Miercuri, 08 Noiembrie 2017

Meteo 8-14 noiembrie 2017: Află cum va fi vremea în următorul interval

Ultima săptămână a fost caracterizată de un timp normal din punct de vedere termic pentru perioada in care ne aflam fata de normele climatologice, cu un aspect frumos si stabil al vremii. Spre finalul intervalului vremea a devenit chiar putin mai calda. La inceput maximele nu au reusit sa depaseasca 8 grade Celsius, minimele coborand pana la -3 grade. Regimul termic a cunoscut o crestere treptata la finalul intervalului, maxime ajungand chiar la 12-13 grade marti, temperaturi ce sunt putin mai ridicate fata de normalul perioadei in care ne aflam.

Instabilitatea atmosferică a fost prezenta doar vineri, inregistrandu-se un total de precipitatii de 8 l/mp pentru ultimele 7 zile. Dealtfel, luna noiembrie este o luna ploioasa, acest lucru datorandu-se unei acitiviati destul de intense ciclonice, si circulatiei aerului preponderent V, aceste miscari tinzand sa se amplifice spre finalul lunii , atunci cand miscarea devine predominant nord-vestica si clclonii devin mai stationari. Precipitatiile cazute in acest an in primele 7 zile de noiembrie au totalizat 15% din mediile multinauale. Ne aflam de 3 saptamani intr-un anticiclon stationar, care se pare ca va influenta inca cel putin 2 zile vremea pe teritoruiul Romaniei.

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 2 noiembrie când maxima a urcat la 8 grade, minima atingând -3 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 7 noiembrie când maxima a ajuns la 13 grade, minima coborând la 0 grade Celsius. Diferenta dintre maximele celor 2 zile a fost de 5 grade, iar între minima cea mai scăzută si maxima cea mai ridicată de 16 grade Celsius, ceea ce inseamna o diferenta mica si destul de usor de suportat pentru organismul uman. Comparativ cu acum o săptămână vremea nu s-a prezentat prea diferit, temperaturile fiind putin mai mici, iar precipitatiile cazute au fost mai slabe cantitativ.

În intervalul 8 - 14 noiembrie vremea va fi apropiata de normal din punct de vedere termic si in general mohorata, precipitatiile urmand sa aiba sanse mari sa apara pe toata durata intervalului. Sub aspect termic nu vor fi modificări seminificative de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 8 - 13 grade Celsius, ceea ce reprezintă o vreme apropiata de mediile celei de-a doua decade de noiembrie. Datorita faptului ca ne apropiem de sezonul rece de acum inainte vom vorbi de indicele de racire in locul celui de disconfort termic, specific anotimpului cald. Acest indice este calculat in functie de temperatura, umiditate si viteza vantului, astfel incat indicele reprezinta temperatura resimtita de corpul uman.

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni si va fi 2, măsurat în conditiile unui cer senin.

Miercuri, 8 noiembrie, va fi o zi caracterizată de un cer in general variabil, în care soarele va straluci fara sa fie deranjat de nori 3 ore, maxima oprindu-se la 13 grade Celsius, in crestere usoara fata de ziua precedenta. Vânt slab de 11 km/h din direcţia V. Sanse de precipitatii de 30%. Noaptea, termometrul va coborî până la 3 grade pe fondul unui cer senin. Ceata va aparea o data cu lasarea serii si este posibil ca ea sa persiste pana la primele ore ale zilei.

Joi, aspectul general al vremii va fi urmatorul: cer innorat si racoare. Soarele va reusi sa se iveasca de sub nori doar 2 ore. Sanse de precipitatii 80%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 10 km/h din directia V. Temperatura maximă va fi in scadere fată de ziua precedentă si va atinge 11 grade Celsius. Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 5 grade pe fondul unui cer innorat. Ceata va aparea o data cu lasarea serii si este posibil ca ea sa persiste pana la primele ore ale zilei. Indicele de racire va atince 2. Este posibil ca pe parcusrul acestei zile sa se adune un total de 15 l/mp.

Vineri, 10 noiembrie, aspectul vremii va fi următorul: cer innorat, cu probabilitate de 75% pentru precipitatii. Maxima zilei constanta fată de joi, ajungând la 11 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 12 km/h din directia N-V. Minima va coborî până la 5 grade, iar probabilitatea pentru o noapte in care sa ploua este de 70%. Soarele se va putea vedea 2 ore fără să fie stingherit de nori. Ceata va aparea o data cu lasarea serii si este posibil ca ea sa persiste pana la primele ore ale zilei. Indice de racire va fi de 2. Este posibil ca pe parcursul acestei zile sa se adune un total de 10 l/mp.

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme frumoasa: cer in general variabil 30% sanse de precipitatii. Maxima va fi constanta, atingand 11 grade Celsius, vânt slab de 11 km/h din directia N-V. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 2 grade pe fondul unui cer senin. Ceata va aparea o data cu lasarea serii si este posibil ca ea sa persiste pana la primele ore ale zilei. Indicele de racire pe parcursul noptii va fi de 0.

Duminică 12 noiembrie va fi o zi în care soarele va putea strapunge ceata doar spre orele amiezei. Sanse de precipitatii 80%, acestea urmand sa apara spre seara. Vântul va sufla slab cu viteză de 15 km/h directia V, temperatura maximă va fi in scadere fata de ziua precedentă oprindu-se la 10 grade. Noaptea minima va coborî până la 2 grade Celsius pe fondul unui cer senin. Indice de racire pe perioada zilei va fi de 5, iar noaptea acesta va atinge 0. Ceata va aparea o data cu lasarea serii si este posibil ca ea sa persiste pana la primele ore ale zilei. Este posibil ca pe parcursul acestei zile sa se adune un total de 20 l/mp.

Prima zi a săptămânii va fi o zi cu cerul innorat în care regimul termic va fi in scadere, datorita undei mase de aer mai reci venita din din V continentului si intrate duminica noapte in peisaj. Sanse de 90% pentru ploaie, maximă de 9 grade si vânt slab de 11 km/h din directia V. Soarele nu se va putea vedea pe cer din cauza norilor. Noaptea va aduce o minimă de 1 grad si un cer senin. Indicele de racire ziua va fi de 6, iar noaptea acesta va cobori la 0. Este posibil ca pe parcusrul acestei zile sa se adune un total de 25 l/mp.

Marti aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind mai mult innorat cu sanse de 95% de precipitatii, 8 grade Celsius maximă, vânt slab de 11 km/h de directie V. Este posibil ca pe parcursul acestei zile sa se adune un total de 25 l/mp. . Temperatura nocturnă va coborî până la 2 grade pe fondul unui cer variabil, cu sanse minime de precipitatii. Indicele de racire ziua va fi de 6, iar cel nocturn va atinge 0.

Câteva sfaturi si predictii

- vremea va fi urata si ploioasa asadar inarmati-va cu voie buna si rabdare

  • Published in Meteo
Read more...
Subscribe to this RSS feed

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time