Spitalul Câmpia Turzii are nevoie de ajutorul tău!

spitalul municipal campia turzii grant raiffeisenSpitalul Municipal Câmpia Turzii dorește modernizarea unității de transfuzie sanguină din cadrul Compartimentului ATI (Anestezie Terapie Intensivă). Pentru obținerea finanţării, reprezentanții spitalului au realizat în acest sens un proiect - SÂNGELE SUPORTUL VIEȚII - care, în momentul de faţă, concurează cu alte iniţiative ale unor ONG-uri, care doresc să obţină finanţare prin programul de granturi Raiffeisen Comunităţi.

Astfel, proiectul câştigător va fi sponsorizat pentru a-şi duce la îndeplinire scopul pentru care a fost realizat.

"Spitalul a depus o scrisoare de intenție în prima etapă alături de alte 340 de scrisori de intenție și a fost promovat în etapa următoare care a constat în depunerea proiectului propriu-zis. Au rămas în etapa a III-a 140 de proiecte, care vor fi finanțate în limita bugetului alocat 100.000 euro (echivalent în RON). După încheierea ultimei etape, se vor desemna drept câştigătoare cele mai votate „x” proiecte, până la epuizarea bugetului total. Bugetul solicitat pentru fiecare proiect înscris trebuie să fie cuprins între 4.000-22.000 RON. Se dorește implicarea comunității, prin mediatizarea proiectului și a campaniei de vot. Vor câștiga proiectele cu cel mai mare număr de voturi, care au ajuns pe lista de pe site-ul Reiffeisen Comunități - Program de Granturi ( aproximativ 15 proiecte), deci pentru a câștiga trebuie să fim în primele 10 -15 proiecte, din lista de 140 proiecte. Comunitatea trebuie să dorească să se implice în campania de vot astfel, o parte din locuitori să cunoască proiectul și să-l voteze." a declarat pentru Câmpia eXpress, Septimia Motorga, coordonatorul proiectului.

Nevoia identificată

Unitatea de transfuzie sanguină din Spitalul Municipal Câmpia Turzii funcționează în cadrul Compartimentului Anestezie Terapie Intensivă, iar aici se oferă o serie de teste și servicii care să asigure siguranța și eficiența utilizării sângelui sau a componentelor sanguine. Aceasta trebuie să fie dotată cu echipamente moderne atât pentru efectuarea testelor pretransfuzionale cât și pentru stocarea și conservarea sângelui și a componentelor sanguine în condiții de maximă siguranță.

Scopul proiectului
Asemănător altor metode de tratament, transfuzia de sânge trebuie recomandată doar atunci când este esențială pentru pacient. Astfel, produsele de sânge sunt prescrise numai acelor pacienți pentru care nu există o alternativă terapeutică.
Este important ca pacientul să primească exact tipul de sânge adecvat lui. În acest sens, în cadrul Unității de transfuzie sanguină se efectuează în conformitate cu normele în vigoare protocolul de teste pretransfuzionale, o gamă completă de teste pentru identificarea grupului sanguin și depistarea anticorpilor.

Contribuie și tu la modernizarea Spitalului Municipal Câmpia Turzii!

Pentru a contribui la modernizarea spitalului, doritorii sunt rugaţi să îşi facă un cont pe site-ul Raiffeisen Comunităţi şi să voteze. Pentru a ajunge la pagina care oferă posibilitatea de a vota, persoanele interesate trebuie să selecteze categoria "Program de GRANTURI". Aici va apărea o hartă, unde sunt indicate judeţele ţării. Selectaţi judeţul Cluj şi veţi găsi proiectul "SÂNGELE SUPORTUL VIEŢII", precum şi toate detaliile referitoare la acesta la categoria sănătate. Se poate vota o singură dată, iar termenul limită pentru a face acest lucru este 30 septembrie 2013.

 

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time