Pe surse: Se doreşte schimbarea viceprimarului Dorin Lojigan?

dorin lojigan lansare psd pnlPe fondul situaţiei tensionate din ultima perioadă de pe scena politică locală, zvonurile privind dorinţa de schimbare a viceprimarului municipiului Câmpia Turzii sunt tot mai dese.

În calcul intră şi tensiunile din cadrul USL, tensiuni ce au loc atât la nivel naţional cât şi la nivel local.

Care ar fi motivele pentru care se doreşte schimbarea lui Dorin Lojigan?

Tensiunile din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Apa Văii Arieşului" (ADI AVA) ar fi unul din motivele pentru care se doreşte schimbarea lui Dorin Lojigan. USL a reuşit să preia conducerea ADI AVA la începutul săptămânii (Dorin Lojigan fiind ales președintele ADI AVA), lucru care ar fi un prim pas pentru înlăturarea lui Alexandru Sabău de la conducerea Companiei de Apă Arieş. În cazul în care în Consiliul Local Câmpia Turzii s-ar forma o nouă majoritate din care să facă parte şi PDL iar viceprimarul va fi înlocuit, atunci USL va pierde conducerea ADI AVA, iar Compania de Apă Arieș va fi condusă în continuare de Alexandru Sabău.

Tensiuni în cadrul alianţei USL-PPDD la Câmpia Turzii?

La ultima şedinţă a Consiliului Local Câmpia Turzii, liderul PPDD, Francisc Deak, s-a declarat foarte nemulţumit pentru că nimeni din partidul său nu a fost numit în niciun consiliu de administraţie, deşi după alegerile locale din 2012 ei au susţinut USL în toate acţiunile.

Înainte de alegerile parlamentare din 2012, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la fostul sediu al Administraţiei Fiscale din Câmpia Turzii, liderii USL anunţau reluarea activităţii instituţiei la Câmpia Turzii până la finalul anului. Din păcate acest lucru nu s-a întâmplat, totul fiind "o gogoaşă electorală" care i-a înfuriat pe majoritatea oamenilor de afaceri din Câmpia Turzii.

În cursul zilei de vineri, 12 aprilie 2012, deputatul PC de Câmpia Turzii, Ioan Moldovan, alături de preşedintele PC Câmpia Turzii, Adrian Spătariu au anunţat o campanie de strângere de semnături pentru reînfiinţarea Administraţiei Fiscale la Câmpia Turzii. Iniţiativa este binevenită de oamenii de afaceri și locuitorii orașului, numai că poate fi privită şi ca un semnal de alarmă pentru celelalte partide ce formează USL Câmpia Turzii, PSD şi PNL.

Cum poate fi Dorin Lojigan schimbat?

În primăvara anului trecut PDL a retras sprijinul politic viceprimarului de atunci, Ioan Moldovan. La aproximativ o săptămână după aceea, Consiliul Local a luat act de retragerea sprijinului politic a lui Ioan Moldovan şi în aceeaşi şedinţă a fost ales un alt viceprimar, Horaţiu Bretoiu.

În cazul de faţă nu este vorba de retragerea sprijinului politic a lui Dorin Lojigan, ci de refacerea alianţelor din Consiliul Local Câmpia Turzii. Pentru ca acest lucru să fie posibil este nevoie ca minim 10 din 19 consilieri să fie în aceeaşi tabără. USL are în momentul de faţă 10 consilieri locali (4 PSD, 3 PNL, 3 PC), PDL are 5 consilieri, iar PPDD şi UDMR câte 2. O nouă alianţă posibilă ar putea fi formată din PDL+PPDD+PC având în vedere motivele expuse mai sus. Nu ar fi exclus ca UDMR să se alăture acestei noi presupuse alianțe.

Pentru că informațiile referitoare la această schimbare sunt doar la nivel de zvon, nu rămâne decât să așteptăm următoarele ședințe de consiliu local pentru a vedea dacă se confirmă sau nu.

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time