Wikileaks: toţi utilizatorii de smartphone sunt urmăriţi

wikileaksFondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a afirmat recent că posesorii de smartphone-uri pot fi foarte uşor de către companii care se ocupă cu astfel de activități.

Prin instalarea unor programe speciale fără știința utilizatorilor, telefoanele pot face poze, pot filma sau pot înregistra sunetele în timp ce se află în standby. De asemenea există software-uri care oferă unelte de monitorizare a locaţiei persoanelor.

Aceste afirmaţii vin în contextul în care WikiLeaks a lansat o nouă serie de documente care detaliază modul în care guvernele îşi monitorizează cetăţenii. Julian Assange a vorbit despre aceste lucruri într-o conferință la City University din Londra şi s-a referit la o serie de branduri cunoscute în lumea mobilă precum Apple sau Blackberry, ale căror produse care pot fi folosite ca instrumente de supraveghere.

Assange s-a referit și la programul iTunes, utilizat la scară largă de către posesorii de iPhone şi iPad, care poate fi folosit de către o companie de supravhegere ca o "uşă din dos" pentru a pătrunde în computerele utilizatorilor. Conform lui Assange, există astfel de "uşi" în spatele majorităţii softurilor telefoanelor mobile sau ale programelor populare.

Acuzele vin la cîteva zile după ce ştirile referitoare la un program numit Carrier IQ, ce rulează în secret pe majoritatea telefoanelor mobile, au apărut pe internet.

Dezvoltatorii aplicaţiei Caller IQ susțin că datele colectate de program, precum localizarea telefonului sau înregistrarea unor parametri legaţi de convorbiri și mesaje sunt folosite exclusiv în scopuri de diagnosticare.

Sursa: Foaia Transilvană

 

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time