Ruşii de la Nikarom doresc reînceperea activităţii la Mechel Câmpia Turzii începând cu 10 aprilie 2013

protest mechel 28 februarie 2013Reprezentanții Invest Nikarom, acționarul majoritar al întreprinderilor Mechel Targoviște, Ductil Steel Buzău, Mechel Câmpia Turzii, Laminorul Brăila și Ductil Steel Oțelu Roșu, au prezentat, în faţa jurnaliştilor, activitatea de până acum și perspectivele pentru perioada imediată.

Reprezentantii acţionarului au vorbit despre începerea producției de la Mechel Târgoviște, din data de 15 martie, activitatea de producție în curs de dezvoltare la Ductil Steel Buzău și intenția de repornire a capacităților de producție la Mechel Câmpia Tuzii, programată să aibă loc în data de 10 aprilie.
"Am ales să avem o primă întâlnire cu presa acum, când au început deja să se vadă primele rezultate pozitive ale activității noastre. La Mechel Târgoviște au fost produse deja 13.000 de tone de oțel beton, care sunt deja contractate. La Ductil Steel Buzău lucrează secțiile de sârmă și produse din sârmă, iar de mâine (vineri, 29 martie) va intra în funcțiune și laminorul, cu o capacitate estimată de 5.000 de tone de oțel beton și 3.000 de tone de produse din sârmă lunar ", a declarat Olga Chumakova, unul din reprezentanţii Nikarom.

De asemenea a fost prezentată situația de la Laminorul Brăila, societate intrată recent în procedură de insolvență. "Planul de reorganizare se va finaliza în circa două-trei luni, iar activitatea ulterioară se va desfășura în conformitate cu prevederile acestuia. Până atunci nu sunt planificate disponibilizări colective, angajații fiind plătiți în continuare cu 75% din salariu sa stea acasă", se arată într-un comunicat de presă.

În ceea ce privește întreprinderea din Oțelu Roșu, aceasta va intra în conservare.

În privința procedurii de achiziție a întreprinderilor, acţionarul Sergiu Lapti a sintetizat contextul achiziției, pe marginea căruia au existat speculații nefondate. "A existat intenția ca Mechel să vândă societățile din România, la pachet, cu mult înainte de a fi cumpărate de Invest Nikarom. S-a ajuns până la faza de negocieri destul de avansate cu potențialii cumpărători. Tranzacția nu s-a încheiat în cele din urmă, unul dintre impedimente fiind valoarea ridicată a datoriilor intragrup, provenite din finanțarea pe care grupul a făcut-o de-a lungul timpului (peste 400 milioane de dolari)."
Finalul întâlnirii a adus și o sinteză a celor mai importante subiecte discutate: "La mai puțin de două luni de la preluare, Mechel Târgoviște și Ductil Steel Buzău au reluat cu succes producția, există un plan ferm de reluare a activității la Mechel Câmpia Turzii începând cu luna aprilie, se lucrează la un plan de reorganizare pentru Laminorul Brăila, iar Oțelul Roșu intră în conservare".

Salariaţii şi foştii angajaţi de la Mechel Câmpia Turzii se află în a treia săptămână de proteste, din cauza faptului că nu le-au fost plătite integral salariile şi plăţile compensatorii. Un fost salariat a intrat în urmă cu câteva zile în greva foamei, iar un altul s-a sinucis din cauza greutăţilor financiare. Foştii angajaţi mai au de primit restul de tichete de masă şi salariile compensatorii, iar cei angajaţi, avansul pentru februarie şi restul de plată. Noul investitor, Invest Nikarom, vrea să supună unităţile de producţie de la Brăila şi Câmpia Turzii unui proces de reorganizare. Invest Nikarom a cumpărat în februarie activele Mechel din ţara noastră, pentru 52 de euro. Din 2012, la Mechel Câmpia Turzii au fost disponibilizate colectiv, în mai multe etape, 1.700 de persoane, în combinat rămânând 300 de angajaţi.

Sursa: Ziua de Cluj

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time