Marți, 14 Martie 2023

Primăria Municipiului Câmpia Turzii obține peste 11 milioane de euro prin PNRR pentru proiecte de dezvoltare

Primăria Municipiului Câmpia Turzii a semnat un nou contract de finanțare prin PNRR pentru proiectul "Realizare sistem inteligent de management urban", care va aduce 2.929.006,5 lei în plus pentru implementarea unui sistem de transport urban inteligent.

Proiectul include realizarea de treceri de pietoni inteligente, cu iluminare și avertizare pentru participanții la trafic în mai multe locații din oraș, precum și implementarea unui sistem de semaforizare și control al traficului.

În total, Primăria a obținut finanțare pentru opt proiecte de investiții prin PNRR, în valoare de 51.104.097,42 lei, inclusiv proiecte pentru reabilitarea clădirilor școlare, construirea unei creșe, unități locative și insule ecologice digitalizate.

În plus, Primăria intenționează să depună documentația pentru noi proiecte PNRR în zilele următoare, care se concentrează pe sistemul de învățământ preuniversitar din oraș.

Read more...

Pugilistul Iosif Bândulă din Câmpia Turzii câștigă Cupa României și se califică la Campionatul European de Box Tineret

Tinerii sportivi sunt o sursă de mândrie pentru comunitatea noastră și Iosif Bândulă, pugilistul nostru, nu face excepție. Performanța remarcabilă obținută de el la Cupa României de box din acest weekend, care l-a calificat la Campionatul European de Box Tineret din Armenia, reprezintă un exemplu inspirațional de seriozitate și ambiție pentru tinerii din ziua de astăzi.

Reprezentând Câmpia Turzii, Iosif Bândulă a demonstrat că prin pasiune și efort se pot realiza performanțe deosebite. În semn de recunoaștere pentru această reușită notabilă, primarul Dorin Nicolae LOJIGAN va iniția un proiect de hotărâre care prevede recompensarea sportivului cu o sumă de bani, din Bugetul Local.

Sportul poate oferi beneficii importante pentru sănătatea și dezvoltarea tinerilor și poate îndepărta aceștia de anturaje periculoase. Iosif Bândulă este un model de sportivitate și dezvoltare intelectuală și fizică, care a plecat de jos, dintr-o familie simplă, și a ajuns să reprezinte cu mândrie România la nivel european.

În numele locuitorilor municipiului nostru, primarul Dorin Nicolae LOJIGAN îi adresează felicitări și îi dorește succes în continuare.

Foto: Primăria Câmpia Turzii

  • Published in Sport
Read more...

Accident rutier lângă sediul Viamso: Doi oameni răniți în urma unei coliziuni provocate de viteză excesivă

În urma unui accident rutier produs lângă sediul companiei Viamso, doi oameni au fost răniți și au primit îngrijiri medicale de urgență.

Potrivit refleqtmedia.ro, accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive și a lipsei de atenție a unui șofer care a intrat în coliziune cu mașina condusă de cei doi răniți. În prezent, poliția investighează cauzele exacte ale accidentului.

„Pompierii de la Detașamentul Turda au intervenit în urmă cu puține momente la un accident rutier petrecut pe strada 1 Decembrie 1918. Apelul de urgență a venit în jurul orei 10:10, iar în accident au fost implicate două autoturisme. Nu au existat persoane încarcerate, însă o femeie de 39 de ani și un bărbat de 47 de ani au primit îngrijiri medicale din partea echipajului SAJ. Ambii erau conștienți și cooperanți, fiind ulterior transportați la spital. Echipajul nostru a asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului”, a transmis ISU Cluj.

Foto: refleqtmedia.ro

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time