Meteo 7 - 13 noiembrie: Află cum va fi vremea în a doua săptămână a lunii noiembrie

prognoza meteo campia turzii nor soare ploaieUltima săptămână a fost caracterizată de o vreme mai caldă decât normele perioadei, devenind normală în ultimele zile, în care precipitaţiile şi-au făcut simţită prezenţa la începutul şi spre finalul intervalului. Mediile maximelor au fost mai mari faţă de normal, atingând 18 grade Celsius, minimele fiind şi ele mai ridicate decât în mod obişnuit.

Instabilitatea atmosferică s-a fost manifestat miercuri, joi şi luni, şi am avut parte de precipitaţii totalizând 15 l/mp pentru ultimele 7 zile. Luna noiembrie este o lună în care mişcarea maselor de aer se face mai lent decât în lunile anterioare, iar valoarea precipitaţiilor este în creştere vremea fiind în general mai mohorâtă, cu diferenţe de temperatura între zi şi noapte ce au tendinţa de egalizare. Pentru primele 6 zile din lună s-au înregistrat precipitaţii însumând 12 l/mp ceea ce înseamnă 25% din totalul unei luni de noiembrie şi se poate spune că fenomenul de secetă nu mai este de actualiate pentru regiunea noastră. Ceaţa a fost prezentă în unele dimineţi făcând ca minimele să scadă mult în comparaţie cu maximele şi lăsând un aspect mohorât al vremii.

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 31 octombrie când maxima a urcat la 4 grade, minima atingând -1 grad Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 5 noiembrie când maxima a ajuns la 18 grade, minima coborând la 10 grade Celsius. Diferenţa dintre cele 2 zile a fost de 14 grade, iar între minima cea mai scăzută şi maxima cea mai ridicată de 19 grade Celsius, ceea ce înseamnă o diferenţa medie între cele două extreme. Comparativ cu acum o săptămână vremea s-a prezentat aproape identic din punct de vedere al caracteristicii, diferenţele de temepratura fiind de 1-2 grade, însă se poate observa un trend descendent din punct de vedere termic a vremii.

Conform prognozelor existente se poate spune că vom avea o iarnă bogată în precipitaţii şi normală din punct de vedere termic, chiar mai rece cu 1 grad în luna ianuarie. După data de 20 noiembrie este posibil să avem primul strat de zăpadă mai consistent care să reziste câteva zile. Deasemenea se pare că în acest an vom avea parte de zăpadă din belşug de Crăciun şi Revelion, preconizându-se strat de 30 cm pentru sărbătorile de iarnă. Gerul va fi şi el prezent în intervale de 5-7 zile, cu precădere în luna ianuarie.

Pentru intervalul 7 - 13 noiembrie vremea la Câmpia Turzii va fi în general frumoasă şi apropiată de normele climatologice. Sub aspect termic nu vor fi modificări mari de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 8-11 grade Celsius, iar minimele coborând între -1 grad şi 2 grade Celsius ceea ce reprezintă o vreme apropiată de normal.

Deoarece Indicele de Răcire este cel care ne afectează în sezonul rece, el va fi din nou adus în atenţie. Indicele de Răcire IR, care indică temperatura resimţită de corp şi care e calculat în funcţie de temperatură, umiditate şi viteza vântului va fi relativ constant.

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni şi va fi 2, măsurat în condiţiile unui cer senin.

Miercuri, 7 noiembrie, va fi o zi caracterizată de un cer senin, în care soarele se va zări 8 ore, maxima oprindu-se la 9 grade Celsius, în scădere faţă de ziua precedentă. Vânt slab de 12 km/h din direcţia N-E. Şanse de precipitaţii de 0% şi UV de 2. Noaptea, termometrul va coborî până la 1 grad pe fondul unui cer senin. Dimineaţa sunt condiţii de formare a ceţii, existând posibilitatea ca aceasta să persiste până la orele prânzului. IR diurn 8, iar cel nocturn -1.

Joi, aspectul general al vremii nu se schimbă: cer variabil, soarele va fi prezent pe cer 6 ore, fără să fie stingherit de nori. Şanse de precipitaţii 10%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 10 km/h din direcţia N-E. Temperatura maxima va fi constantă faţă de ziua precedentă şi va atinge 9 grade Celisus. Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de -1 grad pe fondul unui cer senin. Indicele UV va fi de 2. Deasemenea sunt condiţii de formare a ceţii, care să persiste până la orele prânzului. IR diurn 8, iar cel nocturn -3.

Vineri, 9 noiembrie, aspectul vremii va fi următorul: cer variabil cu probabilitate de 10% pentru precipitaţii. Maxima zilei va fi constantă faţă de joi, ajungând la 9 grade Celsius, iar vântul va sufla slab cu 8 km/h din direcţia N-V. Minima va coborî până la -1 grad, iar probabilitatea pentru o noapte cu cer senin este ridicată. Soarele se va putea vedea 6 ore fără să fie stingherit de nori. Ceaţa se va forma pe parcursul nopţii şi se va disipa după orele prânzului. IR diunr 8, iar cel nocturn -3.

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme în general frumoasă: cer variabil la început, care apoi va deveni noros şi 20% şanse de precipitaţii. Maximă va fi constantă atingând 9 grade Celsius, vânt slab de 12 km/h din direcţia N-E. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la -1 grad pe fondul unui cer ce va fi mai mult noros. Soarele va străluci 5 ore fără să fie deranjat de nori, iar UV va avea valoarea 2. Pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică nu se va mai formă ceaţa, datorită cerului mai mult noros. IR diurn 8, iar cel nocturn -3.

Duminică, 11 noiembrie, va fi o zi în care soarele se va zări 2 ore, iar cerul va fi mai mult noros. Şanse de precipitaţii 60%. Vântul va sufla slab cu viteză de 16 km/h direcţia N-E, temperatura maximă va cunoaşte o scădere faţa de ziua precedentă oprindu-se la 8 grade. Noaptea, minima va coborî până la 0 grade Celsius pe fondul unui cer noros. Este posibil să se formeze ceaţă odată cu venirea serii. IR diurn va avea valoarea 6, iar cel nocturn va fi -2.

Prima zi a săptămânii va fi o zi cu cerul mai mut noros în care regimul termic va creşte puţin. Şanse de 40% pentru ploaie, maximă de 10 grade şi vânt slab de 14 km/h din direcţia N-V. Soarele se va putea vedea pe cer 1 oră. Noaptea va aduce o minimă de 2 grade şi un cer noros. Indice UV din nou va atinge valoarea 2, IR diurn 8, iar cel nocturn -1.

Marţi aspectul vremii nu se va schimbă cerul fiind noros, 11 grade Celsius maximă, vânt slab de 12 km/h de direcţie N, iar şansele pentru ploaie sunt de 70%. Soarele nu se va putea vedea de sub pătura de nori. Temperatura nocturnă va coborî până la 2 grade pe fondul unui cer variabil, fără şanse mari de precipitaţii. Este posibilă formarea ceţii odată cu lăsarea serii. IR diurn 9, iar cel nocturn 0.

Câteva sfaturi şi predicţii:

- vremea îşi intra în normalitate din punct de vedere termic şi până în martie anul viitor nu vom mai întâlni maxime care să depăşească 15 grade.

 

 

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time