Primăria Municipiului Câmpia Turzii a demarat acţiunea de capturare a câinilor fără stăpân

legea maidanezilorPrimăria Municipiului Câmpia Turzii a demarat acţiunea de capturare a câinilor fără stăpân de pe raza administrativ-teritorială.

Câinii capturaţi sunt transportaţi la Centrul de ecarisaj din comuna Bogata, unde sunt deparazitaţi, vaccinaţi, sterilizaţi şi identificaţi prin crotaliere. La centrul de ecarisaj sunt cazaţi timp de minimum 14 zile, în funcţie de starea acestora, după care, dacă nu sunt adoptaţi, sunt eliberaţi.

Deţinătorii de câini sunt atenţionaţi să nu-i lase liberi pe domeniul public. Plimbarea câinilor în locurile publice este permisă numai sub supravegherea unui însoţitor, cu lesă şi botniţă, în caz contrar fiind consideraţi fără stăpân.

Rugăm populaţia să nu intervină în acţiunea de capturare a câinilor. Procedura este prevăzută de OUG nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân cu modificările şi completările ulterioare şi are ca scop controlul numărului de câini fără stăpân şi a stării de sănătate a acestora.

Totodată, prin această acţiune răspundem numeroaselor sesizări venite din partea cetăţenilor care au solicitat măsuri în acest sens.

Proprietarii care deţin câini bolnavi sau au în plus un număr de câini pe care nu doresc să-i mai intreţină, sunt rugaţi să nu-i abandoneze pe domeniul public şi să apeleze la Serviciul de Ecarisaj al Primăriei. Persoana contact : dr. Irimieş Alin, tel: 0727391707.

BIROUL RELAŢII PUBLICE ŞI COMUNICARE

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time