Proiect din fonduri europene pentru persoanele disponibilizate de Mechel

mechel campia turziiMinistrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, informează că, în ajutorul celor 820 de persoane disponibilizate de la Mechel Câmpia Turzii şi Mechel Service, a fost gândit un proiect finanţat din fonduri europene.

Proiectul a fost demarat pentru zona Câmpia Turzii – Turda, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Instituţia Prefectului Judeţului Cluj şi Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Din cele 820 de persoane, 753 sunt din Mechel Câmpia Turzii, iar restul de 67 de persoane rămase fără locuri de muncă provin din Mechel Service.

Sunt vizate 95% din totalul persoanelor concediate din combinatul Mechel, iar peste 80% din valoarea acestui proiect va merge spre acestea. Mai exact, din cei 95%, targetul de ocupare a forţei de muncă prin înfiinţarea unui combinat social este de 50%. Acest combinat social este format din patru asociaţii înfiinţate în baza Legii 26/2000, una dintre asociaţii este de producţie de metal, una de plastic, una de materiale textile, iar a patra este centrul de coordonare pentru cele trei.

În ceea ce priveşte restul de 45%, vor fi ajutaţi prin alte măsuri de ocupare a forţei de muncă, cum ar fi PFA-uri, cursuri de calificare gratuite, sau prin identificarea locurilor de muncă. Fără niciun dubiu însă, toţi cei disponibilizaţi vor fi consiliaţi şi ajutaţi să depăşească acest moment critic al existenţei lor.

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time