Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 535

CAA: Dezvoltare durabilă cu finanțare europeană - A fost efectuată recepția finală a stației de epurare Turda - Câmpia Turzii

În data de 27.06.2016 a fost efectuată recepția finală stației de epurare Turda - Câmpia Turzii.  Lucrările de reabilitare și  modernizarea a staţiei de epurare au reprezentat o componentă a contractului de finanțare europeană „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în regiunea Turda-Câmpia Turzii” , pachetul P12 (CL02). Contractul a avut o valoare totală de 71,091,432.35 lei. Acest contract a fost atribuit asocierii COSTRUZIONI DONDI S.p.A (Lider) cu S.C. ACSA S.A.(Asociat). 

În cadrul acestui contract s-a realizat reconstrucția completă a stației de epurare, pe amplasamentul existent, cu demolarea aproape în totalitate a structurilor inițiale. Debitul de calcul al noii stații este de 1.200 l/s și încărcarea este de 110.000 locuitori echivalenți. Stația include inclusiv tratare terțiară.

Finanţarea lucrărilor a fost realizată prin accesarea fondurilor de la Uniunea Europeană, dintr-un credit bancar angajat de SC CAA SA precum şi de la Bugetul de Stat si Bugetul Local al municipiului Turda. Această investiţie va avea ca finalitate alinierea la cerinţele impuse de Uniunea Europeană privind protecţia mediului.

Obiectivele principale ale acestui contract de lucrări au fost următoarele:

►Epurarea apei uzate în conformitate cu standardele naţionale şi ale UE;

►Tratarea eficientă a nămolului înainte de depozitare;

►Înlocuirea echipamentului mecanic şi electric şi optimizarea consumului de

energie;

►Îmbunătăţirea siguranţei în funcţionare

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time