"Iubire cu gust de otravă" la Palatul Cultural din Câmpia Turzii

iubire cu gust de otrava campia turziiUn titlu de thriller pentru un spectacol spumos cât o glumă bună, rotundă ca un balon, care în loc de poanta din final, aduce puţină metafizică aruncată cu umor, astfel încât să nu sperie pe nimeni, în stilul Teodor Mazilu.

Un fel de „Tanţa şi Costel” (de fapt, chiar „Tanţa şi Costel” până la un punct), însă Ion Băieşu este continuat cu scene din Teodor Mazilu („Împăiaţi-vă amanţii”) şi inserţiuni din Cehov şi Shakespeare. Combinaţia poate părea cu totul exagerată, numai că regizorul Sorin Misirianţu compune un scenariu inteligent, unde trecerile prin aceste fragmente arhicunoscute curg firesc, îngroşând comicul în parodie.

De fapt, el inventează (inspirându-se din tipologiile lui Mazilu) două personaje care se pliază pe mai multe poveşti, urmărind sublimul comic şi ridicolul iubirii. O actriţă şi un regizor, doi iubiţi vor amesteca viaţa domestică şi crizele isterice de gelozie cu discuţiile aprinse despre „meserie”. Într-un joc de-a şoarecele şi pisica, Valentin (Ioan Isaiu) şi Emilia (Ionela Nedelea) se vor abandona în reproşuri şi declaraţii patetice, la care publicul reacţionează sincer, pentru că are în faţa lui doi actori cu vocaţie adevărată şi adrenalină pentru comedia simplă, cu efect direct.

„Iubire cu gust de otravă” este un spectacol lucrat cu mijloace puţine care, însă, forează în comorile de umor ale lui Mazilu şi Băieşu.

Regia: Sorin Misirianţu, distribuţia: Ioan Isaiu şi Ionela Nedelea

Spectacolul va avea loc în data de 16 noiembrie 2012, ora 18.00 la Sala de Spectacole “Mircea Mihăşan”.

Biletele se pot achizitiona de la Casieria Palatului Cultural “Ionel Floaşiu”de luni până vineri între orele 8.00 – 18.00.

iubire cu gust de otrava

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time