CAA: Punct de vedere cu privire la exploatările de balastru

logo caa

Referitor la exploatările de balastru din zona municipiului Turda, SC COMPANIA DE APĂ ARIEȘ SA are în administrare sursele de apă potabilă care alimentează sistemele aferente municipiilor Turda și Câmpia Turzii și localitățile limitrofe arondate la acestea. Pentru obținerea Autorizațiilor de Gospodărire a Apelor de către SC CAA SA a fost necesară întocmirea unui studiu hidrogeologic privind dimensionarea zonelor de protecție sanitară și a perimetrelor de protecție hidrogeologice în conformitate cu HG 930/2005 și Ord. M.M.P. nr. 1278/2011, pentru sursele de alimentare cu apă aferente SC Compania de Apă ARIEȘ SA: Sursa Cornești, Sursa Mihai Viteazu, Sursa Variantă, Sursa Turda Veche, Sursa Poiana și Sursa Călărași. Acest studiu a fost întocmit de către Administrația Națională “Apele Române” - Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Competențele de avizare ale CAA se înscriu în interiorul limitelor perimetrelor hidrogeologice pentru activități stabilite in HG 930/2005 cu obligativitatea întocmirii de studii hidrogeologice și de impact asupra mediului.

Solicitarea de la CAA a unor puncte de vedere, avize și/sau acorduri este condiționată de înscrierea în Certificatul de Urbanism eliberat de către Unitatea Administrativ Teritorială în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea excutării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, conform Legii 265/2006 cu modificările și completările ulterioare, Administrația Publică Locală are obligația de a lua toate măsurile de protecție sanitară a captărilor de apă potabilă (conf. cap 12, art 70). În plus, SC Compania de Apă Arieș SA are în administrare sursele de apă de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apa Văii Arieșului (ADI AVA) la care acționari sunt Autoritațile Publice Locale.

Sursele de apă pe care le exploatează CAA sunt dotate cu stații de tratare iar apa potabilă care se livrează în sistem îndeplinește indicatorii de calitate conform Legii 458/2002 actualizată.

Conducerea CAA

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:08

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time