Ia-ţi 4 minute să începi lupta împotriva traficului de persoane

Centrul de Voluntariat „Ion Raţiu” coordonează în municipiul Turda acţiunea publică dedicată zilei de 18 octombrie, Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane, parte a mişcării internaţionale împotriva traficului de persoane.

Iniţiată de Centrul Raţiu pentru Democraţie, prin programul „Nu e de vânzare - Alege pentru binele  tău”, şi susţinută de Raţiu Family Charitable Foundation, mişcarea îşi propune creşterea nivelului de  conștientizare în ceea ce privește amploarea acestui fenomen şi efectele sale la nivel individual, familial sau societal.

Acţiunea se bucură de susţinerea Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, care va fi implicată în derularea unor activităţi atât la nivelul municipiului Bucureşti cât şi în alte localităţi din ţară.

Comisia Europeană a declarat în 2007 ziua de 18 octombrie Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, admiţând prin aceasta că traficul de persoane este un fenomen european și susținând creșterea nivelului de conștientizare prin evenimente în spațiul public. Începând cu 2008,
Centrul Raţiu pentru Democraţie mobilizează membrii comunității în organizarea de acțiuni în spațiul public crescând numărul partenerilor naţionali şi dezvoltând parteneriate cu organizaţii internaţionale.

Centrul de Voluntariat a sprijinit această mişcare încă de la iniţierea sa în 2008, mobilizând comunitatea locală şi tinerii de la liceele din localitate. Voluntarii au fost informaţi despre factorii de risc asociaţi traficului de persoane şi implicaţi în campanii de prevenire şi conştientizare.

Desfăşurată sub sloganul „Ia-ţi 4 minute să începi lupta împotriva traficului de persoane”, acţiunea din acest an va fi organizată conform următorului scenariu: organizatorii vor purta haine albe şi, în timpul celor 4 minute, vor afişa pancarte cu drepturi ale omului încălcate prin traficul de persoane, în timp ce participanţii la acţiune, în haine negre, vor afişa drepturi şi alegeri garantate fiecărei fiinţe umane.

Conform statisticilor, la nivel internaţional există 27 de milioane de victime ale traficului de persoane. Exploatarea sexuală sau prin muncă nu sunt fenomene limitate la anumite zone şi nu afectează numai persoane provenind din anumite medii. Prin cele 4 minute susținem și încurajăm unitatea membrilor comunității în lupta împotriva traficului de persoane.

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time