Orchestra austriacă „Johann Strauss Ensemble” va concerta la Cluj

Johann Strauss EnsembleOrchestra va susţine un turneu în România în perioada 11- 19 decembrie, timp în care va ajunge şi la Cluj, oraş ce constituie a doua destinaţie a austriecilor în ţara noastră.

Această orchestră este una dinte puţinele din lume care a primit aprobarea urmaşilor celebrului compozitor Johann Strauss să cânte în capela familiei. Johann Strauss Ensemble va veni pentru a şaptea oară în România în cadrul tradiţionalului Turneu de Crăciun cu care ne-a obişnuit.

Prim-solistul şi dirijorul acestui concert este prim dirijorul orchestrei palatului Schonbrunn din Viena, Russel McGregor. El a avut ocazia să îi acompanieze şi dirijeze pe Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Ildiko Raimondi şi mulţi alţii. Instrumentul la care McGregor cânta este o vioară fabricată de către Carlo Giuseppe Testore în anul 1697. Aceasta este "sora mai mică" a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Numele concertului prezentat anul acesta de muzicienii vienezi este „Strauss Forever" şi va cuprinde lucrări muzicale devenite faimoase de-a lungul timpului în capitala Austriei.

Preţul unui bilet variază între 20 şi 200 de lei.

 

 

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time