Meteo 5-11 octombrie 2016: Află ce vreme de toamnă vom avea în continuare la Câmpia Turzii Featured

Meteo 5-11 octombrie 2016: Află ce vreme de toamnă vom avea în continuare la Câmpia Turzii

Ultima săptămână a fost caracterizată de un timp mai cald fata de normal din punct de vedere termic si foarte frumos sub aspectul vremii pana duminica seara cand si temperaturile au scazut accentuat, iar conditiile de ploaie s-au inmultit.Am avut parte de maxime ce au fost cuprinse intre 14-25 grade, ceea ce se caracterizeaza printr-o vreme mai calda cu pana 4-5 grade, fata de normele climatologice.Racirea survenita luni a fost foarte puternica, astfel incat temperaturile au ajuns sa fie mai scazute cu 2-3 grade fata de normal, marti dupa-masa.

Instabilitatea atmosferică s-a manifestat cu precadere incepand de luni dimineata, inregistrandu-se un total de precipitatii de 26 l/mp pentru ultimele 7 zile.Dealtfel luni si marti am avut parte de o informare meteo privind racirea accentuata si  precipitatiile, iar acestea au insumat o cantitate destul de mare strangandu-se echivalentul cu necesarul pe 10 zile de octombrie.Coordonatele pentru urmatoarea perioada nu se modifca prea mult, urmand ca ploile sa aiba sanse de aparitii mai mari joi si vineri in rest vremea urmand sa fie frumoasa si stabila.Temperaturile vor marca o crestere incepand de joi, maximele incadrandu-se intre 9-14 grade.Septembrie 2016 a fost o luna de toamna destul de atipica, in care orele de soare au fost cu 50% mai multe decat in mod normal.Dealtfel precipitatiile cazute au fost deficitare cu 25% fata de normele climatlogice, iar temperaturile au fost mai mari cu 3.8 grade.Lipsa indelungata a ciclonilor si blocajul anticiclonar balcanic se pare ca vor fi caracteristice si urmatoarei perioade.Totusi dupa 15 octombrie precipitatiile bogate vor reveni coraborate cu o scadere a temperatruilor.

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 4 octombrie când maxima a urcat la 14 grade, minima atingând 2 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 2 octombrie când maxima a ajuns la 25 grade, minima coborând la 12 grade Celsius. Diferenta dintre maximele celor 2 zile a fost de 11 grade,iar între minima cea mai scăzută si maxima cea mai ridicată de 23 grade Celsius, ceea ce inseamna o diferenta medie si destul de greu de suportat pentru organism pentru un interval atat de scurt. Comparativ cu acum o săptămână vremea s-a prezentat aproximativ la fel pana luni, diferentele de temperatura au fost totusi mai mari si precipitatiile cazute au fost mult mai bogate cantitativ.

În intervalul 5 - 11 octombrie vremea va fi mai rece fata de normal cu 2-3 grade,iar sansele ca precipitatiile sa apara sunt mici cu exceptia zilei de joi si vineri. Sub aspect termic vor fi modificări destul de mici de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 9 si 14 grade Celsius, ceea ce reprezintă o vreme destul de rece. Ceata este posibil sa se formeze aproape zilnic, dar ea se va disipa dupa primele ore ale diminetii.

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni si va fi 4, măsurat în conditiile unui cer senin.

Miercuri, 5 octombrie, va fi o zi caracterizată de un cer in general variabil, în care soarele va straluci fara sa fie deranjat de nori 3 ore, maxima oprindu-se la 9 grade Celsius, in scadere fata de ziua precedenta. Vânt slab de 17 km/h din direcţia N-V. Sanse de precipitatii 40%,.Noaptea, termometrul va coborî până la 1 grad pe fondul unui cer innorat.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.

Joi, aspectul general al vremii nu se va schimba foarte mult. Soarele va reusi sa straluceasca mai mult de 2 ore pe cer. Sanse de precipitatii 60%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 16 km/h din directia V. Temperatura maximă va creste fata de ziua precedentă si va atinge 11 grade Celsius.Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 0 grade pe fondul unui cer variabil.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.

Vineri, 7 octombrie, aspectul vremii va fi următorul: cer innorat, cu probabilitate de 70% pentru precipitatii. Maxima zilei va fi in crestere fata de joi, ajungând la 11 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 10 km/h din directia V. Minima va coborî până la 2 grade.

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme frumoasa cu cer in general variabil, si o maxima constanta de 11 grade Celsius, vânt slab de 14 km/h din directia V. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 3 grade pe fondul aparitiei cetii. Sansele de precipitaii pe timpul zilei vor fi de 30%.

Duminica 9 octombrie va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 4 ore, iar cerul va fi in general variabil, sanse de precipitatii 20%.Vântul va sufla slab cu viteză de 13 km/h directia V, temperatura maximă va fi in crestere fata de ziua precedentă oprindu-se la 12 grade. Noaptea minima va coborî până la 2 grade Celsius pe fondul aparitiei cetii.

Prima zi a săptămânii va fi o zi cu cerul variabil în care regimul termic va fi constant, datorita aceleiasi mase de aer mai rece intrate o data cu ultimul ciclon ce a traversat Romania, Maximă de 12 grade si vânt slab de 12 km/h din directia S-V. Soarele se va putea vedea pe cer 4 ore. Noaptea va aduce o minimă de 2 grade.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.

Marti aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind mai mult variabil, 14 grade Celsius maximă, vânt slab de 13 km/h de directie S-V, iar sansele pentru precipitatii sunt de circa 10% Temperatura nocturnă va coborî până la 2 grade pe fondul unui cer variabil, cu sanse mici de precipitatii.Sunt sanse mari ca ceata sa se formeze o data cu lasarea serii si sa persiste pana la primele ore ale diminetii.

Câteva sfaturi si predictii

- vremea va deveni frumoasa si stabila abia de sambata

- urmeaza un weekend cu vreme racoroasa in care maximele nu vor depasi 11-12 grade.

- abateriile pozitive ale temepraturilor medii vor reveni abia intre 15-20 octombrie, iar pana atunci ne vom situa sub normele climatologice cu 3-4 grade.

- la altitudini mai mari de 800m precipitatiile ce vor urma se pot tranforma in lapovita si ninsoare, fara depunere insa de strat de zapada.Aceste manifestari al iernii atat de devreme sunt atipice, dar vor caracteriza o toamna lunga si o iarna blanda si umeda.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

badge-new

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Curabitur blandit tempus porttitor. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Aenean eu leo quam.

badge-hot

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Curabitur blandit tempus porttitor. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Aenean eu leo quam.

badge-top

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Curabitur blandit tempus porttitor. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Aenean eu leo quam.

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time