Producția la Mechel Câmpia Turzii va fi oprită în 15 decembrie 2012

combinatul mechel campia turzii saMechel a anunţat că va întrerupere temporar producţia în mai multe combinate din grup, inclusiv combinatul din Câmpia Turzii, "din cauza situaţiilor nefavorabile existente pe piaţa materiilor prime şi pe piaţa produselor metalurgice".

"Luând în consideraţie conjunctura nefavorabilă a prețurilor pe piaţa metalurgică europeană, pe fondul creşterii preţurilor materiilor prime şi cererii reduse de produse metalurgice finite, se opreşte temporar procesul de producţie la întreprinderile din România. Decizia de sistare s-a luat în scopul reducerii costurilor de producţie şi armonizării volumului de producţie cu cerinţele pieţei. La această decizie a contribuit şi faptul că planul de producţie pentru 2012 a fost realizat înainte de termen", explică Mechel într-un comunicat de presă.

Astfel, începând cu 21 şi 22 noiembrie 2012, se întrerupe temporar procesul de producție de oţel la combinatul Mechel Târgovişte, respectiv la Ductil Steel punct de lucru Oţelu Roşu. De asemenea, după îndeplinirea programului de producție pentru acest an, începând cu data de 27 noiembrie va fi oprită temporar activitatea de producție a laminoarelor de la Mechel Târgovişte, iar de la 15 decembrie este planificată oprirea temporară a producţiei laminoarelor şi a producţiei de sârmă la Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Câmpia Turzii.

"Regimul de întrerupere temporară a activităţii de producție a uzinei metalurgice din Donetsk se introduce din cauza creşterii costurilor de producţie şi a scăderii rentabilităţii acesteia. Acestea se datorează creşterii constante a preţului la materia prima principală a uzinei - fier vechi", explică Mechel.

Singurii care vor mai avea locuri de muncă după această dată sunt angajaţii ce vor lucra la întreţinerea utilajelor şi echipamentelor de producție.

"Compania Mechel monitorizează cu atentie conjunctura pieţei astfel încât, odată cu normalizarea acesteia, procesul de producţie va fi reluat imediat", explică grupul siderurgic. "Impactul economic estimat al deciziei de suspendare temporară a activităţii de producție va permite întreprinderilor gestionarea mai eficientă a resurselor financiare disponibile în condiţiile cererii scăzute de produse finite şi a preţurilor ridicate la fier vechi. De asemenea, măsurile respective vor permite minimizarea riscurilor financiare şi vor asigura interesele pe termen lung ale Companiei în sectorul metalurgic".

Mechel a notificat la începutul lunii octombrie sindicatul şi autorităţile că va concedia 800 dintre cei puţin peste o mie de angajaţi, dar că va păstra aproximativ 200 ca secţie exterioară a unui alt combinat din grup.

Grupul siderurgic rus Mechel a scos la vânzare în urmă cu trei luni cinci combinate pe care le deţine în România. Pentru cel din Câmpia Turzii, ruşii cereau 33 de milioane de dolari, în vreme ce întregul pachet e evaluat la 150 milioane de dolari. Mechel are nevoie de bani pentru a-şi reduce datoriile, care se cifrează la 9,4 miliarde euro, şi pentru a finanţa exploatarea minieră Elga, proiect prioritar pentru grup. Mechel Câmpia Turzii a început în iunie disponibilizarea colectivă a 800 de angajaţi, în trei etape, iar disponbilizarea vine după o altă rundă de 800 de concedieri, începută în martie. Contractul de privatizare a combinatului de la Câmpia Turzii a fost încheiat în 2003 cu grupul rus Mechel, în perioada Guvernului PSD condus de Adrian Năstase.

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time