Meteo 3 - 9 octombrie: Vara e tot mai departe. Temperaturile încep să scadă

prognoza meteo campia turzii nor soare ploaieUltima săptămână a fost caracterizată de o vreme deosebit de caldă faţă de normalul perioadei în care precipitaţiile şi-au făcut simţită prezenţa vineri. Maximele au fost cuprinse între 24 şi 30 de grade, cu până la 8 grade peste norma climatologică a perioadei, această vreme fiind caracteristica anotimpului cald. Instabilitatea atmosferică a fost mai accentuată vineri şi am avut parte de precipitaţii totalizând 2 l/mp pentru ultimele 7 zile.

Cea mai rece zi a intervalului precedent a fost 26 septembrie când maxima a urcat la 24 grade, minima atingând 8 grade Celsius, iar cea mai caldă zi a fost 27 septembrie când maxima a ajuns la 30 de grade, minima coborând la 9 grade Celsius. Diferenţa dintre cele 2 zile a fost de 6 grade, iar între minima cea mai scăzută şi maxima cea mai ridicată de 22 grade Celsius, ceea ce înseamnă o diferenţa aproape de normal între cele două extreme. Comparativ cu acum o săptămână vremea s-a prezentat aproape identic din punct de vedere al caracteristicii, diferenţele de temepratura fiind de 3-4 grade, însă se poate observa un trend ascendent din punct de vedere termic a vremii.

Luna septembrie a anului curent a fost o lună caldă în care media lunară a depăşit cu 4 grade mediile climatologice ale unei luni normale de septembrie. Aspectul vremii a fost unul frumos, iar temperaturile maxime au atins în cele mai călduroase zile 32 de grade. Cu toate acestea, am avut parte şi de un episod mai rece însoţit de precipitaţii în care maximele au urcat doar până la 12 grade. Cea mai calde zile au fost 3-4-5 septembrie, iar cea mai rece zi a fost 21 septembrie. Din punct de vedere al precipitaţiilor luna septembrie a fost o lună normală, fenomenul de secetă temperându-se. Totalul precipitaţiilor căzute a însumat 40 l/mp.

Luna octombrie se pare că va fi o lună care va începe cu un regim termic peste normalul perioadei, în care sunt posibile temperaturi apropiate de 30 de grade, iar spre finalul perioadei există posibilitatea ca vremea se schimbe radical şi să avem parte de brumă şi precipitaţii mixte pentru o perioadă scurtă de timp. Per ansamblu, octombrie 2012 va fi o lună mai caldă şi mai bogată în precipitaţii decât normalul perioadei.

În intervalul 3 - 9 octombrie vremea la Câmpia Turzii va fi în general instabilă şi apropiată de normele climatologice. Sub aspect termic nu vor fi modificări mari de-a lungul perioadei, maximele încadrându-se în general între 17-23 grade Celsius, ceea ce reprezintă o vreme puţin mai caldă decât în mod normal.

Indicele UV va fi constant pe parcursul întregii săptămâni şi va fi 4, măsurat în condiţiile unui cer senin.

Miercuri, 3 octombrie, va fi o zi cu cerul variabil, șansele de precipitații ajungând la 70%. Maxima zilei a ajunge la 23 de grade Celsius, iar vântul va sufla cu aproximativ 16 km/h din direcția S-V. Noaptea, termometrul va coborî până la 9 grade, iar șansele de precipitații vor fi de 50%. În cursul nopții nu sunt excluse descărcările electrice.

Joi, 4 octombrie, va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 8 ore, iar cerul va fi variabil spre noros. Şanse de precipitaţii 20%. Vântul va sufla slab cu viteză de 10 km/h direcţia N-V, temperatura maximă va rămâne la fel ca în ziua precedentă. Noaptea minima va coborî până la 9 grade Celsius pe fondul unui cer senin.

Vineri, va fi o zi caracterizată de un cer parţial înnorat, în care soarele se va zări 7 ore, maxima oprindu-se la 24 grade Celsius, în urcare faţă de ziua precedentă. Vânt slab de 10 km/h din direcţia S-E. Şanse de precipitaţii de 0% şi UV de 4. Noaptea, termometrul va coborî până la 8 grade pe fondul unui cer senin.

Sâmbătă, 6 octombrie, aspectul general al vremii nu se schimbă: cer senin, soarele va fi prezent pe cer 8 ore. Şanse de precipitaţii 0%, iar vântul va sufla slab cu aproximativ 10 km/h din direcţia S-E. Temperatura maximă rămâne constantă faţă de ziua precedentă şi va atinge 24 grade Celisus. Noaptea de joi spre vineri va aduce o minimă de 8 grade pe fondul unui cer senin. Indicele UV va fi de 3.

Duminică, va fi o zi cu cerul variabil, şanse de 20% pentru ploaie, maximă de 21 grade şi vânt slab de 15 km/h din direcţia NV. Soarele se va putea vedea pe cer 6 ore. Noaptea va aduce o minimă de 7 grade şi un cer variabil.

Luni, aspectul vremii nu se va schimba cerul fiind variabil, 17 grade Celsius maximă, vânt slab de 13 km/h de direcţie S-V, iar şansele pentru ploaie sunt de 0%. Soarele va străluci 6 ore fără să fie acoperit de nori. Temperatura nocturnă va coborî până la 5 grade pe fondul unui cer senin, fără şanse mari de precipitaţii.

Marți, 9 octombrie, va fi o zi în care soarele va fi prezent pe cer 6 ore, iar cerul va fi variabil spre noros. Şanse de precipitaţii 0%. Vântul va sufla slab cu viteză de 10 km/h direcţia N-V, temperatura maximă va rămâne constantă faţa deziua precedentă. Noaptea minima va coborî până la 5 grade Celsius pe fondulunui cer senin.

Câteva sfaturi și predicții:

- serile fiind reci trebuie să fim atenţi să adaptăm ţinuta care până acum câteva zile era de vară la una corespunzătoare pentru nişte nopţi cu temperatură scăzută

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time