Meteo 4-10 aprilie: Vremea se schimbă. Pregătiţi umbrelele

prognoza meteo campia turzii nor ploaieFinalul de martie şi începutul de aprilie a fost caracterizat de o vreme în general normală din punct de vedere termic, în unele zile chiar mai rece decât normele climatologice, atunci când maxima a atins doar 6 grade Celsius. Regimul termic schimbător a fost generat de trecerea a două mase de aer deasupra regiunii noastre, prima de origine atlantică şi a două de origine subpolară intrată la finalul săptămânii intervalului precedent.

Vântul a dat ceva bătăi de cap până duminică creând senzaţia că temperatura este mai scăzută. Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 1 aprilie când maxima a urcat la 6 grade, iar cea mai caldă zi a fost 3 aprilie când maxima a ajuns la 21 de grade. Cea mai scăzută minimă, -4 grade Celsius, s-a înregistrat în noaptea de 2 aprilie.

Precipitaţiile căzute nu au fost însemnate cantitativ ele însumând 9 l/mp. Per ansamblu luna martie a fost o lună săracă în precipitaţii atingându-se doar 30% din normalul perioadei, acest lucru s-a înregistrat pe fondul unui cer variabil mai mult senin. Sub aspect termic luna martie a fost cu 0.8 grade mai caldă decât normalul perioadei, abaterea pozitivă survenind datorită zilelor calde din a doua jumătate a lunii.

În intervalul următor 4 - 10 aprilie vremea va fi în general schimbătoare existând şanse de precipitaţii în fiecare zi, urmând totuşi ca de luni să se îndrepte şi temperaturile să cunoască o creştere uşoară, revenind din nou peste normalul perioadei.

Dacă la începutul intervalului ne vom putea bucura de temperaturi de 16-22 grade spre finalul perioadei maximele nu vor mai depăşi 12-13 grade Celsius. Precipitaţiile ce urmează să cadă vor putea fi mai însemnate cantitativ însumând un total de 15-20 l/mp.

Indicele UV constant pe parcursul întregii săptămâni va rămâne la 3-4, măsurat în condiţiile unui cer senin.

Miercuri, 4 aprilie, va fi o zi caracterizată de un cer noros în care soarele nu prea va reuşi să strălucească de după perdeaua densă de nori. Maxima va fi una generoasă totuşi oprindu-se la 22 grade Celsius. Vânt slab de 18 km/h, şanse de precipitaţii 80% şi UV de 3. Noaptea, termometrul va coborî până la 8 grade Celsius. Aceasta este cea mai caldă zi anunţată până acum pentru primăvara actuală, deşi va fi înnorat şi va ploua. Noaptea ploaia va sta.

Joi aspectul general al vremii nu se schimbă: cer noros la început care apoi va lăsa loc precipitaţiilor spre amiază. Peste 60% şanse de precipitaţii şi vânt slab de 17 km/h. Temperatura maximă constantă faţă de ziua precedentă va atinge 22 grade. Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 7 grade pe fondul unui cer noros cu ploaie slabă spre dimineaţă. Indicele UV va fi de 4, iar soarele nu va reuşi să se impună din cauza norilor.

Vineri, 6 aprilie, aspectul vremii va fi următorul: cer variabil, cu probabilitate de 50% pentru precipitaţii. Este posibil chiar să se producă descărcări electrice, astfel vom avea parte de primul fenomen specific anotimpului cald. Maxima zilei va scădea faţă de joi, ajungând la 18 grade Celsius. Vânt slab de 19 km/h. Minima va coborî până la 4 grade şi probabilitate ridicată pentru o noaptea ploioasă. Soarele se va putea întrezări reuşind să strălucească 4 ore. Precipitaţiile vor însuma 6-8 l/mp.

Prima zi de weekend va fi caracterizată de o vreme schimbătoare. Vom avea parte de un cer noros cu ploaie la începutul zilei, care apoi se va degaja devenind variabil. 60% şanse de precipitaţii. Maxima va atinge 17 grade Celsius, iar vântul va bate slab cu aproximativ 15 km/h. Noaptea de sâmbătă spre duminică minima va coborî până la 4 grade, iar cerul va deveni variabil.

Duminică, 8 aprilie, va fi o zi asemănătoare cu precedentă. Dimineaţă cerul va fi variabil, iar spre amiază se va înnora şi va începe să plouă slab. Vântul va sufla slab cu viteza de 21 km/h, temperatura maximă va urca doar până la 16 grade, cer fără nori 4 ore şi 60% şanse pentru precipitaţii. Noaptea, minima va coborî până la 2 grade Celsius pe fondul unui cer ce va deveni senin.

Prima zi a săptămânii va fi o zi cu cerul noros în care regimul termic va cunoaşte o scădere, revenind sub normalul perioadei. Şanse de 70% pentru ploaie, maximă de 12 grade vânt slab 22 km/h. Soarele nu va reuşi să se impună pe cer deloc. Indice UV 3. Odată cu intrarea unei mase de aer mai rece va intra şi un ciclon care va lăsa precipitaţii mai însemnate cantitativ. Temperatura nocturnă va coborî până la 2 grade pe fondul unui cer noros şi peste 50% şanse de precipitaţii.

Marţi aspectul vremii se va schimbă puţin şi vremea se va mai încălzi: 1 grad Celsius maximă, vânt slab de 17 km/h şi cer noros cu 20% şanse de ploaie. Soarele nu va străluci din cauza norilor. Temperatura nocturnă va coborî până la 1 grad pe fondul unui cer ce va fi variabil şi 10% şanse de precipitaţii.

Câteva sfaturi şi predicţii:

- vremea va deveni schimbătoare şi vom avea parte de o săptămână cu vreme în general urâtă în care va ploua destul de mult.

- pentru sărbătorile pascale se preconizează o vreme frumoasă cu maxima între 16-18 grade Celsius

 

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time