Cât de incompatibil e Laurenţiu Tor?

laurentiu tor juramant

Toată presa naţională, locală şi judeţeană a dat publicităţii joi, 14 aprilie 2016, lista făcută publică de ANI (Agenţia Naţională de Integritate) cu aleşii locali declaraţi incompatibili.

Pe lista celor 24 foşti sau actuali aleși locali figurează şi Laurenţiu Tor, primarul comunei Luna.

Conform comunicatului ANI, "În perioada exercitării mandatului de primar, TOR LAURENȚIU a semnat și aprobat acte administrative cu privire la contractarea prin achiziție direct, de către Primăria comunei Luna, de servicii de deszăpezire a drumurilor comunale, în valoare totală de 5.059,95 Lei de la Societatea Agricolă „Arieșul Luna” (societate comercială în cadrul căreia soţia persoanei evaluate deține funcția de președinte al societății).

Menţionăm faptul că, atât persoana evaluată cât şi soţia acestuia au obţinut venituri de la Societatea Agricolă „Arieșul Luna”.
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003 şi art. 301 din Codul Penal al României.
Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către TOR LAURENȚIU a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României."

Am luat legătura cu primarul comunei Laurenţiu Tor pentru a clarifica aceste acuzaţii şi acesta ne-a răspuns: "Ştiam de plângerea făcută la ANI. Am trimis de mult clarificările necesare. Mă surprinde faptul că totul a apărut acum înaintea campaniei electorale. De fapt este vorba de un serviciu executat de Asociaţia Agricolă Arieşul în condiţii de cod galben, la un preţ mult sub preţul pieţei, în condiţiile în care există o adresa de la firma cu care Primăria avea un contract şi pe care firma respectivă nu l-a putut onora. Am trimis clarificări la ANI încă de anul trecut pentru aceste aspecte. E interesant şi ciudat că aceste lucruri apar la început de campanie electorală.", a declarat Laurenţiu Tor pentru Câmpia eXpress.

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:08

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time