii, să creeze o coregrafie demnă de spectacole pentru a putea participa la un concurs organizat la Bucuresti, numit Floare de Colț. Eu veneam adesea la repetiții și am prins din mișcări, am învăţat odată cu copiii ce înseamnă dansul, breakdance-ul și simțul muzicii. Această perioadă a fost însă destul de scurtă, în jur de doi ani, până la vârsta de șapte ani, însă a fost de ajuns ca dragostea pentru muzică, mișcare și dans să se imprinteze in mine. După ce trupa a încetat să existe și nu a mai existat această influenţă asupra mea, timp de ani de zile, nu am mai dansat decât ocazional și rarisim, însă dragostea pentru muzică și dans a rămas. La vârsta de 15 ani, la începerea liceului, am reluat pasiunea pe care o aveam pentru dans și modul în care muzica mă făcea să simt, așa că am decis să încep din nou să dansez, ca amator la început, însă nu mai avea cine să mă învețe așa că am apelat la YouTube şi filme de dans, gen: Step Up,You Got Served etc care m-au influenţat foarte mult. Mă uitam la videoclipuri şi încercam să imit mişcările dansatorilor profesionişti din ele. Progresele erau mici şi totul se desfăşura foarte lent, adesea ridicam volumul la staţie prea tare şi vecinii se plângeau, nici spaţiul de care dispuneam nu era tocmai generos, repetam la mine în cameră, având un spaţiu liber, unde mă puteam mişca de 2 pe 2 metri maxim. Aveam vise mari, speranţe, ambiţii în ceea ce privea dansul, erau vise copilăreşti, greu de realizat, tocmai de aceea pe parcursul liceului, m-am lăsat de dans de mai multe ori neavând încredere că pot realiza ceva mare cu adevărat în acest domeniu. Singurele momente în care îmi etalam abilităţile erau la petreceri, majorate, însă niciodată nu păşisem pe o scenă, cu un public adevărat.

R: Cum a început fratele tău să danseze?

Anisia Răzvan: Odată, în timp ce exersam în camera mea cu muzica dată la maxim, fratele meu Flaviu s-a uitat pe gaura cheii. Flaviu, care pe atunci avea respectabila vârstă de şase anişori, a venit la mine şi mi-a cerut să-l învăţ şi pe el câteva mişcări. Progresele au fost mici la început, dar cu timpul şi după multă repetiție s-au văzut și rezultate. La vârsta de zece ani, am reuşit să-i creez la Flaviu o coregrafie de Popping pe Dubstep, pe care a folosit-o la prima ediţie a concursului local „Copii Au Talent” din 2013, unde a ajuns în finală. Astfel, Flaviu, fratele mai mic a fost primul care a păşit pe o scenă. Au urmat diferite spectacole şi festivale la care a participat, în special cu ajutorul Clubului Copiilor şi a doamnei Geta, care l-a integrat pe Flaviu în trupa de dans „Fresh Colours”. Eu şi cu fratele meu am creat împreună o coregrafie spectaculoasă pe care am etalat-o la numeroase spectacole şi zile de oraş din zonă. Aşa am avut amândoi pentru prima dată acces la o sală de coregrafie cu oglinzi, parchet şi o sonorizare potrivită. Astfel s-a „născut” duoul AniBOTS format din fraţii Anisia.

R: Care au fost primele spectacole la care ați evoluat?

Anisia Răzvan: Primul mare spectacol la care am participat împreuna a fost la Zilele Teiuşului în 2014, unde, am folosit o coregrafie mai necizelată asemănătoare cu cea de la „Romanii au Talent”. Au urmat şi alte spectacole printre care cel de la Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, de Crăciun, Sub Reflector, Ziua Copilului organizat în Cluj de Direcţia de Protecţie a Copilului şi multe altele.

R: Cum a fost participarea la emisiunea „Românii au talent”

Anisia Răzvan: După prima participare a lui Flaviu la „Copii au Talent” organizat de Asociaţia Civică pentru Iniţiativă şi Acţiune Comunitară şi Asociţia Voluntară „Castel Banffy din Luncani, şi debutul său pe scenă, am decis să ne încercăm norocul la „Romanii au Talent” emisiune difuzată de postul de televiziune Pro TV. La preselecţiile din Cluj de la Hotel Belvedere au fost mii de oameni, însă după multe ore de aşteptare am intrat doar pe la 11 noaptea în sala unde se afla comisia iniţială formată din producătorii emisiunii. Prin prestaţia noastră am reuşit să impresionăm, chiar dacă am fost lăsaţi să ne prezentăm doar 50 de secunde din momentul de 2 minute și jumătate pe care l-am pregătit, deoarece nu era destul timp și pentru ceilalți numeroși concurenți. Doar 60 din toți cei prezenți au trecut mai departe și au fost chemați la preselecțiile cu juriu desfășurate la Casa de Cultură a Studenților din Cluj. Atmosfera era una minunată, publicul cald, jurații greu de impresionat, emoțiile erau mari, de la dansat în cameră în fața oglinzii la o sală plină cu cinci jurați și știam că o țară întreagă ne va vedea apoi, ratingul la episodul când am fost difuzați a fost de 3,5 milioane de telespectatori. Pentru mine avea să fie doar a doua oară când am pășit pe o scenă să dansez, după spectacolul de la Zilele Teiușului. Momentul a ieșit fără cusur, jurații au fost cu toții impresionații, s-au ridicat în picioare, dar în special Andra a fost surprinsă de noi și era mândră că suntem din același oras cu ea. De fapt ea a fost cea care a i-a înmânat fratelui meu o stea pe care i-a pus-o la gât, pe care normal, încă o avem alături de celelalte trofee ale noastre.

R: Colaborări și filmări cu televiziuni pe tema dansului?

Anisia Răzvan: Singura colaborare cu televiziunile a fost cea de la Românii au Talent, în 2014, adică Pro TV.

R: Premii obținute pe parcursul anilor?

Anisia Răzvan: Locul 1 „Dance Generațion România” și locul I la „Copii au Talent 2014”

R: Cine te sprijină financiar la activități.
Anisia Răzvan: Ne autofinanţăm în ceea ce priveste dansul, prin spectacolele pe care le oferim şi cursurile de dans pe care le predăm.

R: La dinamica pe care o aveți, cu siguranță aveți și planuri de viitor.
Anisia Răzvan: În ceea ce privește planurile noastre de viitor, noi de asemenea filmăm videoclipuri de dans și suntem prezenți pe Youtube, pe canalul AniBOTS Brothers, astfel dorim să facem cunoscut stilul nostru de dans în mediul online, dorim să mai participăm la alte emisiuni, însă specializate în dans, preferabil poate pe „România Dansează”. Pe viitor dorim să ne extindem grupele de dans, să creem două trupe de dans veritabile, una de hip hop de fete și una de „Popping pe Dubstep” care este și stilul nostru preferat. Dacă sunt copii între 5 și 13 ani care vor să se înscrie ne puteți contacta pe pagina noastră de facebook https://www.facebook.com/AniBots/ sau telefonic 0748890920. Dorim să facem cunoscută bucuria pe care o aduce dansul și muzica tuturor care sunt interesați. De asemenea am dori ca pe viitor ca eu și fratele meu să participăm la concursuri, competiții naţionale de dans pentru stilul nostru.

R: Pentru realizările voastre, cui doriți să le mulțumiți?
Anisia Răzvan: Vrem să mulțumim în primul rând mamei noastre pentru că mereu ne-a susținut în ceea ce privește dansul, a fost acolo pentru noi la toate spectacolele la care i-a permis timpul să asiste, a fost inclusiv și la „Romanii au Talent” cu noi și i-a ținut de vorbă pe Smiley și pe Bartoș în timp ce noi dansam pe scenă. De asemenea doresc să le mulțumesc acelor copii orfani de la care am învățat breakdance și ce înseamnă pasiunea pentru muzică. Vrem să mulțumim coducerii Clubului Copiilor din Câmpia Turzii și în special doamnei Geta, care ne-a permis să exersăm în studio, pentru a creea coregrafia pentru „Românii au Talent”. Fără spațiul necesar pentru repetiții nu am putut fi niciodată să ajungem acolo și vrem să mulțumim tuturor dansatorilor care ne-au inspirat de-a lungul anilor și de la care am învățat să dansăm, chiar dacă nu i-am întâlnit vreodată personal și i-am văzut doar online în videoclipuri. Noi, credem că dacă iți dorești ceva cu adevarat și iubești să faci ceva, atunci nu ai nici o scuză să nu o faci, de aceea când eram la început nu ne-a interesat că nu era nimeni în preajmă să ne învețe cum să dansăm, sau nu aveam unde dansa. Ne-am asumat responsabilitatea de a învăța pe cont propriu cu ce mijloace aveam și credem că asta este atitudinea care ne-a adus cele mai mari realizări ale noastre.

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:09

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time