METEO 12-18 noiembrie 2014: Află ce surprize ne mai rezervă vremea

prognoza meteo campia turzii soare mareUltima săptămână a fost caracterizată de un timp mult mai cald din punct de vedere termic şi deosebit de frumos sub aspectul vremii pe tot parcursul intervalului. La începutul intervalului, unele zile au fost cu până la 10 grade mai calde faţă de normal din punct de vedere termic, atunci când maximele au atins 22 grade Celsius. Regimul termic a cunoscut însă o scădere spre sfârşitul intervalului, timpul rămânând frumos şi la fel de stabil, iar maximele termice nu au reuşit să mai depăşească pragul celor 14 grade Celsius reprezentând o vreme mai caldă decât normalul perioadei în care ne aflăm cu până la 2-4 grade. 

Instabilitatea atmosferică nu a fost prezentă, iar vremea a fost stabilă pe tot parcursul intervalului. Am avut parte de precipitaţii totalizând 0.2 l/mp pentru ultimele 7 zile. Dealtfel, luna noiembrie, este o lună de toamnă destul de săracă în precipitaţii, datorită mişcării mai lente a maselor de aer şi a ciclonilor. Deocamdată pentru primele 11 zile din noiembrie s-a înregistrat un volum de 1% din precipitaţiile care ar trebui să cadă pe parcursul întregii luni. 

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 11 noiembrie când maxima a urcat la 14 grade, minima atingând -2 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 7 noiembrie când maxima a ajuns la 22 de grade, minima coborând la 5 grade Celsius. Diferenţa dintre cele 2 zile a fost de 8 grade, iar între minima cea mai scăzută şi maxima cea mai ridicată de 24 grade Celsius, ceea ce înseamnă o diferenţă medie şi destul de uşor de suportat pentru organism, între cele două extreme. Comparativ cu acum o săptămână vremea nu s-a prezentat diferit, diferenţele de temperatură fiind însă acum mai mari şi precipitaţiile căzute au lipsit cu desăvârşire. 

În intervalul 12 - 18 noiembrie vremea va fi mai caldă din punct de vedere termic şi foarte frumoasă, precipitaţiile urmând să aibă şanse minime să apară. Weekend-ul va aduce o vreme frumoasă şi călduţă. Sub aspect termic nu vor fi modificări seminificative de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 12-15 grade Celsius, ceea ce reprezintă o vreme mai caldă din punct de vedere termic cu până la 4 grade. 

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni şi va fi cuprins între 1 şi 2, măsurat în condiţiile unui cer senin. Un fenomen specific anotimpului în care ne aflăm, ceaţa, îşi va face apariţia în fiecare dimineaţă, uneori persistând până spre orele prânzului şi creând probleme îndeosebi în trafic. Indicele de răcire (IR) nu va avea valori mici, ceea ce înseamnă că vremea se va simţi aproximativ la fel de caldă precum temperatura din termometru. 

Miercuri, 12 noiembrie, va fi o zi caracterizată de un cer senin, în care soarele va starluci fără să fie deranjat de nori 8 ore, maxima oprindu-se la 14 grade Celsius, constantă faţă de ziua precedentă. Vânt slab de 12 km/h din direcţia N-V. Şanse de precipitaţii de 0%. Noaptea, termometrul va coborî până la 2 grade pe fondul unui cer senin, cu posibilitate ridicată pentru apariţia ceţii. IR nocturn 0. 

Joi, aspectul general al vremii nu se prea schimbă: cer variabil şi vreme în general frumoasă. Soarele din nou va străpunge ceaţa matinală pentru a străluci 3 ore. Şanse de precipitaţii 10%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 11 km/h din direcţia V. Temperatura maximă va fi în creştere faţă de ziua precedentă şi va atinge 15 grade Celsius. Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 5 grade pe fondul unui cer noros în care ceaţa îşi va face din nou apariţia. Indicele de răcire(IR) va fi de 4. 

Vineri, 14 noiembrie, aspectul vremii va fi următorul: cer variabil, cu probabilitate de 0% pentru precipitaţii. Maxima zilei în scădere faţă de joi, ajungând la 12 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 13 km/h din direcţia S-V. Minima va coborî până la 7 grade, iar probabilitatea pentru o noapte în care să se formeze ceaţă este ridicată. Soarele se va putea vedea 2 ore fără să fie stingherit de nori. 

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme frumoasă: cer variabil mai mult senin şi 0% şanse de precipitaţii. Maxima va fi în creştere, atingând 13 grade Celsius, vânt slab de 14 km/h din direcţia S. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 5 grade pe fondul unui cer senin. Soarele va străluci 8 ore fără să fie deranjat de nori, iar IR va avea valoarea de 3. Există şanse ca noaptea să se lase ceaţă şi să persiste până la orele prânzului. 

Duminică 16 noiembrie va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 8 ore, iar cerul va fi senin. Şanse de precipitaţii 0%. Vântul va sufla slab cu viteza de 12 km/h direcţia S-V, temperatura maximă va fi constantă faţă de ziua precedentă oprindu-se la 13 grade. Noaptea minima va coborî până la 1 grad Celsius pe fondul unui cer senin. IR va atinge -1. Există şanse mari ca ceaţa să se formeze pe parcursul nopţii. 

Prima zi a săptămânii va fi o zi cu cerul variabil spre senin în care regimul termic va fi în scădere, datorită undei mase de aer mai rece venită din V continentului şi intrate duminică în peisaj. Şanse de 0% pentru ploaie, maximă de 12 grade şi vânt slab de 14 km/h din direcţia V. Soarele se va putea vedea pe cer 6 ore. Noaptea va aduce o minimă de 4 grade şi un cer variabil. Indice IR va atinge 3. Ceaţa se va lasă pe parcursul nopţii şi va putea crea probleme până spre orele prânzului. 

Marţi aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind mai mult senin, 12 grade Celsius maximă, vânt slab de 11 km/h de direcţie V, iar şansele pentru ploaie sunt de circa 0%. Soarele va străluci 6 ore fără să fie acoperit de nori. Temperatura nocturnă va coborî până la 2 grade pe fondul unui cer variabil, fără şanse de precipitaţii prea mari. IR nocturn 0, şi şanse destul de ridicate pentru ca ceaţă să se formeze. 

Câteva sfaturi şi predicţii 

- vremea îşi va păstra partea bună, temperaturile fiind din nou cu până la 4 grade mai ridicate decât în mod normal, iar precipitaţiile urmând să lipsească cu desăvârşire. 

- este foarte probabil ca următorul interval să fie ultimul în care temperaturile vor mai depăşi 12 grade şi în care precipitaţiile vor lipsi, urmând că după 20 noiembrie vremea să devină rece umedă şi fenomenele specifice iernii să-şi facă simţită prezenţa. 

Ultima săptămână a fost caracterizată de un timp mult mai cald din punct de vedere termic şi deosebit de frumos sub aspectul vremii pe tot parcursul intervalului. La începutulintervalului, unele zile au fost cu până la 10 grade mai calde faţă de normal din punct de vedere termic, atunci când maximele au atins 22 grade Celsius. Regimul termic a cunoscutînsă o scădere spre sfârşitul intervalului, timpul rămânând frumos şi la fel de stabil, iar maximele termice nu au reuşit  mai depăşească pragul celor 14 grade Celsiusreprezentând o vreme mai caldă decât normalul perioadei în care ne aflăm cu până la 2-4 grade. 

Instabilitatea atmosferică nu a fost prezentă, iar vremea a fost stabilă pe tot parcursul intervalului. Am avut parte de precipitaţii totalizând 0.2 l/mp pentru ultimele 7 zile. Dealtfel, luna noiembrie, este o lună de toamnă destul de săracă în precipitaţiidatorită mişcării mai lente a maselor de aer şi a ciclonilor. Deocamdată pentru primele 11 zile dinnoiembrie s-a înregistrat un volum de 1% din precipitaţiile care ar trebui  cadă pe parcursul întregii luni. 

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 11 noiembrie când maxima a urcat la 14 grade, minima atingând -2 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 7 noiembrie când maxima aajuns la 22 de grade, minima coborând la 5 grade Celsius. Diferenţa dintre cele 2 zile a fost de 8 grade, iar între minima cea mai scăzută şi maxima cea mai ridicată de 24 grade Celsius, ceea ce înseamnă o diferenţă medie şi destul de uşor de suportat pentru organism, între cele două extreme. Comparativ cu acum o săptămână vremea nu s-a prezentat diferit,diferenţele de temperatură fiind însă acum mai mari şi precipitaţiile căzute au lipsit cu desăvârşire

În intervalul 12 - 18 noiembrie vremea va fi mai caldă din punct de vedere termic şi foarte frumoasăprecipitaţiile urmând  aibă şanse minime  apară. Weekend-ul va aduce o vreme frumoasă şi călduţă. Sub aspect termic nu vor fi modificări seminificative de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 12-15 grade Celsius, ceea cereprezintă o vreme mai caldă din punct de vedere termic cu până la 4 grade. 

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni şi va fi cuprins între 1 şi 2, măsurat în condiţiile unui cer senin. Un fenomen specific anotimpului în care ne aflăm,ceaţaîşi va face apariţia în fiecare dimineaţă, uneori persistând până spre orele prânzului şi creând probleme îndeosebi în trafic. Indicele de răcire (IR) nu va avea valori mici, ceea ce înseamnă  vremea se va simţi aproximativ la fel de caldă precum temperatura din termometru. 

Miercuri, 12 noiembrie, va fi o zi caracterizată de un cer senin, în care soarele va starluci fără  fie deranjat de nori 8 ore, maxima oprindu-se la 14 grade Celsius, constantăfaţă de ziua precedentăVânt slab de 12 km/h din direcţia N-V. Şanse de precipitaţii de 0%. Noaptea, termometrul va coborî până la 2 grade pe fondul unui cer senin, cu posibilitateridicată pentru apariţia ceţiiIR nocturn 0. 

Joi, aspectul general al vremii nu se prea schimbă: cer variabil şi vreme în general frumoasă. Soarele din nou va străpunge ceaţa matinală pentru a străluci 3 ore. Şanse deprecipitaţii 10%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 11 km/h din direcţia V. Temperatura maximă va fi în creştere faţă de ziua precedentă şi va atinge 15 grade Celsius. Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 5 grade pe fondul unui cer noros în care ceaţa îşi va face din nou apariţia. Indicele de răcire(IRva fi de 4. 

Vineri, 14 noiembrie, aspectul vremii va fi următorul: cer variabil, cu probabilitate de 0% pentru precipitaţiiMaxima zilei în scădere faţă de joi, ajungând la 12 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 13 km/h din direcţia S-V. Minima va coborî până la 7 grade, iar probabilitatea pentru o noapte în care  se formeze ceaţă este ridicată. Soarele se vaputea vedea 2 ore fără  fie stingherit de nori. 

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme frumoasă: cer variabil mai mult senin şi 0% şanse de precipitaţiiMaxima va fi în creştereatingând 13 grade Celsius, vânt slab de 14 km/h din direcţia S. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 5 grade pe fondul unui cer senin. Soarele va străluci 8 ore fără  fie deranjat de nori, iar IRva avea valoarea de 3. Există şanse ca noaptea  se lase ceaţă şi  persiste până la orele prânzului

Duminică 16 noiembrie va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 8 ore, iar cerul va fi senin. Şanse de precipitaţii 0%. Vântul va sufla slab cu viteza de 12 km/h direcţia S-V,temperatura maximă va fi constantă faţă de ziua precedentă oprindu-se la 13 grade. Noaptea minima va coborî până la 1 grad Celsius pe fondul unui cer senin. IR va atinge -1. Existăşanse mari ca ceaţa  se formeze pe parcursul nopţii

Prima zi a săptămânii va fi o zi cu cerul variabil spre senin în care regimul termic va fi în scăderedatorită undei mase de aer mai rece venită din V continentului şi intrateduminică în peisaj. Şanse de 0% pentru ploaie, maximă de 12 grade şi vânt slab de 14 km/h din direcţia V. Soarele se va putea vedea pe cer 6 ore. Noaptea va aduce o minimă de 4 grade şi un cer variabil. Indice IR va atinge 3. Ceaţa se va lasă pe parcursul nopţii şi va putea crea probleme până spre orele prânzului

Marţi aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind mai mult senin, 12 grade Celsius maximăvânt slab de 11 km/h de direcţie V, iar şansele pentru ploaie sunt de circa 0%. Soareleva străluci 6 ore fără  fie acoperit de nori. Temperatura nocturnă va coborî până la 2 grade pe fondul unui cer variabil, fără şanse de precipitaţii prea mariIR nocturn 0, şişanse destul de ridicate pentru ca ceaţă  se formeze. 

Câteva sfaturi şi predicţii 

- vremea îşi va păstra partea bună, temperaturile fiind din nou cu până la 4 grade mai ridicate decât în mod normal, iar precipitaţiile urmând  lipsească cu desăvârşire

- este foarte probabil ca următorul interval  fie ultimul în care temperaturile vor mai depăşi 12 grade şi în care precipitaţiile vor lipsi, urmând  după 20 noiembrie vremea devină rece umedă şi fenomenele specifice iernii -şi facă simţită prezenţa
Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time