INFORMARE cu privire la acţiunea de schimbare a contoarelor cu citire la distanță

LOGO CAA 2015

CAA informează toți utilizatorii cu privire la necesitatea înlocuirii contoarelor vechi cu contoare cu citire la distanță. Acest contract se derulează pe fonduri europene, în cadrul proiectului cu denumirea: „Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii”. Conform art. 106 alin 3 din Regulamentul cadru al serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare aprobat prin ordinul nr. 88/2007: “Delimitarea dintre reţeaua publică de distribuţie şi instalaţia interioară a utilizatorului se face prin contorul de branşament, care este ultima componentă a reţelei publice de distribuţie”. Aliniatul 4 precizează că „Branşamentul până la contor, inclusiv căminul de branşament şi contorul, aparţine reţelei publice de distribuţie a apei, indiferent de modul de finanţare a realizării acestuia.

Odată montat în rețea, contorul intră în administrarea Operatorului, indiferent de tipul de finanțare al acestuia: de către autoritățile locale sau de către utilizator. Operatorul are obligația de a gestiona toate componentele rețelei publice, în special aparatele de măsură care se supun unui regim special, astfel încât toate contoarele care se înlocuiesc rămân în gestiunea CAA.

Este important de reținut faptul că aceste lucrări de înlocuire a contoarelor vechi cu contoare mult mai performante din punct de vedere tehnic, sunt derulate pe fonduri europene nerambursabile. Acest fapt implică OBLIGATORIU existența dovezii înlocuirii contorului vechi cu cel nou.

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time