Festivalul "Colindul - tradiţii şi obiceiuri româneşti" de la Viişoara a ajuns la a II-a ediţie

Pastratorii de traditii ViisoaraAsociaţia pentru Dezvoltare Rurală Arieş, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Viişoara au organizat cea de-a doua ediţie a festivalului „Colindul - tradiţii şi obiceiuri româneşti", festival care tinde să devină un obicei specific Crăciunului, atât pentru tinerii viişoreni, cât şi pentru oaspeţii care, încă odată, au fost alături de organizatori.

Miercuri, 21 decembrie 2011, începând cu orele 13:00, la Căminul Cultural al comunei Viişoara tinerii au venit cu mic, cu mare, să asiste la festivalul de colinde şi tradiţii.

Pe scena căminului cultural din Viişoara au urcat patru ansambluri corale, care au oferit celor prezenţi, o fărâmă din tradiţiile, obiceiurile şi farmecul Crăciunului autentic românesc.

Primii care au urcat pe scenă au fost membrii grupei mici ai ansamblului coral al Şcolii „Mihai Vodă" din comuna Mihai Viteazu, judeţul Cluj. Aceştia au interpretat două colinde „Slobozâ-ne, gazdă-n tindă" şi „Seara Crăciunului Nost'".

Au urmat grupa mare (clasele V-VIII) a şcolii din comuna Mihai Viteazu, sub îndrumarea doamnei Felicia Tuşa, care au oferit celor prezenţi două colinde tradiţionale, „Coborât, a coborât" şi „Sculaţi, gazde, din pătuţ".

După reprezentaţia celor de la Mihai Viteazu, membrii ansamblului „Jucăuşii din Ocoliş", instructor Silviu Tuşa, au prezentat auditoriului un colind tradiţional ocolişean, fără titlu, dar care s-a păstrat din tată, în fiu, de peste 200 de ani.

Ultimii, dar nu cei de pe urmă, au fost membri ansamblului coral al Şcolii cu clasele I-VIII din Viişoara, îndrumaţi de doamna prof. Norina Porumb, care au delectat publicul cu o suită de colinde tradiţionale româneşti.

„Nevoia acestui tip de evenimente este una imperioasă, cu atât mai mult cu cât, în zilele noastre, artiştii se preocupă cu parodierea colindelor tradiţionale româneşti. O ţară fără folclor, obieciuri şi tradiţii, este o ţară moartă, în opinia mea", Ovidiu Bucur, director de programe Asociaţia pentru Dezvoltare Rurală Arieş.

 

Last modified onDuminică, 17 Iulie 2016 17:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top

Sectiuni

Adrese utile

Recomandari

Follow Us

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from TechNews and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time