PROIECT GRUNDTVIG la Câmpia Turzii: "Pasiunea mea, fericirea mea!"

scoala gimnaziala avram iancu campia turziiÎntr-o societate în continuă schimbare, într-o lume a intereselor în care primează doar banul, iar restul nu mai contează, cineva are timp și pentru puțină fericire. Nu întâmplător, este vorba din nou de cadrele didactice și părinții elevilor de la Școala Gimnazială Avram Iancu, Câmpia Turzii, preocupați mereu să le ofere copiilor șansa la o educație de calitate, învățându-i totodată să aprecieze lucrurile mărunte, micile bucurii, pentru că de cele mai multe ori acestea oferă șansa la fericire, la adevărata mulțumire sufletească. Organizați într-o asociație Părinți pentru copii implementează în prezent un nou proiect Grundtvig Pasiunile mele, fericirea mea!, finanțat din programul Lifelong Learning al Comisiei Europene, pe perioada 2013-2015, alături de instituții din꞉ Polonia, România, Lituania, Portugalia, Slovacia și Turcia.

Fiind un proiect european, acesta reprezintă o oportunitate deosebită întrucât oferă șansa formării adulților, a perfecționării lor, tocmai în vederea implementării strategiilor abordate și a reconfigurării spațiului lucrativ. Consider proiectul o binecuvântare pentru cei implicați, având astfel posibilitatea explorării și a interrelaționării cu oameni preocupați să-și păstreze aceleași valori morale, care probabil i-au adus în același loc.

Proiectul include instructori, profesori conferențiari, dascăli, studenți, părinți și pensionari. Fiecare dintre noi ne-am descoperit pasiunile și talentele în domenii cum ar fi pictura, sculptura, arta dramatică, talente manageriale, de grădinărit, talente culinare și multe altele.

Scopul principal al proiectului este prezentarea hobby-urilor din fiecare țară, iar acestea să fie acceptate de către participanții la proiect. Ne vom inspira unii pe alții cu idei interesante, întâlniri și activități creative legate de modalitățile de a te simți fericit la o vârstă fragedă sau înaintată., trezindu-le interesul atât musafirilor noștri, cât și comunităților locale și internaționale,
Proiectul vrea să scoată la lumina ceea ce ne poate face pe noi fericiți, adică, cum să recâștigăm această parte a vieții noastre, cum să învățăm să fim deschiși la tot ce ne aduce viața, cum să fim recunoscători pentru provocările și posibilitățile noastre, cum să observăm cele mai mici motive pentru a fi fericiți.

Totodată, suntem interesați să aflăm mai multe despre lume. După cum se spune, călătoriile educă. Ne vom întâlni și vom împărtăși informații despre noi înșine, despre familiile noastre, despre cultura și tradițiile noastre. Este o șansă de a cunoaște alte culturi și de a ne face prieteni din alte țări.

Suntem conștienți de provocările din fața noastră dar, pentru că am finalizat cu succes vechiul proiect Grundtvig Training Special Needs Children's Parents and Teachers for Refreshment (TPT) și având experiență în urma lui, am acceptat cu plăcere noua provocare. De aceea, săptămâna 28-31 octombrie 2013, va fi una interesantă, pentru că vom fi gazdele musafirilor de peste hotare.
Prima zi în care îi vom întâmpina pe oaspeții noștri, va fi ziua de luni, zi în care vor începe și activitățile propuse în agendă. Printre acestea se numără deschiderea oficială a întâlnirii, realizată de doamna Pop Iuliana, președinta asociației, doamna director Popescu Ana de la Școala Gimnazială Avram Iancu, Câmpia Turzii și coordonatoarea acestui proiect, doamna psiholog Bozbici Corina.
Pe durata întregii săptămâni vor avea loc diferite evenimente, dezbateri, prezentări și workshop-uri de bricolaj și despre fericire, vizitarea orașului nostru, a Salinei din Turda și a centrului vechi din orașul Cluj-Napoca. Lecția de limba română îi va familiariza cu cele mai uzuale expresii. Pentru a păstra în sufletul o amintire cât mai plăcută despre noi, partenerii europeni implicați în acest proiect se vor îndeletnici cu tradiționalele sărmăluțe, dansuri populare și de societate și nu vor lipsi partidele de karaoke sau bowling.

Chiar dacă va fi foarte încărcată, sperăm că va fi o săptămână reconfortantă, în care fiecare dintre noi își va descoperi valențele creative, va spera la fericire, însă fără să își dea seama probabil va și trăi acestă stare, pentru că cei mai mulți dintre noi, abia după ce o pierdem îi conștientizăm valoarea.

Sperăm ca în urma acestor activități pe care le-au pregătit membrii Asociației Părinți pentru copii, musafirii noștri să fie mai fericiți, decât au fost la sosire!

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time