La mulți ani Europa, La mulți ani România!

9 mai ziua europeiAstăzi în cele 28 de state ale Uniunii Europene, inclusiv România, se celebrează ziua Europei. Această zi  poartă și numele de Ziua Schuman, marchează declarația fostului premier al Franței, Robert Schuman, prin care acesta propunea pe data de 9 mai 1950 unirea industriilor de oțel și cărbune ale Franței și Germaniei de Vest. Ziua de 9 mai coincide și cu celebrarea victoriei Antantei pe frontul de est din timpul celui de-al doilea război mondial. Tot pe 9 mai sărbătorim și Ziua independenței României proclamată de  Mihail Kogălniceanu în fața plenului Parlamentul României.

La Câmpia Turzii cele 3 evenimente majore ce au marcat istoria României si a Europei vor fi celebrate pe întreg parcursul zilei. De la ora 12 în Parcul Central lângă monumentul dedicat ostașilor români, preotul militar Sorin Medrea va susține o slujbă religioasă în memoria eroilor, primarul municipiului Radu Hanga va marca printr-un scurt discurs importanța zilei de 9 mai în istoria României, iar la final va avea loc tradiționala ceremonie de depunere a coroanelor închinate martirilor și eroilor neamului românesc.

După-amiaza evenimentele se vor muta la Casa de cultură ”Ionel Floașiu”, pentru început de la ora 17 Famfara Promenada se instalează pe terasa clădirii de unde va susține un concert de aproximativ o oră. La ora 18 în sala de spectacole se va da startul Festivalului Coral de Primăvară ce a ajuns la a 23-a ediție. Alături de corul ”Astra” din Câmpia Turzii, pe scenă vor putea fi admirate evoluțiile ansamblului ”Voci Transilvane” din Cluj-Napoca, dar și al grupului ”Armonia” din Turda.

Pe tot parcursul zilei în paralel cu evenimentele de mai sus poate fi vizitată expoziția de pictură ”Culorile Primăverii” ce este găzduită de sala mică a Palatului Cultural ”Ionel Floașiu”. Picturile și lucrările expuse sunt realizate de membrii asociației artiștilor plastici din Câmpia Turzii. 

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time