Compania aeriană Carpatair s-a supărat. Își ia mătura și pleacă!

carpatair aerport cluj napoca aeronava fokker 100Compania aeriană Carpatair va închide cursele operate pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca, precum și baza operațională. Această decizie a fost luată în urma conflictului cu directorul general al aerogării, David Cicero. Acesta din urmă s-a opus modului de operare neprofesionist al unui pilot, care a dorit să curețe gheața depusă pe fuzelaj și pe aripi, cu mătura.

Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a declarat că piloţii companiei au pus vieţile pasagerilor în pericol, întrucât îndepărtarea gheții cu mătura contravine procedurii aviatice stricte, care trebuie respectată de toate companiile. Operațiunea de degrivrare se face cu ajutorul unui lichid special care costă în jur de 700-800 de euro. Deoarece compania a refuzat să plătească această sumă, avionul a rămas la sol până când a ieșit soarele și a topit gheața.

Decolarea unui avion care nu este degivrat poate duce la tragedii aeriene, conform directorului aeroportului. Conducerea companiei Carpatair susţine însă că procedura de degivrare a avionului care trebuia să decoleze de la Cluj-Napoca spre Timişoara nu era necesară şi că nu a fost pusă "nicio secundă în pericol siguranţa pasagerilor".

 

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time