“Penny Turda” este noua campioană a “Cupei de iarnă” la Fotbal

penny turda cupa de iarnaA III-a ediţie a "Cupei de Iarnă" la Fotbal, organizată de Comisia Municipală de Fotbal din Câmpia Turzii a avut loc în perioada 14.01.2012-15.01.2012 în incinta Sălii Sporturilor "Ioan Stanatiev" din oraş. 

La startul acestei competiţii s-au aliniat formaţiile de fotbal din Campionatul Teritorial de Fotbal. S-au format două grupe. În prima zi de joc s-au stabilit echipele care au jucat semifinalele, respectiv finala mică şi cea mare.

Cel mai spectaculos joc al primei grupe a fost cel disputat de "Şoimii Câmpia Turzii" – "Potaissa Turda". În ultimele opt minute de joc, "Potaissa Turda" conducea cu scorul de 5-2, dar până la final, "Şoimii Câmpia Turzii" a reuşit să întoarcă scorul în favoarea sa. Astfel, la final scorul a fost 7-5 pentru reprezentanta Câmpiei Turzii. Următorul meci nu unul cu noroc, întrucât "Şoimii Câmpia Turzii" au pierdut cu scorul de 6-1 cu echipa celor dela "Penny Turda". "Fotbalul se joacă pe goluri, am avut trei variante ca să ne calificăm: să câştigăm, să facem egal sau să pierdem, dar nu la o diferenţă mai mare de trei goluri. Ei, noi am ales a IV-a variantă. Am pierdut cu 6-1", a declarat la finalul meciului Lucian Saroşi, căpitanul echipei.

Din prima grupă, s-au calificat în semifinale "Penny Turda" şi "Potaissa Turda" datorită golaverajului obţinut, iar din cea de a doua, "Chimia Turda" şi "Plaiul Iacobeni". Aceste două formaţii au defilat fără drept de apel cu celelalte contracandidate din grupă.. Cel mai echilibrat joc a fost chiar între cele două echipe calificate, întrucât partida disputată s-a încheiat cu scorul de 2-2..

În cadrul semifinalelor din cea de a doua zi de joc, "Chimia Turda" a învins pe "Potaissa Turda " cu scorul de 2-1, fiind prima formaţie calificată în finala mare.

Dacă încă de la început, favorita acestui campionat a fost echipa celor de la "Plaiul Iacobeni", la final, s-a dovedit contrariul, pentru că, în semifinale, aceasta a pierdut în faţa celor de la "Penny Turda" cu scorul de 2-0, iar echipa turdeană a fost cea de-a doua calificată.

În cadrul finalei mici, au luptat pentru locul trei "Plaiul Iacobeni" şi Potaiss Turda", echipe ce au reuşit să ofere celor prezenţi în sală, un meci spectaculos. "Plaiul Iacobeni" a început partida în forţă, conducând cu trei puncte la pauză. Turdenii au întors rezultatul, dar la final, scorul a fost egal : 4-4. În urma executării loviturilor de departajare "Potaissa Turda" a ocupat locul III cu scorul de 6-5. "A fost o mobilizare de excepţie a băieţilor. E foarte bine, mai ales că gol getter-ul campionatului face parte din echipa noastră", a declarat Cătălin Bozdog, reprezentantul echipei "Potaissa Turda".

Atât în semifinale dar şi în finala mare, echipa celor de la "Penny Turda" a avut un joc tactic deosebit. Prima repriză s-a terminat cu scorul de 1-0. În cea de a doua, după atacurile „în valuri" venite din partea celor de la "Chimia Turda", jucătorii au reuşit să egaleze în minutul 14. Bucuria a fost însă scurtă, deoarece în următorul minut de joc cei de la "Penny Turda" au înscris din nou.

"Penny Turda" a punctat şi în penultimul minut de joc, nelăsând nicio speranţă celor de la Chimia Turda". „Nu ştiu dacă suntem revelaţia acestui campionat. Am venit la această competiţie ca debutanţi, dar nu am crezut nici eu şi nici echipa că vom obţine aşa o mare performanţă. Eu cred că trebuie să fim lucizi şi să rămânem în continuare cu picioarele pe pământ. Mulţumesc băieţilor care s-au dăruit exemplar", a declarat Mircea Popa, managerul echipei "Penny Turda".

Rezultatele înregistrate la acest campionat de fotbal:

Rezultele din prima grupă:

AS Urca - Şoimii Câmpia Turzii 1-3

Progresul Boian - Potaissa Turda 2-4

AS Urca - Penny Turda 0-6

Progresul Boian - Şoimii Câmpia Turzii 1-6

Potaissa Turda - AS Urca 11-2

Progresul Boian - Penny Turda 0-5

Şoimii Câmpia Turzii - Potaissa Turda 7-5

AS Urca - Progresul Boian 3-6

Potaissa Turda - Penny Turda 6-2

Penny Turda - Şoimii Câmpia Turzii 6-1

Rezultatele celei de a doua grupe:

Plaiul Iacobeni - Victoria Viişoara 9-2

Steaua Roşie Bolduţ - Chimia Turda 3-4

Plaiul Iacobeni - Şoimii Pădureni 10-2

Steaua Roşie Bolduţ - Victoria Viişoara 4-2

Chimia Turda - Plaiul Iacobeni 2-2

Steaua Roşie Bolduţ - Şoimii Pădureni 7-1

Victoria Viişoara - Chimia Turda 1-6

Plaiul Iacobeni - Steaua Roşie Bolduţ 10-0

Chimia Turda - Şoimii Pădureni 5-0

Victoria Viişoara - Şoimii Pădureni 1-8

Programul competiţional a zilei de duminică, 15 ianuarie 2012:

Semifinala I, Chimia Turda – Potaissa Turda, 2-1

Semifinala II, Plaiul Iacobeni - Penny Turda, 0-2

Finala mare pentru locurile 1-2

Penny Turda - Chimia Turda 3-1

Finala mică pentru locurile 3-4

Plaiul Iacobeni - Potaissa Turda 5-6

Echipa "Penny Turda", câştigătoarea ediţiei a III-a a "Cupei de Iarnă" la Fotbal 2012 al cărei manager este Popa Mircea, a avut în componenţa sa, următorii jucători: Bartha Tudor, Trifan Dorel, Nicoară Mihai, Gherman Sergiu, Voicu Cătălin, Man Gelu,Vălean Adrian; rezerve: Rusu Răzvan, Rus Bogdan, Antal Csaby, Vais Florin, Baginean Nicolae.

 cupa de iarna penny turda 1

cupa de iarna penny turda 2

cupa de iarna penny turda 3

cupa de iarna penny turda 4

cupa de iarna penny turda 5

cupa de iarna penny turda 6

cupa de iarna penny turda 7

cupa de iarna penny turda 8

cupa de iarna penny turda 9

cupa de iarna penny turda 10

cupa de iarna penny turda 11

cupa de iarna penny turda 12

Foto: Dan Ţălnariu, Rareş Morar

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time