Întâlnire între agricultori, fermieri şi autorităţi la iniţiativa deputatului Ioan Moldovan

intalnire agricultori fermieri campia turziiAgricultorii și fermierii din zona Câmpia Turzii și comunele învecinate s-au întâlnit vineri pentru a discuta probleme cu care aceștia se confruntă. Grigore Suciu - director al Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Adrian Zaharia - director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură și Iulia Ana Bozdog - director al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare au răspuns invitației deputatului PC, Ioan Moldovan.

Din păcate interesul agricultorilor, dar şi a primarilor din zonă a fost destul de scăzut, singurul edil prezent la întâlnire fiind Laurenţiu Tor. "La întâlnirea de la Turda au fost 50 de reprezentanţi, la noi primarii nu sunt interesaţi, probabil la ora asta îşi beau cafeaua." a declarat Ioan Moldovan la începutul dezbaterilor.

S-au discutat probleme de interes general, care vizează, în principal, creşterea productivităţii, subvenția la motorină și TVA-ul.

Reprezentanţii fermierilor şi agricultorilor au pus problema necesităţii elaborării unei strategii de dezvoltare a agriculturii pe termen mediu şi lung, strategie care să urmărească consolidarea sectorului agricol ca factor de stabilitate economică şi socială, prin sprijinirea producătorilor şi sporirea investiţiilor în infrastructură, care să genereze condiţii de creştere a producţiei agricole.

Simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene pentru agricultură, precum şi diminuarea birocraţiei, modificarea procedurilor de lucru pentru unele măsuri de sprijin din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală şi simplificarea procesului de primire şi evaluare a cererilor de finanţare sunt alte probleme pertinente care au fost prezentate.

Această întrunire a marcat începutul unui şir de întâlniri de lucru, care să monitorizeze evoluţia spaţiului rural limitrof şi adaptarea politicilor publice în sensul creşterii competitivităţii acestuia.

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time