OPINIE: Raport de activitate. În 2011 consilierii din Câmpia Turzii au iniţiat ZERO proiecte

consiliul local campia turziiV-aţi pus vreodată întrebarea ce fac dragii noştri consilieri locali din Câmpia Turzii pentru locuitorii oraşului?

În urmă cu un an scriam la mine pe blog ( www.raresmorar.ro ) despre activitatea pe care au avut-o consilierii locali în anii 2009 şi 2010. Mai exact, am luat de pe site-ul Primăriei convocatoarele Consiliului Local pe anii 2009 şi 2010 şi am verificat cu câte îniţiative a venit fiecare consilier. Rezultatul? În anul 2009, NICI UN CONSILIER LOCAL nu apare ca inițiator al unui proiect de hotărâre, iar în anul 2010 un singur consilier a făcut un asemenea proiect. Este vorba proiectul lui Alexandru Tulai referitor la anularea HCL 144/2008 privind înscrierea pe tablele de demarcație a perimetrului administrativ-teritorial al Municipiului Câmpia Turzii și a denumirii istorice de "Aranyosgyéres", numai că proiectul domnului Tulai nu a trecut.

Cum stăm pe 2011? Peste 100 de proiecte de hotărâre... dar niciunul nu a fost îniţiat de vreunul din consilierii noştri locali. Peste 99% din proiecte au fost propuse de primarul Ioan Vasinca şi aparatul de lucru al acestuia (serviciile din subordine). Ca să înţeleagă toată lumea,  proiecte primarului sunt cele fără de care lucrurile nu prea pot funcţiona la noi în oraş.

Trebuie să recunoaştem că este o muncă foarte grea să fii consilier local... cam 2 şedinţe pe lună (una în comisii şi şedinţa ordinară) şi cam 2-4 şedinţe extraordinare. Pentru această muncă cu adevărat asiduă, consilierii sunt remuneraţi cu aproximativ 6000-6500 de lei anual. Cam puţin pentru eforturile pe care le depun... mai ales că unii sunt atât de ocupaţi încât nu au timp să răspundă reporterilor Câmpia eXpress, iar când o fac... unii din ei sunt atât de deranjaţi de întrebările primite referitoare la activitatea lor, încât, copleşiţi de emoţii, inventează scuze penibile ca să nu răspundă! 

Concluziile le trageți voi...

 

Rareş Morar

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time