Mechel primeşte 20 de milioane de euro din rambusări de TVA. Vor plăti salariile restante?

protest mechel 28 februarie 2013Mechel Câmpia Turzii a socilicitat o rambursare de TVA pentru exporturile de mărfuri efectuate în Uniunea Europeană, iar primul decont de compensare între companie şi statul român a fost încheiat. Astfel, statul român trebuie să deconteze firmei Mechel TVA în valoare de 93,93 milioane lei.

"Totodată, trebuie precizat faptul că, pentru perioada aferentă primul decont, Mechel Câmpia Turzii are datorii către statul român în valoare de 86,103 milioane lei, sumă care se va compensa prin rambursarea de TVA.

Diferenţa rezultată, suma de 7,827 milioane lei, care va fi vărsată astăzi în conturile firmei Mechel Câmpia Turzii va putea fi folosită pentru plăţile salariilor restante şi a salariilor compensatorii către salariaţii disponibilizaţi." se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului judeţului Cluj.

Foştii angajaţi de la Mechel Câmpia Turzii au protestat săptămâna trecută în faţa guvernului şi trei săptămâni consecutive la Cluj, din cauza faptului că nu le-au fost plătite integral salariile şi plăţile compensatorii. Foştii angajaţi mai au de primit restul de tichete de masă şi salariile compensatorii, iar cei angajaţi, avansul pentru februarie şi restul de plată.

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time