Discursul Regelui, filă de istorie, la Parlamentul României

regele-mihai-parlament-Regele Mihai a susținut cu ocazia aniversării vârstei de 90 de ani, un discurs în cadrul Parlamentului, după ce mai bine de 60 de ani, acesta nu s-a adresat Legislativului.

În cadrul discursului rostit marți, 25 octombrie 2011, acesta a spus că nu vede România de astăzi "ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri".

"Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul. Uniţi între noi şi cu vecinii şi fraţii noştri, să continuăm efortul de a redeveni demni şi respectaţi. Am servit naţiunea română de-a lungul unei vieţi lungi şi pline de evenimente, unele fericite şi multe nefericite. După 84 de ani de când am devenit Rege, pot spune fără ezitare naţiunii române: Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea. Elita românească are aici o mare răspundere", a mai spus Regele.

Regele Mihai a fost însoţit la Parlament de principesa Margareta şi de principele Radu.

Fostul suveran a primit, după discursul său, Colanul Camerei Deputaţilor, după care a participat la dezvelirea bustului de bronz al Regelui Carol I, oferit cadou Parlamentului de către Casa Regală.

Ultimul discurs al Regelui Mihai a fost în decembrie 1946, la deschiderea lucrărilor Parlamentului de atunci.

Sursa: Mediafax

 

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time